My Baiti Jannati ~ Pokok Hiasan Yang Sesuai Untuk Menyerikan Laman Rumah..

10:29


Salam bloggers,
Eh apa dah jadi nie tertiba jer minat nak taman pokok pulak nie..dulu kemain tak suka pokok2 bunga nie..leceh nak jaga la apa la..tapi sekarang tak dak angin tak dak ribut tertiba ter-suka pulak..Ermm mungkin faktor umur yang dah semakin kertuuu kot...

Dah la rumah tak dak tanah...lagi mau fefeeling nak ada garden bagai...tanah yang ada sekarang pun setakat sekangkang ulat gonggok ja..boleh ka tanam pokok..arghhhh tak peduli nak tanam pokok jugak!..nampak dak punya tergedik sangat dah nak ada garden!! 

So bagi merealisasikan impian farah...cuti baru2 nie terus p cari pokok idaman hati.. nak tahu ke pokok apa yang farah beli??..Okey meh tengokkkkk....


Tadaaaaaaaaa!!! Pokok Pine uolss atau femes jugak dengan nama pokok krismas.. tapi farah beli anak pokok pine jer.. murah ...15hengget untuk satu pokok..itu tak termasuk baja yer.. kalau dengan baja pung..pang..pung..pang mau dekat 30hengget jugak..

Actually ada banyak jenis pokok hiasan yang sesuai untuk menyerikan laman rumah kita selain pokok pine nie..Antaranya Pokok Bonsai..Pokok Graco..Pokok Buluh Cina atau nama botaninya Bambusa Sp..Pokok Doa atau nama botaninya Bucida dan banyak lagi la.. Pilih ja yang mana sesuai untuk laman rumah hampa..=D


tadi dah tengok gambar close up kan..nampak macam besar jer pokok pine farah tue kan..tapi sebenarnya kecik kenettt jer punggg.. hahaha.. tak sabar nak tunggu pokok pine nie besar.. orang kata kalau nak pokok yg kita tanam cepat besar kena rajin sembang dengan dia..manjakan dia.. Eh yer ke.. Ermmm kita try tengokkkkk!! agak2 cepat ke pokok pine nie besar sebelum raya??? ceq nak gantung lampu lip lap..lip lap.. hahaha




You Might Also Like

28 comments

  1. Bila besar kelak rasa sejuk aje tau Farah.
    Kakak dulu pernah tanam bila dah berbelas tahun terpaksa tebang juga akhirnya..

    BalasPadam
  2. kalau mat saleh panggil Christmas tree.. kak Farah buat Hari Raya Tree.. hehe

    BalasPadam
  3. alololo comei plak kalau tengok dari jauhnye hehehe. Kecik lagi ni, tunggu besar sok mesti cantik pokoknya.

    BalasPadam
  4. Pokok tu memang cantik gila...

    BalasPadam
  5. kna selalu bg perhatian..:)

    BalasPadam
  6. i suka tgk rumah yg byk pokok bunga.rasa segarrr je mata ni.

    BalasPadam
  7. bila besar,cantik pokok ni

    BalasPadam
  8. oh..naise..berseri2 rumah..sejuk je mata memandang nnt. Pastikan ia hidup..hihi

    BalasPadam
  9. betul ke kena ckp dgn pokok kalau nak dia cepat besar? hehee. macam kelakar je kalau hazy buat XD

    BalasPadam
  10. alala..rajinyee farah hias laman umah..tp pokok tu senang jaga x farah?

    BalasPadam
  11. sukanya tgok pokok tu.. sesuai sangatlah!!

    BalasPadam
  12. comei je pokok tu dkt situ.
    ermm, sy pun jenis suke tanam pokok hijau je kalo pokok bebunga mcm malas sket =p

    BalasPadam
  13. farah dah pindah rumah ke
    tak share ke kat sini
    boleh bagi sikit idea kat saya...hehe

    BalasPadam
  14. cute sungguh pokok pine kak farah hehe.. tapi memang betol la kak. makin berumur memang makin minat pokok2. saya pon dah start minat dah cuma umah sniri ja xdak lagi huhu

    BalasPadam
  15. Tanam kat depan rumh mmg cantik. Rumah akk x de tanah dah. Tanah yg ada pun dok kongsi dgn jiran. Sedih. Sob sob sob

    BalasPadam
  16. wah.. meriahlah tahun ni raya, ada lampu lip lap lip lap..

    BalasPadam
  17. akak pun suka dengan pokok ni farah...

    BalasPadam
  18. semangattttt.. baguih lah farah.. ai loikee
    comey pokok pine ni.. tp kena selalu trim bila dah nak membesar nanti.. :)

    BalasPadam
  19. Ruang terhad kena cari pokok yang sesuai Farah tak delah nampak sempittt je...

    BalasPadam
  20. kalau ada pokok rumah pun nampak redup je kan

    BalasPadam
  21. Wahh gardening gitu...aida pon minat jugak dengan gardening ni tapi takde tanah nak bercucuk tanam..sedih betul..

    BalasPadam
  22. Suka pokok ni. Bestlah umah ada space utk bercucuk tanam.

    BalasPadam
  23. bila dah tanam nih mesti tak sabar tunggu dya besar kan..hehehe..

    BalasPadam
  24. Haha.. Nk buh lmpu ye kak.. Insyaallah blh kut bbuh.. ;)
    Cntiknya pokok tu. Sy ni dh duk sndiri teringin nk tnam2. Tp dok tingkat 4, jngn mimpi la.. Haha

    BalasPadam
  25. Haha.. Nk buh lmpu ye kak.. Insyaallah blh kut bbuh.. ;)
    Cntiknya pokok tu. Sy ni dh duk sndiri teringin nk tnam2. Tp dok tingkat 4, jngn mimpi la.. Haha

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||