Percutian ke Bali 2014 ~ Part I ~ Kuta Beach, Bali

11:09


Salam bloggers,
Kalau tahun lepas farah pergi bercuti berdua jer dengan husband ke Bali...Hampa boleh skodeng entri yg lepas kat sini #Holaaa Bali... tapi tahun nie farah angkut pulak satu family pergi bercuti bersama..Baru la best kan..lagipun bukan selalu kami dapat peluang berkumpul ramai2 macam nie..

Segala urusan ticketing, transportation makan/minum semua diuruskan sendiri oleh farah tanpa menggunakan khidmat Travel Agency!!! farah dah serik kot nak guna service travel agent nie.. kang tak pasal2 hangus lagi duit farah..better urus sendiri lagi puas hati..


Okey kalau nak tahu farah dapat grab tiket AA ke Bali nie dengan harga RM295/return untuk seorang..harga tue hanya untuk tiket sahaja yer tak termasuk luggage...untuk luggage farah cuma beli satu jer yg beratnya 25kg..habuan nak simpan barang2 yang akan kami beli kat sana nanti.. so dapat la berjimat sikit kan...tak perlu kot nak bazirkan duit beli luggage untuk semua orang..had 7kg seorang untuk cabin baggage pun dah cukup..^__^


Okey sekarang meh kita layan gambar2 farah semasa bercuti kat sana.. =D

Kami bertolak dari Sg.Petani jam 7.00pagi..memandangkan AA tukar waktu penerbangan kami ke waktu malam.. so tak perlu la kami pergi awal sehari...perjalanan kami hanya mengambil masa lebih kurang 6jam jer.. itu pun sebab berhenti dua kali..kalau tak lagi awal la kami berkampung kat LCCT... =D

Sampai kat Airport settlekan apa yang patut then lepak la kami seharian kat sana sambil tunggu ketibaan flight...sampai naik cemuih aih dok lama2 kat airport..hahaha... kemudian lebih kurang jam 10.50mlm flight pun sampai..


Alhamdulillah selamat landing kat Ngurah Rai International Airport Denpasar, Bali.. kami disambut mesra oleh Pak Supir yang farah dah deal untuk menjemput kami.. farah masih menggunakan khidmat pak supir yang sama.. Service depa memang terbaik!!!!

Ececece... kemain senyum yer Emir.. suka la kan Papa & Mama bawak jenjalan.. Lega rasa hati sepanjang dalam flight Emir tak meragam langsung...membutooooo jer dia.. hehehe

Yeayyyyy!!! kami semua dah ready nak bikin havoc!!!!

Ini la transport yang akan membawa kami ronda2 kat Bali selama 4H3M.. Memang selesa sangat.. Kami sampai sana pun dah jam 2.00 pagi so memang terus ke hotel la untuk check in.. farah booking Tune Hotel, Kuta jer sebab nak jimat..

Keesokannya baru la bermula aktiviti tour kami.. Destinasi pertama mesti la ke Pantai Kuta.. sebab hotel kami dekat jer nak ke sana..jalan kaki pun dah boleh sampai...


Cuaca panas gilerrrr time nie.. habis berpeluh tiakkk ceq...T_T

Hahhh tempat nie wajib bergambar yer kawan2...


Sekeping lagi sebab tadi gambar husband tak dak.. Kuningnya Sayang!!! wakakaka

*Pasir putih tepi pantaiiiiiiiii..Eh! 
Terlopong mulut Emir tengok laut yang luas kat depan mata.. tapi Emir tak nak turun..dia geli pasir...


Pemandangan indah di Pantai Kuta...tenang jer kena angin sepoiii-sepoiii bahasa..


Ramai orang suka main layang2 kat sini..sebab angin dia kuattt sangat..


Yang berasmara dana pun ramaiiiiiiiii... Haippp tutup mata!!! =D


Selain main layang2 kat sini jugak ramai mat2 saleh suka surfing.. sebab ombak dia boleh tahan besar jugak..


Hampa dan tengok versi farah kan..kali nie layan pulak versi anak2 yer.. Dari kiri Irfan, Iris and Emir..


Dah puas tengok versi kecomelan kita ke versi separa comel pulak..hahaha.. Dari kiri Mama, Ayen dan Adik Mal... ^__^

Hah nie versi bapaknya pulakkk.. bergambar bersama replika penyu besar kat belakang tue..


Amboi kemain tau.. sakan berposing kalah retisss aih...


Okey jom ronda tempat lain pulak..


Lihatlah keindahan alam kat sini...walaupun cuaca panas tapi itu semua tidak menghalang aktiviti kami untuk bergambar.. gambar farah dengan husband agak kurang kat sini sebab hari tue dah puas bergambar dah...kita bagi 'can' kat depa pulak laa...

Kat area Kuta nie ada banyak Shopping Mall..salah satunya adalah Discovery Mall..

Dari pandangan harapan Discovery Mall.. hanya beberapa langkah jer nak ke laut dah...best kan..

Ehemmm..Ehemmmm... honeymoon yerrr Abah dengan Mama kita nie.. hehehe


Kalau p negara orang tak sah kalau tangan tak pegang hp... nie gara2 nak kira tukaran mata wang sebelum membeli la..hahaha.. padahal harga lebih kurang sama ja pun...


Okey selesai kat Discovery Mall kami dijemput oleh Pak Supir untuk memulakan tour kami pada hari pertama.. Nie mercu tanda kat Bali..kat Bali memang banyak patung2 macam nie..

Kami singgah kat ACC Minang untuk makan tengahari.. makan tanpa was2 yer..sebab Nasi Padang nie memang Halal..

Okey jom tak sabar nak masuk..perut dah lapar gilaaaaa nie... 


Sebelum makan kita pose sikitttt..hahaha

Ini la antara yang dihidangkan kat kami.. Mak aiiii penuh meja kan.. tapi jangan risau konsep Nasi Padang memang macam nie.. depa akan hidangkan semua makanan kat kita.. tapi nanti hanya makanan yang kita sentuh/makan sahaja yang akan dicaj..okey la kan macam tue.. kalau rasa tak nak makanan tue jangan la p sentuh pulak..nanti rugi jer kena bayar... Overall makan kat sini memang best..sedap!! Total damage kat sini dalam RM180 tak silap farah.. adoiii resit hilang la.. tapi harga lebih kurang macam tue la.. ^__^

Okey destinasi seterusnya tunggu next entri na.. k Bye! =D



Updated:-
Jangan lupa terjah semua story tentang percutian ini yer:-







You Might Also Like

29 comments

  1. sonoknya farahhhh! bilalah rara nk g bali pulak ni.

    BalasPadam
  2. syoknya bali tunggu anum akan sampai

    BalasPadam
  3. seronok kalau bercuti sekelyarga ramai2 kemeriahan di situ..tringin gak nak ke bali insyallah

    BalasPadam
  4. seronokkkkkk! santai je satu family bercuti. Emir very good boy ha :)

    BalasPadam
  5. wahh..pantai tu nampak cantik!indahnya..teringin nak pegi Bali jugak..kena tunggu tiket murah dulu ni..hehee

    BalasPadam
  6. bestnye farah...tempat yg lieya nak pergi sg2 ni.....

    murah farah dpt tiket AA harga tu....berbaloi lah....

    BalasPadam
  7. seronok kan cuti ramai2 camni..suka tengok layang2

    BalasPadam
  8. seronoknya jalan dgn family.. Farah still ada abah.. boleh jugak bw berjalan..
    I kalau berjalan selalu angkut mak I je..
    anyway.. Suka lah entry ni.. meriah dgn gambar cantik2..
    nxt entry plsss ;)

    BalasPadam
  9. Aka ingat nak gi honeymoon kat balilah dengan husband boleh berasmara dana kat sana...ahahhaaa...

    BalasPadam
  10. wowow.. best yer.. terasa nak pegi jugak nati.. tgu bb besar sikit

    BalasPadam
  11. Errmm... tak sabar nak tunggu next n3... idah pergi dulu rasa macam tak puas... nak pegi lagi... ;D

    BalasPadam
  12. Wah... Saya pun nak ulang ke Bali...

    BalasPadam
  13. tingin nk ke sn tp ntah rs mcm tkt2 je ;-)

    BalasPadam
  14. meriah bila pergi ramai2.. bile la Fiza nak jejak kaki kat sana nie...

    BalasPadam
  15. bestnye pegi bali ramai2..bile la ai dapat sampai ctuu..hukhuk..
    btw, gambar emir kt turtle tu omeeiii sgttt...emirrr...aunty nk geget skettt..gereemmmmm..

    BalasPadam
  16. Hadiah drpd farah ole ole daripada Bali aritu dah sampai... Kiut jerk.. TQ Farah

    Waahh tengah panas berdesing korang jenjalan melawat tapak yerk...

    BalasPadam
  17. Bestnya dpt cuti ramai2 mcm ni. Bilalah ada rezeki ker bali nih.

    BalasPadam
  18. Sukenya tgk pic2 kak farah heheh

    BalasPadam
  19. wah farah uruskan sendiri semuanya?
    hebat ni. kalau saya mau kelam kabut...hehe

    BalasPadam
  20. Tanpa NamaOgos 03, 2014

    Salam...ade x no supir tu? Nk boley? Thanks

    BalasPadam
  21. Wsalam..awak boleh refer kat link nie yer..byk pakej yg depa ada..pilih jer yg mana sesuai..=D
    http://www.bali-agung-tours.com

    BalasPadam
  22. Boleh juga sy nak shre pengalaman sy ke Pulau Bali.. geng2 sempoi je.. ;D

    http://www.rajaeyrie.com/2014/09/percutian-raja-eyrie-ke-pulau-bali.html

    BalasPadam
  23. bali memang best tapi yg x tahan 3 jam perjalanan menaiki flight.

    BalasPadam
  24. Sy nak ke bali january 2015....minta no phone Supir

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wsalam..awak boleh refer kat link nie yer..byk pakej yg depa ada..pilih jer yg mana sesuai..=D
      http://www.bali-agung-tours.com

      Padam
  25. pendek kata takkan rugi datang bali:)

    BalasPadam
  26. Anamak...mcm best je g Bali ni

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||