Fesyen Baju Raya 2014 ~Kurung Moden & Dress Ala-ala Princess

08:38


Salam,
Sat jer hujung bulan nie kita dah nak puasa kan..macamne dengan puasa tahun lepas...dah habis ganti ke belum??? kalau belum cepat2 ganti na.. farah last year dapat puasa penuh sebab MissP gelong.. hehehe.. lega tak payah ganti2 dah.. Yabedabeduuuuu...sila jangan jelosssss naaaa..>__<

Bila sebut pasal puasa mesti teringat baju raya kan...kan..kan..jangan tipu la.. kita nie orang pompuan dah tentu2 nak melaram sakan masa pagi raya nanti..betul tak.. hehehe..


So cuti weekend baru2 nie farah dah pun p hantar tempahan baju raya kat tailor yang farah selalu dok tempah tue.. raya tahun nie InsyaAllah farah tempah 6 pasang jer kot...Ermmm agak kurang berbanding tahun lepas.. maklum ler fulusss banyak habis kat rumah baru..so poket tenattttt la sikitttt...hehehe 

Eh jangan salah faham tau.. farah tiap2 tahun memang akan tempah baju banyak2..sebab nanti lepas raya baju2 tue semua farah akan belasah pakai p kerja pulak..kiranya setahun sekali jer la farah akan berbelanja lebih sikit untuk tempah baju raya-cum-baju kerja.. hahaha

Design baju raya tahun nie pun masih lagi berkonsepkan dress ala2 princess *princesslasangat dan jugak kurung moden...Meh la cuci mata tengok design yang farah dah pilih untuk bergaya di pagi raya nanti.. *kenyitmatasikit..


Baju raya pertama...Material jenis Chiffon Glitter...color Tiffany Blue & Purple! nak bagi nampak outstanding sikit farah tambahkan kain sequin color purple...design kurung moden..


Yang nie pulak untuk raya kedua.. Prada Lace color Royal Blue dan dipadankan dengan lining color skin..untuk kain nie farah mintak tailor buat dress labuh....farah suka sangat dengan kain Prada Lace nie.. kebetulan cousin p vietnam..so kirim kat dia la.. murah sikit berbanding kat sini.. kalau kat sini orang jual RM70/semeter..cerrr kira kalau 4mtr dah berapa..hahaha.. 


kain yang last nie untuk raya ketiga..material jenis chiffon..color block merah&hijau.. Ermmm masuk dak??? lantak ler..nama pun color block kan.. hahaha... design dress jugak.. heeee~

Apa macam tantekkkkk dak design2 baju i???? hehehe.. kalau nak tahu tantekkk ke tak...kena la tunggu baju2 nie siap dulu..

Oh yaa... balance lagi 3 pasang nanti2 la farah share na.. yang tue tak dak design lagi.. huhuhu..Hampa pulak macam mana.. berapa pasang tahun nie????? tema apa??? Meh share meh... >__< 



Updated:-

#KoleksiBajuRayaFarah2014 meh klik - {#KisahRaya2014}





You Might Also Like

35 comments

  1. Banyaknya sampai 6 pasang! Cantiklah tu Farah. Tapi kakak ni baju kain biasa aje buat pun baju kurung dan jahit sendiri aje. Utk anak-anak aje lainlah sikit kakak jahit..

    BalasPadam
  2. kombinasi kaler yang sungguh menawan! tak sabar nak tengok hasilnya nanti hehe :D

    BalasPadam
  3. wah...cantik cantik semua design farah.

    BalasPadam
  4. aiii bergaya sakan la raya nnt ya

    BalasPadam
  5. Banyak nyer baju raya...ni raya sakan ni..

    BalasPadam
  6. meletop orang penang!!! hehehehehe
    seyes mmg chantek2 kain farah.. I dpt imagine baju tu dah siap nnt..
    selamat hari raya Farah.. *tiba2* hahahhaa

    BalasPadam
  7. wahh i like royale blue..tema saya tahun nie..:)

    BalasPadam
  8. Wow cantek2 kain n design nye.. Dah siap nanti lagi melwtop kott

    BalasPadam
  9. wah...akak pulak jarang berfesyen,lebh sesuai dgn baju kurung pahang dan tradisional je

    BalasPadam
  10. wee..glemernya farah..:)

    BalasPadam
  11. Ada gak kawan akak yg kerja stewardess nak jual kain prada ni aritu, tapi akak tak beli, biasa beli baju siap je..huhuhu

    BalasPadam
  12. mmg outstanding sangat kaler & design baju raya farah..cantik..cantik.. dah keja teruk2, ni kira reward utk diri sendiri la kan..hehehe....

    BalasPadam
  13. Raya sakannnnnnnn Farah!!!

    BalasPadam
  14. wahhh meriah sis thn nie ya..lya tak buat lagi sbb masih mood kawi haha..blh kan mcm tu :D..lya menabung cne

    BalasPadam
  15. Glamour lah raya Farah tahun ni ye..

    BalasPadam
  16. cantiknya baju untuk raya kedua tu..berkenan tengok kalernya..nanti siap pastikan tepek kat sini cepat2..tak sabar nak tengok..mesti cantik!
    tahun ni akak tak pasti lagi nak tema kaler apa....tengah pikir...hihi:)

    BalasPadam
  17. tak sabarrrnyee nak tgk outcomenyee...sure cantekkkkk

    BalasPadam
  18. wah..dh cari baju raya ye..mcm lawa2 je baju sis..hehe:D

    BalasPadam
  19. amboi melawa la dia raya ni sakan nohhhh..

    BalasPadam
  20. Adoiii 6pasang je akk cakap hehe, wahh tahun ni mmgbramai pakai prada lace n sequin kan. Retis tu hihihi sakan lah raya kak farah hehe

    BalasPadam
  21. amboi.glamour ye raya ni...hehe

    BalasPadam
  22. wow kak farah raya sakan.. saya dah beli 4 pasang baju punjabi masa pesta india baru2 ni. tinggai baju kurung ja la yg xbeli lagi ^_^

    BalasPadam
  23. amboiiii curlasss kak. nanie nak design mcmtu tapi takut nmpk chubby la. adoiyaiii dilema la nanie ni..

    BalasPadam
  24. idah dah bertahun2 tak tempah baju kurung... beli ready made jer... itu pun kalau nak pergi event apa2... idah jarang pakai baju kurung... prefer blaus or tshirt jer... kalau boleh 1st raya pun nak pakai tshirt jer... kekekeke...

    BalasPadam
  25. wahh..meletup baju raya Farah tahun ni..sy tak sempat lagi, tengok la maybe shopping last minute tak pun mix n match je apa ada. :p

    BalasPadam
  26. tak boleh jadi nie.. Fiza tak pikir lagi kaka nak wat baju aper.. color aper.. huhu...

    BalasPadam
  27. Wahh cantiknyaa..meriah raya tengok baju2 Farah ni..suka tengok combination color semua...tak sabar nak tengok bile dah siap nanti..hehee..Aida tempah satu pasang je tahun ni..takde mood nak raya sangat sbb preggy mode..hehee

    BalasPadam
  28. wahh..sume kaler meletop..ila xbeli lg pun baju raya..bli ready made je kot..nk pakai yg meletop2 pun xtau bole ke x..sbb time tu perut tgh nk membesar kot..nk pakai kurung moden pun mcm malu..hikhik..

    BalasPadam
  29. Cantik kain² ni. Raya sakan ☺☺

    BalasPadam
  30. Raya sakan, mesti meriah raya dengan pelbagai baju raya yang ada

    BalasPadam
  31. Sy thun ni feel rasa kureng. Tak ambik kisah pun bab bju raya.. Sbb ngah prgnt.. Hehe. Xsbar nk rya ngn bby thun dpn.. Bru mama dia blh bergya cun2.. Hehe

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||