"NURUL YASMIN BINTI ROSLI PENIPU"

12:33


Klik pada gambar atau link di bawah untuk melihat pautan berita


Assalamualaikum,
"MEMBURU YASMIN" Begitulah tajuk utama Berita TV9 yang ke udara jam 8.00mlm semalam (08.05.2014).. kalau sesiapa yang dah tengok berita semalam pasti dah tahu apa kesnya kan yang sampai farah perlu gunakan pihak media.. Sebenarnya farah terpaksa menggunakan saluran pihak media apabila segala usaha untuk menuntut hak farah pada pihak2 berwajib tidak membuahkan hasil.

So farah bertekad keluarkan kes nie di media dengan harapan kes farah ini tidak akan dipandang ringan dan penjenayah yang sebenar dapat dikenakan tindakan sewajarnya. Kes penipuan oleh perempuan yang bernama NURUL YASMIN BINTI ROSLI pemilik syarikat pelancongan Destinasi D'Persada (baru tahu yang rupanya syarikatnya tidak berdaftar) sudah berlarutan selama setahun bagi kes farah la..kes orang lain pun ada jugak tau.. memang dah ramai menjadi mangsa penipuan perempuan nie.

Kalau ada yang tertanya2 macam mana farah boleh tertipu.. jawapannya farah pun tak pasti.. sedangkan farah nie very particular person..farah akan selidik habis-habisan sebelum nak deal sesuatu perkara.. tapi tak tahu la macam mana kali nie boleh tertipu jugak.. maybe benda dah nak jadi.. atau mungkin farah percaya atas dasar trip percutian yang kami deal sebelum nie untuk trip Singapore berjalan dengan lancar..rasanya ni mungkin  ini sebenarnya adalah salah satu taktik yang digunakan oleh perempuan ini untuk menyakinkan Farah... namun malangnya trip kedua sudah mula nampak belang otak penipu dia! Trip kedua nie adalah seramai 40 orang untuk percutian ke Hong Kong Disneyland..

Farah buat bayaran deposit pada bulan Februari 2013 untuk trip pada 4-9 December 2013.. tapi dalam tempoh tue ada saja alasan dia bila farah mintak confirmation berhubung booking no untuk flight kami.. Hari2 tau farah follow up dengan dia.. boleh dikatakan setiap 2-3 jam..bayangkan la macam mana farah punya dok push dia untuk pastikan trip group farah berjalan dengan lancar.. sebab farah group leader so farah kena lah make sure semua nie kan..tapi bila dok follow up ada saja alasan yang tak logik dek akal dia dok bagi.. 

Sampai la dalam bulan Julai tahun lepas keluar paper yang dia telah ditangkap berhubung kes penipuan untuk TRIP UMRAH!! MasyaAllah trip untuk Umrah pun dia tergamak tipu apatah lagi trip melancong kami nie.. Geram..kecewa semua bercampur baur masa tue.. Lepas dapat tahun dia kena tangkap dah keluar kat paper terus farah ke IPD Kuala Muda untuk membuat laporan.. malangnya IO yang ambik kes farah kata tak boleh sabitkan lagi kes ini sebagai kes jenayah kerana tarikh belum berlaku.. okey masa tue farah boleh terima lagi.. so kena bersabar la sampai tarikh kami berlepas baru boleh pergi buat report semula..

Walaupun dia telah ditangkap, tetapi dalam bulan 8 dia dah dibebaskan dengan ikat jamin.. so memandangkan ada lagi 5 bulan sebelum tarikh trip yg kami patut berlepas, Farah telah sedaya upaya berusaha untuk menjejaki budak perempuan tue.. Setiap hari farah dengan husband akan lalu depan rumah dia.. tapi dia tiada.. jejak pula sampai ke kampungnya di TOKAI, Pendang jugak tidak berhasil.. Kami cuma ingin selesaikan secara baik.. mungkin dia telah tersilap dan kalau dia tak boleh bayar semua secara tunai kami bersedia menerima bayaran secara ansuran.. 

Namun sampai ke saat tarikh yang sepatutnya kami berlepas..kami gagal untuk menjejaki dia.. Siapa tak sakit hati..tiada berbincangan langsung untuk menyelesaikan masalah ini..Bukan sikit duit yang kami rugi.. kalau untuk group farah nie anggaran kerugian adalah lebih kurang RM28,000.00! Bukan senang tau orang cari duit...tapi dia senang2 jer nak tipu duit orang.. Jumlah ini hanyalah untuk group farah sahaja.. bayangkan untuk Group Umrah yang dia dah tipu jugak tue...anggaran kerugian depa adalah sebanyak RM224k.. Banyakkkkkkkkkk tue.. kayooo...kayooo!!! puiiiii

So bila dah sampai tarikh kami patut berlepas dia tak jugak show off... farah pergi ke balai semula untuk membuat laporan.. tapi kali nie jawapan yang diberikan tetap jugak mendukacitakan..Sekali lagi farah jumpa jalan mati untuk menuntut hak kami yang teraniya nie.. Seperti yang dah farah bagi tahu kat entri sebelum ini tentang apa yang polis minta farah buat tue.. Okey meh farah bagi tahu kenapa farah katakan adalah mustahil untuk dilakukan..

Cadangan 1st - rujuk Tribul Pengguna untuk menuntut kembali segala kerugian kami... Okey kalau ada yang tak tahu meh nak bagi tahu Tribunal Tuntutan Pengguna hanya cover kes sehingga 25K sahaja...sedangkan kes kami berjumlah lebih kurang RM28K.. itu satu.. yang keduanya.. kalau pun kami tetap jugak nak failkan tuntutan untuk amount tersebut tetapi ianya tetap menemui jalan buntu sebab penyerahan surat untuk memanggil tertuduh hadir ke Mahkamah Tribunal melalui AR tidak dapat diserahkan ke tangan tertuduh kerana tertuduh tidak dapat dikesan dan surat itu akan berpatah-balik ke tangan kita.. So bila surat tak dapat diserahkan bagaimana kes di Tribunal nak berjalan.. Betul tak???

Cadangan 2nd - Khidmat Lawyer.. lagi la mustahil...sebab kos lawyer mahallllll!!!! dan group farah dah tak nak tanggung kerugian lagi untuk bayar kos lawyer.. lagipun berapa % kes itu akan berjaya dan sekiranya berjaya berapa sangat yang akan kami dapat.. takut nanti semua tak setimpal dengan apa yang yang kami dah laburkan...Betul tak?..Ada jugak yang mintak kami mohon bantuan Biro Bantuan Guaman.. tapi kat sini farah nak jelaskan yang ada syarat sekiranya kita nak mohon bantuan mereka seperti yang kawan farah bagi tahu.. Salah satu syaratnya pendapatan pemohon itu tidak boleh melebihi 20K setahun.. Hahhhh sah2 la farah memang tak layak dah!

So kat mana lagi harus farah mohon pertolongan untuk kes ini.. farah buntu!!! kesian kat semua orang termasuk diri sendiri kerana sampai sekarang masih tak dapat lagi duit kami itu.. Sebab tue la farah menggunakan pula saluran media dengan harapan ada penyelesaian pada masalah ini.. Dan penjenayah yang masih bebas itu dikenakan tindakan yang sewajarnya..Farah share jugak tentang kes Farah ini dengan u all semua dengan harapan tiada lagi yang menjadi mangsa penipuan licik budak perempuan ini!!! 


Sila berhati-hati dengan perempuan ini.. jangan u all pula menjadi mangsanya.. dengarnya setelah dibebaskan dengan ikat jamin pun dia masih tak serik dan masih lagi dok menipu orang lagi.. Ini namanya kalau hati dah mati/kelam kan.. 

Apapun ketahui la yer wahai NURUL YASMIN BINTI ROSLI didunia mungkin kamu boleh terlepas..tapi di akhirat jawab la kerana kami TIDAK AKAN HALALKAN WALAUPUN SATU SEN!!! 

-maaf terpanjang sudah-





You Might Also Like

49 comments

  1. subhanallah...sanggup menipu duit orang berpuluh ribu dan beratus ribu untuk makan sendiri...mungkin dia rasa seronok buat macam tu farah..Takpe farah..sepandai pandai tupai melompat.akhirnya jatuh ke tangan jua...
    cepat cepat lah kena tangkap lagi pompuan nie..

    BalasPadam
  2. Terlepas nak tgk berita smalam. Sakit hati jer bila baca. Memang kongajar betul lah org mcm ni. Smoga mendapat balasan yg setimpal.

    BalasPadam
  3. senang2 jer nak ambik duit orang kannn??? dah tak ada kerja ke yang boleh kerja?

    BalasPadam
  4. farah kena tipu dengan perempuan tu ke?macam baca novel pulak...
    sanggup pula dia menipu duit orang mahu ke umrah..kat mana lah dia ni agaknye sekarang..

    BalasPadam
  5. ape la nak jadi, dok menipu duit orang tak habis2. Tak rasa bersalah ke? Allahurobbi .... semoga dia dibukakan hati untuk insaf.

    BalasPadam
  6. haihhhh...manusia zaman sekarang ni...nampak duit je terus gelap mata...!

    BalasPadam
  7. adehhh kerana duit sanggup menipu org & menyusahkan org lain..banyak tu.

    BalasPadam
  8. buru jgn x buru...buru sampai dapat.

    BalasPadam
  9. Tidak senang hidup ni makan duit haram.. mudahan dpt balasan setimpalnya

    BalasPadam
  10. wah bukan main happy dia dalam gambar baju pepel tuh hmmmm

    BalasPadam
  11. ish...sanggup dia aniaya org

    BalasPadam
  12. muka boleh tahan la farah...penipu rupanya...orang nak pi umrah ko tipu....masyaallah....ko tanggung la dosa ko sendiri...

    BalasPadam
  13. laman blogspot dia tu masih aktiflah farah...doa orang teraniaya selalu makbul, akak doakan yang baik-baik ya...

    BalasPadam
  14. Eh... kakak yg baca pun geram samalah Farah.
    Percayalah licik macamana pun satu hari pasti kena punya.
    M'sia ni tak besar mana pun Farah.

    BalasPadam
  15. doa orang teraniaya insyaallah makbul.. berani atas dunia jek tu.. masyaallah

    BalasPadam
  16. muka lawa tapi sygnya jadik penipu..

    BalasPadam
  17. ishh..akak pulak yg rasa geram bila baca ni...apatah lagi orang yg teraniaya..mesti sakit hati gila2..sabarya Farah..semoga ada penyelesaiannya..:)

    BalasPadam
  18. sis....ada buat laporan polis kan??juz my 20cent opinion.....ika keja mahkamah.ika pernah juga dgr kes tipu menipu ni.well setahu ika pihak polis boleh buat tangkapan keatas si penipu ni.penipuan adalah 1 kes jenayah sis bawah akta 420 kanun keseksaan.well,ika ada tgk berita ni dlm tv.

    BalasPadam
  19. di dunia mungkin dia boleh terlepas tp di akhirat esok2.
    good job kak, gunakan media utk setelkan menda ni.
    sekurang2 nya kita semua berjaga2. Insyaallah semuanya berakhir dgn baik nanti. aminnn

    BalasPadam
  20. I saw u on tv3.rasa mcm kenai..semoga masalah farah dapat temui jln penyelesaian terbaik

    BalasPadam
  21. org nk cari duit haram senang.. kita nak menyimpan punya la susah.. kesian sngt dkt group dan kt fara & husband..
    Akk n family pon nk g hong kong bln jan thn dpn nnti.. tapi pergi sdr2i jer.. x mahu pki agent. Bnyk kes penipuan skrg nI.
    Semoga fara bersabar dgn dugaan ni.

    BalasPadam
  22. budak skolaj kau nie.. biaq betoi..!!! ish muka SWEET JA TP PENYAMUN ISMIT ULAM RAJA

    BalasPadam
  23. salam singgah dan follow....
    sy datang dari Giveway Mega 1st Anniversary Mamaniza.com.

    BalasPadam
  24. Sabor jer la ... Moga ada hikmah disebalik tiap kejadian ..

    BalasPadam
  25. muka cun.. kaki penipu rupanya... adoi hai.. salah tu caranya

    BalasPadam
  26. done follow..nice entry..
    visit n follow my blog too at http://cikhafizahnurani.blogspot.com/

    BalasPadam
  27. tak pe farah . Allah ada utk membalasnya . perbuatan kat dunia ni Allah byr cash . sepandai2 tupai melompat ... akhirnya akan bertemu buku dgn ruas juga .

    BalasPadam
  28. gile betol, tergamak dia menipu dgn modal nak ajak org beribadah... mmg tk senang hidup dia dunia dan akhirat aniaya org cmnih

    BalasPadam
  29. Astgahfirullah duit org nak buat umrah oun dia tipu...arap muke aje cntik tp prgai x secantik rupa...

    BalasPadam
  30. Tanpa NamaMei 12, 2014

    bdk sek nie....dulu kt sek baek ja...

    BalasPadam
  31. berani sungguh org skrg ni menipu org ramai.. ppuan plak tu..
    semoga dipermudahkan ye farah apa yg farah usahakan utk dptkan hak semula.
    semoga kita dpt pe gajaran dgn apa yg trjadi.. mintak dijauhkan..

    BalasPadam
  32. yang pasti di akhirat nanti dia tak kan terlepas..

    BalasPadam
  33. Semoga dia segera terima pembalasan dengan setiap kejahatan yang dia dah buat..betul kan Farah..kat dunia nanti pasti takkan terlepas..tunggu lah esok lusa..sabar ye Farah..amount tu memang bukan sikit..haih sakit pulak hati kita tengok..hehe

    BalasPadam
  34. sabar ye kak.. dugaannya bila kna mcm ni..

    BalasPadam
  35. MashaAllah..kuangjawww gilee!! pmpuan pulak tu..dh kene jamin pun xinsaf lagik!!trip umrah pun nk ditipunye!! xmakan saman! agak2 la kak hoii..org nk gi umrah simpan duit bagai nk rak ko bole senang2 je tipu..tq farah share kat cni..lps ni kite kene lbh hati2..agen kt matta fair pun penah wat camni..ramai penah terkena..siannn btl..

    BalasPadam
  36. patutlah farah marah sangat, kalau saya pun geram
    tak faham manusia jenis camni
    agaknya dia boleh hidup bahagia ke kalau dah semua
    orang yang dia tipu sumpah seranah dia
    apapun farah, sabar ye
    pasti ada hikmah disebalik semua ni

    BalasPadam
  37. SCAMMER ALERT
    0149982428

    Menipu menggunakan nama Yasmin dengan alamat di Sarawak.
    Tarikh penipuan : Jan 2014
    Amaun ditipu : RM300

    *berani pulak tu guna no yg sama.

    Siapa yang pernah ditipu dengan individu ini sila tampil.

    BalasPadam
  38. SCAMMER ALERT
    0149982428

    Menipu menggunakan nama Yasmin dengan alamat di Sarawak.
    Tarikh penipuan : Jan 2014
    Amaun ditipu : RM300

    *berani pulak tu guna no yg sama.

    Siapa yang pernah ditipu dengan individu ini sila tampil.

    BalasPadam
  39. Tanpa NamaJun 20, 2014

    Saya dengan kawan2 terkena Hong Kong Disneyland punya trip last February. But then die dah kena tangkap and her uncle (if im not mistaken) dah refund balik kiteorang semua.

    BalasPadam
  40. salam akak . astaghfirullahalazim . mengucap sy baca hal ni . akak farah dpt tuntutan balik tak duit ? dia diikat jamin ???? ya allah ape undang-undang Malaysia pakai ni

    BalasPadam
  41. Dia ni memang hot sebab tipu..ramai jugak yang kena tipu. Kata jual beg berjenama, tapi once dah bayar, customer tak terima barang. Siap bagi no tracking tipu punya..https://www.facebook.com/permalink.php?id=108326229209926&story_fbid=373636139345599

    BalasPadam
  42. Tanpa NamaJulai 04, 2015

    FARAH ni sekarang giat menipu orang dengan jual barangan kulit berjenama bawah nama IG shop paris_shoppingheaven .penipuan dia sudah terbongkar di IG skang.

    BalasPadam
  43. Tanpa NamaJulai 12, 2015

    Haah.. kes hot sekarang. Boleh tgk kat instagram kamibencikakitipuonline01 . Dorg bongkar latest kes jual beg branded authentic guna nama paris_shoppingheaven kat ig.

    BalasPadam
  44. salam..byk betul ye dia dapat buat 'jualan' dengan menipu.yg pelik pandai pulak dia cari customer.

    BalasPadam
  45. hati hati dengan IG purse.party...rasanya adik beradik penipu ni. Nama owner IG tu Noorashikin binti Rosli IC 930329-02-5694 Maybank acct 152108139146...address pun sama dengan Yasmin penipu ni...just a precaution to all

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks dear atas info nie..

      Padam
    2. Macam mana kamu tahu dia ini noorashikin rosli...?? Kamu dah pernah berurusan dengan dia ke...??

      Padam
  46. Sila semak www.senaraiscammer.com sebelum transfer duit kepada penjual2 online ini..

    BalasPadam
  47. Permpuan cantik jangan percaya sangat,saya rasa pernah Nampak perempuan ni, skrg ni dah bernikah dah kg atoknya kat Tokai dan kampong maknya dekat2 Tokai gak tapi namanya kg 30 relong,Tokai...rasa2nya dia dok sembunyi kat situ...tapi dengar cita tu dok kat Terengganu lak,betoi ke idah wallahhuallam...

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||