My Baiti Jannati ~ Cat Pilihan Untuk Ruang Tamu & Kitchen

14:36


Salam bloggers,
Dalam entri INI adik comel farah +Kyla Pearlisha bertanya apakah jenis cat yang farah gunakan kat ruang dinding rumah farah nie.. So hari nie dengan senang hatinya farah nak jawab pertanyaan adik comel farah tue.. 


Untuk pengetahuan adik Kyla cat yg kak farah gunakan ini adalah cat Nippon Momento Special Effect Paint..Cat ini memang dapat yg menghasilkan corak yang seakan2 wallpaper...Ada banyak jenis color yang boleh Kyla pilih..Semuanya cun2..Harga satu tin kecik cat nie seratus lebih kot.. kak farah tak pasti nanti Kyla try check balik dengan kedai ya..sebab kerja-kerja renovate rumah kak farah nie 100% diuruskan oleh kontraktor kak farah..Sebab tue tak sure sangat tentang harganya..

Dalam dok taip entri nie pun sempat lagi dok skodeng website Nippon.. sekali terjatuh cinta pulak dengan color Purple & Merah dia.. perghh cunnnnn gilaaaaaaa beb!!!! Patutkah aku tukar color cat rumahku ini untuk hari raya nanti???? Opssss melalut sudah...

Eh okey la sebelum farah start nak melalut lebih2 baik farah stop kat sini dulu...kalau nak potpet..potpet pasal decoration rumah nie satu hari pun belum tentu habis kan...nanti2 la kita sambung lagi okey..Bye=D






You Might Also Like

29 comments

  1. lawa sis..suka suka suka. :)

    BalasPadam
  2. cantek kot k.farah warna nehh...like!!

    BalasPadam
  3. cantik la cat tu Farah..ter berkenan plak akak tgok...

    BalasPadam
  4. mmg cantik la cat tu..ingt wallpaper...

    BalasPadam
  5. cantik farah! sangat sesuai tambah dilimpahi cahaya malap kuning lagi perghhh!

    BalasPadam
  6. oohh... cantik la... nakcat la kat rumah sendiri nanti ... tapi kene tunggu rumah siap... tapi serious memang cantik ruangan tu...

    BalasPadam
  7. Farah...baru cat nak tukaq lagi ka? Sabaq naaaaa...sabaq...ehehehee...

    BalasPadam
  8. Wahhhh thanks kak farah.
    Mmg cantik sgt.ingatkan wallpaper rupanya cat. Kekeke. Pasni boleh la gi gatal2 tukar cat plak heheh.
    Tq kak

    BalasPadam
  9. And sekali lg rumah kak fara mmg cantik. Jealous hikhikhik ;p

    BalasPadam
  10. memang cantik sis..tpi mahalnya hihi..kalau dah berkenan tak kisahla pasal harga kan sis

    BalasPadam
  11. besarnya ruang rumah kak farah. aah cat tu ala2 wallpaper. nice la kak

    BalasPadam
  12. cantik...kita cat macam biasa dia terus jadi corak2 tu sendiri ke?

    BalasPadam
  13. Assalamualaikum... Wah memang cantik ruang dapur rumah kak farah ni.. cat dinding sungguh menarik...

    Nasuha isi tbg nffnang sini ya : Nissan

    BalasPadam
  14. tak pasal2 zura pun dok explore jgk kaler2 kt web momento tuh...cantik betol la...aduhai, tk sbr dh nk masuk umh sendiri

    BalasPadam
  15. cantiknya farah, tapi kan kos cat dengan wallpaper
    lagi mahal cat rasanya
    saya pun dah survey...hehe
    tak sabo nak deco rumah baru saya pula

    BalasPadam
  16. Cantiknya rumah dia. Akk tgh pk nak buat partition spy x la nampak straight sgt ruang tamu tu dr luar. Ada cadangan x.

    BalasPadam
  17. rumah baru ye farah? cantiknye..

    BalasPadam
  18. suka suka suka..
    cantiknya rumah lagi2 guna cat mahai ..
    nnt jemput lah I dtg rumah yer Farah.. hehehe

    BalasPadam
  19. farahhhhh!!!
    siyes cantik gle..sukenye..kalau ade umah nnti nk wat camni la..tp my paberet kaler mesti la MERAH..hihihi..

    BalasPadam
  20. Sy memg suke kaler cat tuh...cntik

    BalasPadam
  21. cantiknye deco.. tenang jer dgn suasana rumah mcm nie.

    BalasPadam
  22. Deco yg elegant. . Nmpk mewah gitu..

    BalasPadam
  23. canteknya,, boley tak nak tau code cat momento tu? =)

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||