My Baiti Jannati ~ Retractable Cloth Hanger For My Mini Laundry Room

12:25


Salam bloggers,
Dah lama dah farah dok ushar2 nak beli penyidai baju yang boleh laras nie.. rata2 kat kedai orang jual around RM200+ jugak la..Mahal kannn..Ermmm dok pikir duaplohpatjutakali jugak la..nak beli ke tak..nak beli ke tak.. tapi hati kuat suruh beli sebab senang nak sidai baju.. 

farah nie kadang2 suka mendobi waktu malam.. bila selesai mendobi mula la pening kepala dok pikir kat mana nak sidai baju2 tue.. tak kan la malam2 buta nak keluar p sidai kat luar pulak kan..confirm2 la esoknya tinggal hanger jer kat ampaian!!!

Sebelum nak membeli kena la cari info dulu yer dak... so terjumpa la ada sorang blogger nie  review pasal penyidai kain nie kat blog dia..esoknya terus ajak husband p Mr.DIY.. actually dulu dah tengok hanger nie kat sini.. tapi masa tue rasa was2 lagi nak beli.. takut tak berkualiti.. hehehe..tapi bila dah baca review dari IDABAHARUM baru la rasa confident sikit nak membeli..

Farah beli yg 5' punya.. Hanger saiz nie dapat menampung berat sehingga 50k..Harga dia pulak jauhhhh lebih murah daripada hanger2 yang farah dok survey sebelum nie..cuma RM69.00 sahaja!!! Murah tak!!!..hehehe... tue yang buat ceq lagi bertambah suka tue... *mehgoyanginulsamasama

Retractable Hanger Cloth yang dijual kat Mr.DIY nie Ada 3 saiz kesemuanya..4' / 5' / 6' ..so hampa pilih ajaaaaa ikut kesesuaian yer..=D

Hahh nie la My Mr.DIY.. kerja2 bertukang nie semua serah kat dia.. farah jadi tukang snap gambar udah ler...opss tukang bancuh air milo pun yer jugak...^__^

Selepas hampir 2 jam akhirnya siap jugak..Ermmm lama jugak kan ambik masa nak pasang benda alah nie..nampak macam senang jer nak install...tapi tak mudah rupanya... *fuhhhlappeluh...

Btw thanks yer My lovely Mr.DIY sebab you tak berputus asa siapkan jugak ampaian nie untuk i...ini yang buat i rasa bertambah sayang kat you nie..hahahaha...kissdahbagikansemalam.^__^

Lepas siap jer terus basuh baju2 kotor yang tak berapa nak banyak dalam bakul..bukan apa i rasa semak bijik mata tengok baju2 kotor tue..hahaha...kemain kan alasan..padahal dah tergedik nak ciwi la tueeeeeee.... 

#Next DIY ~ Nak beli yang 6' pulak untuk letak belakang rumah dan jugak nak beli shelf untuk letak sabun.. ^__^



You Might Also Like

31 comments

  1. i love Mr.DIY... banyak benda menarik & affordable kat situ...

    BalasPadam
  2. suka juga masuk MR DIY mcm2 ada..

    BalasPadam
  3. hihi mest lebih smngt lpas ni kan bile ade penyidai baru =)
    ehh aien pun mmg mdobi mlm2 sbb kt bekerjakan mana sempat nk basuh baju pg2 bute tu..kalo nk tggu weekend mmg penuh la ampaian nnt plak =p

    BalasPadam
  4. Ok juga penyidai camni. Jimat ruang dan mlm2 boleh jemur kain ...hehe

    BalasPadam
  5. murah la dear.. nati nak try cari jgk kat DIY.. tq for sharing.. jimat space kan

    BalasPadam
  6. Oh blog ida baharum...julia kenai adik tu hehhehe...mcm2 ada kan...penyidai ni mmg julia banyak tgk kt apartment org selalu guna...sgt praktikal dear

    BalasPadam
  7. Makin rajin lah basuh baju & sidai baju,,,ekekeke...

    BalasPadam
  8. pasnie mesti terujer nak cuci baju nie... hehehe...

    BalasPadam
  9. wahh sangat convenience.. sangat sesuai kat ruang yang kecik

    BalasPadam
  10. jimat ruang la penyidai mcm tu kan.... :)

    BalasPadam
  11. salam. wahh..macam nak beli macam ni jugak..kemas :)

    BalasPadam
  12. Senang dah ada ampai dalam rumah ye Farah
    Nak sidai memalam pun dah tak susah hati lagi..

    BalasPadam
  13. macam berkenan la farah.hihihi
    datang klik churp

    BalasPadam
  14. Mr DIY memang murah..slalu jgk bli brg kat sana tp xpenah nmpk pulak penyidai ni..memang dh lama aim n tgk harga mahai bebenor tu yang terpaksa lupakan hasrat hati..hihi..tq farah review produk ni ngan harga skali..senang nnt..muraj pulak tu..

    BalasPadam
  15. lieya pun pakai ni farah...senang...tak mo gune tolak jek so cantik sikit mate menengoknye heheheeheh...

    lieya pun beli murah....lieya beli yg panjang tu baru rm80....puas dok survey sbb sebelum ni tgk org beli sampai beratus....agaknye mase tu mule2 keluar bende ni kot....

    BalasPadam
  16. Lama akak tak singgah dik
    Line internet tak sporting hahaha
    Wah hebat lah...kemas je kan
    Rumah batu memang susah nak buat tebuk sana sini hahaha

    BalasPadam
  17. jimatkan ruang sikit kan farah..

    BalasPadam
  18. harga dah mahal ye..masa akak beli dulu masih murah lagi..

    BalasPadam
  19. space rumah sy x ckp utk ltk mendealah ni ;-)

    BalasPadam
  20. betullah farah
    saya pun memang kerap ke situ juga
    murah! =)

    BalasPadam
  21. nasib ade bukak Mr diy kat tempat alise.. bole gak survey.. seramm nak hanger baju kat luar..

    BalasPadam
  22. saya ada juga tgk kat Mr.Diy tu.. tapi xde la beli pun. sebabnya tak terpikir lagi nak mengunakannya..hehe

    BalasPadam
  23. zaman skrg ni DIY lagi menjimatkan.. daripada asek nak upah kat orang sokmo kann.. :))

    BalasPadam
  24. bagus la..jimat space.lagi-lagi musim hujan ni selalu kena sidai baju dalam rumah. nak bawak masuk penyidai beroda tu semak la pulak

    BalasPadam
  25. saya pon sama suka basuh baju time malam2 huhuhu.. murah la harga dia beza banyak kot

    BalasPadam
  26. husband akakpun minat yang gini, tapi tak beli-beli jugak

    BalasPadam
  27. nice! hehehe... boleh tahan peluh kann pasang menda alah nii. ida pun tukang snap snap pic jee hihihiihi

    BalasPadam
  28. Memg murah pun....akak pun nak pasg tp tgh cri lokasi sesuai...hahaha

    BalasPadam
  29. Memg murah pun....akak pun nak pasg tp tgh cri lokasi sesuai...hahaha

    BalasPadam
  30. aikk menarik elok sgt nie kalau ada kat umah..lya memang suka cuci baju belah2 malam he

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||