Percutian Ke Bali 2014 ~ Part III ~ Uluwatu ~ Kecak Dance ~ Sunset

08:23


Salam bloggers,
Meh nak sambung lagi kisah percutian kami sekeluarga ke Bali yer..Destinasi yang seterusnya adalah melawat ke Pura Luhur yang terletak di Uluwatu...kat sini la tempatnya kalau nak tengok show kecak dance tue..tapi pastikan hampa sampai kat sini awal..sebab show kecak dance tue start pukul 6.00ptg..


Info- kalau hampa mai sini please jangan bawa stroller yer...jangan jadi macam farah...jadi satu kerja pulak nak kena angkut stroller tue naik sampai atas..dah la banyak anak tangga yang nak kena panjat..sesak napasss dibuat..

Tapi semua rasa penat tue hilang apabila dapat tengok pemandangan yang cukup indah kat atas nie..Alhamdulillah cuaca petang tue pun sangat baik..dalam hati berdoa harap2 dapat la tengok sunset nanti... heeeee

Sementara nak tunggu show start...kami lepak sambil posing2 dulu lerr apa lagi kan..

Beautiful Scenery.. ^__^


Seriously terpegun dengan keindahan tempat nie..

Dengan lautnya yang terbentang luas..dengan airnya yang membiru....dengan bunyi ombaknya yang bergelora sudah cukup membuatkan kita rasa tenang dan damai jer.. 

Subhanallah indah sangat kannnnn..

Dah puas tengok laut kami semua bergerak turun ke bawah pulak..Oh ya yang macam stadium tue la tempatnya kita akan tengok show kecak dance tue nanti.. 

Ondaway nak ke stadium tue kita akan jumpa banyak monyet2 liar yang berkeliaran..mula2 Emir takut kat cik nyett..lama2 dah berani sikit.. tapi berani pun setakat tengok dari jauh jer la..

Jangan ingat monyet2 nie jinak okey..hari tue kesian kat sorang tourist nie.. habis rosak cermin mata dia dikerjakan oleh cik nyett.. 

Kalau nak elak barang2 kita kena kacau beli la makanan kat cik nyett..confirm selamat barang2 kita..

Okey kalau boleh sampai sini 1/2jam awal sebelum show start.. sebab boleh pilih tempat duduk.. dan pilihlah tempat duduk kat bahagian tengah dah mengadap laut yer...sebab nanti dapat tengok sunset dengan lebih jelas.. =D


Ramai betul orang yang datang untuk menonton show kecak dance nie..memang fullhouse petang tue..


Okey show dah nak mula... Jom layannn..






Dalam show kecak dance nie macam2 watak yang akan keluar...semuanya menakutkan..hehehe..kat entri sebelum nie pun farah dah pernah citer pasal tarian kecak dance nie.. so malas la nak ulang citer benda yang sama lagi.. kalau hampa nak tau pasal tarian kecak dance nie silalah rajin2 kan diri godek kat SINI...

Akhirnya Sunset yang ditunggu2 sudah muncul...Cantikk kannn!!! Show tamat jam 7.00mlm..
^__^

#Next makan malam kat Jimbaran pulak...esok kita sambung k.. Bye!








You Might Also Like

21 comments

  1. bestnya....sebelum ni dok tgk dalam destinasi bajet je hehe

    BalasPadam
  2. cantik pemandangan petang..:)

    BalasPadam
  3. subhanallah..cantiknya sunset. thanks for the info tentang stroller tu.hehe

    BalasPadam
  4. wah.. pengalaman yg sangat menyeronokkan... cantiknye sunset... menabung oral b buat kak Farah..

    BalasPadam
  5. seronoknya jenjalan kak farah

    BalasPadam
  6. Wallaaa..Teruja tengoknya...gambar-gambar pun cantik

    BalasPadam
  7. wah seronoknya..alamak maybe kena carik stroller ringan yg portable lah kan? huhu

    BalasPadam
  8. wah!! best owh...cantk pemandangan diaaa

    BalasPadam
  9. Bestnyee.. Bila nak sampai bali ni

    BalasPadam
  10. bali mmg 1 of the best pulau.. I pun admire dgn scenery kat sana..
    ada rejeki nnt nk honeymoon dgn nizam.. hehehe
    Emir.. tk takut ke dgn monkey tu.. hhee
    btw cantik gambar2 dlm entry ni :)

    BalasPadam
  11. waduh2..emangnya best banget lol..best la kak..jgn lupa ok ole2

    BalasPadam
  12. Farah!!!!!
    Seronok yer pi bali....mmg lama dh mengidam nak pi bali...huwaaaaaaa hebat percutian farah yeyyy...oooh jgn bawa stroller ye...itulah dari jauh ju tgk byk anak tangga...aduyai fenat tuh nak hangkut....tp mmg view dia sangat cantikkkkkkkkkkkkkk....farah i will come to visit ur blog soon if nak ke bali...kena kumpul duittttttttt hehhehe

    BalasPadam
  13. bestnyeee farah...bile laa dpt pi bali nie....

    tempat wajib pergi kan kat sini....tarian die agak scary gak sbb ade mcm2 karakter siap bertopeng bagai kan...

    BalasPadam
  14. subhanallah..cantiknya pemandangan kat sana..
    warnanya tu memukau..

    BalasPadam
  15. ya Allah cantiknye pemandangan... terpegun gak nih... cik nyet mmg nmpk jinak.. comel lak tgk..

    BalasPadam
  16. subhanallah..indahnya ciptaan Allah..
    bagusnye emir xtakut monyet,,klu aunty dr mula spi last pun xmau dekat2..pffttt..berpeluh la klu monyet dtg dekat..dr jauh pun xleh..haha..
    bestnye bali farahhhh...nk pegi jugakkkkk...

    BalasPadam
  17. cantiknya pemandangan dia
    kalaulah saya dapat pergi, mau tak nak balik ni...hehe

    BalasPadam
  18. Wahh cantiknyaa view dia..terasa indah sangat..semua gambar nampak ohsem..bestnya kan Farah..haih bilelah boleh jejakkan kaki kat Bali ni..huhuhu

    BalasPadam
  19. gigih la farah ngankut stroller naik ke puncak, sampai kt atas, lutut gigil.. hahaah...tapi pemandangan cantik mcm tu kompom hilang penat kan

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||