Percutian ke Bali 2014 ~ Part IV ~ Dinner@Jimbaran

11:25


Salam bloggers,
Dari Uluwatu..kami bertolak pulak ke Jimbaran untuk makan malam..kalau nak merasa suasana makan malam sambil bertemankan deruan ombak yang memukul ke pantai...hahh kat sini la tempatnya yer..^__^




Kami pilih meja yang paling hampir dengan laut.. baru la syoikkk.. 

Lambat betul waiter nak mai ambik order..dah la kebuluran nie.. last makan masa lunch tadi jer..sabar je la..nak buat macamne umat manusia ramai sangat kat sini.. sampaikan waiter tak menang tangan nak ambik order..Ermmm tak pe..tak pe..sabarrrrr


Mama letih ek.. kesian mama..tak pa satg lepas habis makan nie kita p spa naa...kasi urut satu badan... ^_^


Emir pun tension jugak ek....dah la tak nak turun bawah langsung..tak habis2 geli dengan pasir..tak rock la Emir!


Lepas 10minit baru waiter mai ambik order kami.. settle order dan pilih2 menu terus zasssssss p serbu bapak2 yang jual jagung bakar nie.. dok tahan bau je kat meja tadi.. dapat2 jer terus ngappp jagung tue..perghhh terbaik!!!...=D


Antara menu yang farah order.. ikan apa tah nie..lupa dah..hahaha.. tapi rasa memang best.. pedas2 manis..

Sotong goreng tepung pun Umphhhh jugak... cuma sos dia kurengg sikit..


Nie kepah masak black paper... sedap!! isi dia fresh.. memang meletop2 dalam mulut.. sampai kena minum bergelas2 air..tapi rasa panas kat tekak tetap tak hilang jugak...huhuhu


yang pinggan kecik tue pulak sayur masak kacang..hahaha..memang lupa dah nama2 menu dia weiii.. I'm soliiiii.. ^__^



Ayam nie masak apa pun dah lupa jugak.. hahaha.. hampa tengok gambar je la.. tapi yang pasti makanan kat sini semuanya sedap2.. 


Elok2 dah nak blah tiba2 datang mamat2 retiss pantai nie mai nak hiburkan kami.. So tak jadi nak blah la.. adik farah request suruh depa nyanyikan lagu 'Hello'.. not bad la.. sedap jugak suara mamat tue.. 


lunak merdu berirama jer kann.. dah la perut masing2 semua dah kenyang..dengar pulak lagu macam nie..terus rasa macam nak tido kat situ jer...hahaha..dah habis nyanyi bagi tip then berangkat pulang ke hotel..seperti yang dijanjikan kami berspa la malam tue.. Weeee... =D

Okey esokkkk sambung lagi yer....=D


You Might Also Like

14 comments

  1. hheehe..view mesti cantik n mendamaikan..seronoknya makan malam ala ala romantik gitu..hehe..mahal tak makanan kat situ Farah?

    BalasPadam
  2. Next time kalau nk pi jgn lupa ajak akak tau....jeles la..akak mmg target nk pi bali ni..

    BalasPadam
  3. Cepat2 la update pasai SPA tu...tak sabaq!

    BalasPadam
  4. perghh lauk ikan tu sedap la farah. Best gak dinner tepi pantai kan, kalau anim sambil tunggu makanan sambil gi main air kat tepi tu heheh :D

    BalasPadam
  5. Jeles la. Akk x pernah sampai bali lagi tau. Entah bila nak pegi gamaknya.

    BalasPadam
  6. meriahnya, seronok dapat travel sana sini kan farah..

    BalasPadam
  7. org kate ni pun tempat wajib singgah kalo dah sampai bali kan....tempt cantik...romantik gitu....lieya tgk ramai blogger tunjuk mkn kt sini...takde satu pun yg tunjuk pic tak best...uihh moga ade jeki lak pi jalan2 bali ....

    BalasPadam
  8. Sedap nya tgk lauk pauk tu.

    BalasPadam
  9. menu dia lebih kurang dekat malaysia aje ye farah
    sedap nampaknya

    BalasPadam
  10. Pernah makan kat area jimbaran tu... ermmm... tapi kehalalannya macam diragukan laa... tapi makanan farah tu nampak sedap jerr... :D

    BalasPadam
  11. Hohoho...tgk gambar lauk pauk tuh tergugat iman

    BalasPadam
  12. Apa yg saya suka percutian bali adalah makanannya yang lazat dan murah!nyum nyum!

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||