Spot Check Ke Brahim's Airlines Catering Penang

09:21


Salam bloggers,
Morning!!!!!! ada yang Monday Blues tak hari nie...Jangan dok Monday Blues sangat la yer..Jom mulakan hari kita dengan senyuman..InsyaAllah pasti aura positif akan bersama-sama dengan kita hari nie.. Kalau nak tahu hari nie tiada istilah Monday Blues bagi farah sebabbbb...Bos Outstation!!! Yeayyyy!!! hahaha.. nie kalau ada stalker mati i.. hahaha... Eh! ada i kesah!!!! wakakaka... yang pasti mood i ceria pagi nie.. Okey la panjang terlebih2 pulak mukadimah kita hari nie yerr..So lets start our 1st story for today okey babehhhh! =D

Ceritanya bermula begini...wakakaka.. *skema... 
Baru2 nie farah & colleague p buat spot-check kat Kilang Brahim's Airline Catering di Penang! hampa tau kot Brahim's Airline Catering nie buat apa.. kalau tak tahu sila google.. hehehe... alolooo jangan majuk meh la farah bagi tahu.. Actually pada yang tak tahu Brahim's Airlines Catering nie menyediakan perkhidmatan makanan dan minuman yang hampa dok makan kat atas flight tue hahhh...

tapi sebelum tue meh farah nak betulkan statement sikit.. nanti kang tak pasal2 ceq kena saman dengan Brahim's Airline Catering..hahaha..Actually farah bukan p spot-check kilang depa tapi just a courtesy visit ke sana jer..melawat kawasan la orang kata.. wahhh gitu.. kiranya lawatan sambil belajar pun yer jugak..hehehe

Semasa kat sana..kami diberi sedikit penerangan tentang perkhidmatan yang diberikan oleh Brahim's Airlines Catering dan juga sedikit info bagaimana mereka menyediakan makanan dan minuman sebelum disajikan kepada pelanggan2 di atas kapal terbang.. 

Overall apa yang dapat farah simpulkan daripada lawatan setengah hari kat sana..Brahim's Airlines Catering memang sangat menitikberatkan soal kebersihan dan kualiti makanan mereka..semua bahan mentah yang mereka gunakan dalam setiap hidangan adalah yang berkualiti tinggi sahaja.. banyak gambar yang farah snap semasa berada di dalam kilang tue tapi sorry tak dapat nak share dengan hampa semua gambar2 tue sebab kami tak dibenarkan berbuat demikian..itu policy mereka so kita kena la respect kan.. 


Kalau dah bertandang ke rumah orang tue of coz la tak pulang dengan perut kosong kann.. kami dijamu dengan hidangan yang sangat2 sedap hari tue.. memang terangkat habis la.. sampaikan farah balik ke ofis dalam keadaan perut yang sengkak.. dah sengkak faham2 jer la mata pun nak tertutup jer la kekdahnya..sempat lah kroh..kroh..kroh..sekejap kat ofis..hahaha!!! tapi apapun lawatan ke Brahim's Airlines Catering nie adalah satu pengalaman yang sangat best..kalau sudi jemputlah kami bertandang lagi ya!.. heeeee... =D






You Might Also Like

32 comments

  1. lawatan ni anjuran opis farah ye??
    untungnya dapat pi lawatan mcm ni.. dah lah untung perut pun kenyang lagi tu.. nasib tak boleh tapau.. kalau tidak u mst org pertama yg tapau kan farah.. hehhee

    BalasPadam
  2. Jadi supplier kat airlines mesti makanan yang di jamu pun setanding dengan jenamanya kan farah...yummmm...yummm...

    BalasPadam
  3. menarik..best jgk ni..farah, org luar bole ke klu nk wat lawatan gi sini?sebab kelab bahagian ktorg ni skang aktif plak..sabtu lps gi melawat rumah org tua2..klu bole pegi kilang brahim ni best jgk..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Try buat sura dalila. . Then kalau pihak brahim setuju boleh la melawat kilang depa..

      Padam
  4. amboi sedapnya makan2 free ya sis :D..lya baru sempat bertandang ke cne

    BalasPadam
  5. baru tahu Brahims airlines ne.. hihi..TQ sis...

    BalasPadam
  6. baru tahu Brahims airlines ne.. hihi..TQ sis...

    BalasPadam
  7. kak farah. nanie suka kerja mcmni. dpt melawat kilang mcmni. at least xde la takut sgt nak mkn nanti. dlu pernah pergi ayamas / KFC punye kilang. hehe

    BalasPadam
  8. penah tahu pasal ni sebab dok tengok masterchef celebriti =)

    BalasPadam
  9. seronoknya..tapi khidmat makanan dalam MAS dah tak macam dulu...

    BalasPadam
  10. ini pengalaman menarik ni kan..SA x pernah lagi pi mana2 kilang makanan kecuali Beryl's

    BalasPadam
  11. seronok juga pergi lawatan kilang2 macam nie kan... dapat makan free best2 lak tue.. kalau ada lagi kita pun nak gak laa... :D

    BalasPadam
  12. Biasalah..makanan kapal terbang kan?/mestilah sedap2..ye tak??eheweeh

    BalasPadam
  13. makanan semua nampak sedap..akak menabung darlie satu

    BalasPadam
  14. Dapat melawat tempat yg menyediakan makanan best Farah. Mahu-mahu siap balik pun bawa buah tangan lagi kan...

    BalasPadam
  15. Best tu buat spot-check. Dapat makan skali khen...hehehe...

    Bos klo tak der memang kita enjoy lah.

    BalasPadam
  16. Farah!
    Cantik yer u bertudung litup...macam orang arab tau.... :)
    Waaa buat courtesy visit sonok yer...menarik betul makanan tu...kira leh buat food testing lah juga kan...sonok dpt pi weeeeeee

    BalasPadam
  17. lawatan smbil bekerja la nie kan kak Farah... bestnye..

    BalasPadam
  18. beznye. melawat sambil menimba ilmu.

    BalasPadam
  19. lawatan gi makan memang terbaik! :))

    BalasPadam
  20. Seronok nyer fara berpeluang melawat dn makan2..

    BalasPadam
  21. dapnye nyum nyum nyum

    BalasPadam
  22. lawatan cm ni saya pon suka .. lepas jalan2 makan2 .. best sgguh

    BalasPadam
  23. Bestnya dapat melawat kat sana..mesti penjagaan rapi dibuat sebelum makanan dihidangkan kan..untung Farah dapat tengok process semua tu..pengalaman berguna kan...

    BalasPadam
  24. Anjuran opis ke???mcm.mne ye nk contact diorg tuk lawatan tuh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yes anjuran ofis... akak buat surat pemohonan kata nak melawat..nanti kalau depa reply setuju boleh la set date pergi sana.. =D

      Padam
  25. merasa makanan dlm flight la farah & the gang aritu yerk....baik betol korg nih, abih lawatan trus blk opis, kalau zura kompom dh blk umh dah..hahaahahah

    BalasPadam
  26. Tanpa NamaJun 09, 2014

    OMG!!!! I miss bac penang very much. did my internship there for 4months. banyak sgt knowledge and experience yg i dapat. praktikal kat sna kerja je makannyaaa.. hehe

    BalasPadam
  27. OMG!!!! i mis bac penang very much. did m internship there for 4 months. byk sgt knowledge and experience yg i dapat. dekat sana makannnn je x berhenti. yg penting bosss sportinggggg !!!!!

    BalasPadam
  28. brahim teruk....

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||