Buffet Ramadhan Berkonsepkan Stall di Hotel Park Avenue, Sg. Petani

10:06


Sticky post
*scroll down for new entry*

Assalamualaikum...


Semalam farah dapat jemputan berbuka puasa kat sini.. Yeayyy!!! memang setiap tahun kot farah akan iftar kat sini..cuma tahun nie datang atas jemputan sebagai blogger pulak..Alhamdulillah..

Info ~ Buffet Ramadhan di Hotel Park Avenue masih lagi berkonsepkan 'BUFFET STALL' dan menyajikan lebih kurang 305 jenis juadah untuk berbuka puasa..Antara stall2 yg terdapat di sini adalah seperti Stall Kambing Golek, Stall Ayam Bakar, Stall Otak2, Stall Mee Mamak, Stall Murtabak, Stall Nasi Ayam, Stall Laksa, Stall Putu Mayong, Stall Ayam Tandoori, Stall Celup2, Stall Teh Tarik, Stall Ais Kacang dan banyak lagi laaaaaaa.. nak senarai satu2 kat sini sampai esok pun tak habis.. 

Selain stall2 tadi...juadah main dishes mereka jugak tak kurang hebatnya..Antara yang disajikan adalah seperti Nasi Putih, Nasi Minyak, Ayam Rose, Daging Black Paper, Kari Udang, Kerang Cicah Air Asam... Sayur Campur dan banyak lagi..pendek kata semuanya memang meletops la...

Apa yang menariknya lagi kat sini jugak ada Live Band yang akan menghiburkan halwa telinga kita dengan lagu2 Dendangan Asli....kalau tahun lepas ada penyanyi Zatul Mentor tue.. tapi tahun nie orang lain pulak.. tapi not bad...suara depa memang power!!!

Jap..jap..ada lagi yang menarik nak share dengan hampa nie... kalau hampa nak tahu..setiap hari sepanjang bulan ramadhan pihak Hotel Park Avenue jugak akan memberikan hadiah misteri untuk 4 orang guest yg bertuah.. Cara nak menang hadiah misteri nie mudah jer.. pihak hotel akan tanya soklan berkaitan Hotel Park Avenue.. dan kalau hampa dapat menjawab dengan betul..hampa akan dapat la hadiah misteri tue.. 

Semalam farah malu2 nak jawab.. tapi menanah jugak la bijik mata tengok orang yang dapat jawab tue p ambil sampul kat stage.. apa isi kat dalam tak tau la.. tah2 pakej stay 2h1m kot.. ish2.. menyesal ceq tak jawab..hahaha

Nie antara gambar2 yang sempat farah ambik.. sorry tak sempat nak capture gambar banyak2 seperti tahun lepas..sebab semalam farah sampai agak lewat.. sampai2 orang dah ramai..so segan pulak nak pi tangkap gambar satu2.. huhuhu


Info ~ Surau jugak turut disediakan kat sini..bukan itu saja..kita jugak boleh berterawih bersama Imam jemputan yg diiktiraf oleh Jabatan Agama Islam Kuala Muda... fuhhh hebat tak?..so tak perlu la kita risau lagi takut tertinggal solat terawih kan.. =D


Tau tak teh tarik depa memang gedebabommmmmmmm... rasanya 4 gelas kot farah minum.. adoiii la.. awat la sedap sangat nie.. jenuh kembung perut ceq tau dak.. =D


Yang paling menarik perhatian farah adalah Stall Ais Kacang nie.. banyak gilaaaa kot topping dia.. tak silap ada lebih kurang 101 jenis topping kot.. kat sini pun farah repeat patlima kali jugak..hahaha...


Sorry gambar nasi berlauk semua tak dan nak snap.. dah lapar sangat kot masa tue.. memang tak pikir dah nak ambik gambar segalaaa.... yang tau ngapppppp semua masuk mulut ja..hahaha


Kerang bakar nie memang marbelesss la.. 2 kali ceq repeat.. jenuh balik bergaru lepas tue..hahaha


Emir pun kemain.. sakan jugak dia melantak semalam.. nasib la tak buat hal sangat.. kalau tak tersentottt la kami laki bini nak berbuka.. 


Alhamdulillah kenyang sudah... Overall kami memang terrrrrrr-sangattttt berpuas hati dengan buffet ramadhan di Hotel Park Avenue tahun nie.. Suasana pun meriah macam nak raya.. ramai gilaaa orang...susah kot nak jumpa hotel yang ramai orang serbu.. tapi dari pengalaman farah Hotel Park Avenue memang tak pernah suram.. Setiap hari full house katanya..

So kalau hampa nak merasai sendiri kehebatan Buffet Ramadhan Berkonsepkan Stalls....cepat2 pi terjah Hotel Park Avenue na..Oh ya harga Buffet Ramadhan kat sini adalah RM60/dewasa dan RM38/kanak2.. kanak2 bawah umur 5thn free...

Cop..cop...tue Harga kalau hampa walk-in yer.. tapi kalau hampa nak jimat..hampa boleh beli melalui voucher...Harganya RM55/dewasa dan RM35/kanak2.. Ermmm jimat la sikit kan.. 

So macam mana nak beli voucher nie??? hahhh sat la nak bagi tau la nie..hehehe.. Okey hampa boleh contact Puan Nurul Huda (016-4192926)..InsyaAllah hampa akan dapat layanan kelas pertama dengan dia..hehehe..

Farah suggest better hampa beli melalui voucher..sebab confirm2 hampa akan dapat meja.. tapi kalau walk-in memang tak jamin la yer...ikut nasib la... jangan menyesal bila dah sampai depan pintu tiba2 full house.. so better booking awal2 okeyyyy...Bye...















You Might Also Like

40 comments

  1. Assalamualaikum Kak Farah, wahhh sedapnya tengok gambar2 makanan ni. hehehe teringin nak berbuka luar =____="

    BalasPadam
  2. hotel buat konsep stall mmg menarik.
    nampk lain dari lain.
    siap ada live band,
    ada cabutan bertuah.
    mmg terbaek.

    BalasPadam
  3. Menarik la kak.

    Eka kalu nampak kerang tu, aih mmg fav tu kak hehehe

    BalasPadam
  4. uishh nmpk sdp2 belaak la sis..tak rugi mkn

    BalasPadam
  5. lya menabung sekali cne :)

    BalasPadam
  6. Farah...Sabtu sebelum raya boleh singgah Sg Petani on the way balik Pelris kalau gini gayanya.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Singgah kak.. confirm tak rugi.. nanti contact la sales person yg farah bagi tau tue.. =D

      Padam
  7. Meriah yer farah, seronok la berbuka di sana...ada mcm2 variasi makanan...teruja tgk emir seronok betul dia, the best review farah...like it

    BalasPadam
  8. harga dan menu agak menarik. Kalau berkesempatan teringin juga nak merasainya

    BalasPadam
  9. Bila dah banyak sangat makanan nak memilih pun dah satu hal Farah.
    Banyak betul sah-sah kalau balik perut sendat..

    BalasPadam
  10. sangat menarik menu makanan kat situ...rasa nak habiskan semua...hehe

    BalasPadam
  11. meriah sungguh tu farah...bila buffet mcm2 ada...confirm perut penuh...
    menabung tuk farah...

    BalasPadam
  12. menarik lah Farah.. baca review pn dah dpt bayangkan.. harga pn tak cekik darah mcm kat KL.. kat KL ni paling cekai pn RM55 more then that RM100++ giler cadburry nak mkn sorang kena bayar RM100++ kann.. kata bulan puasa tak mo baziaq.. tp tekan harga sampai tercekik batang leheyak hahahah

    BalasPadam
  13. review farah buat fifi telan air liur.. banyaknye makanan.. meriah.. terase teringin nak pergi..

    BalasPadam
  14. Kambing Golek yang tak leh tahan tu... perghh meriah makanan nyer...
    idah dah lama tak berbuka kat hotel... dulu2 selalu juga... mungkin sebab sekrg anak dah ramai kot... pastu tau jer la budak2 makan ciput jer... rasa cam tak berbaloi plak...

    BalasPadam
  15. what?? ais kacang repeat 4/5 kali.. mau taknye.. dengan musim panas sekarang memang kena la terjah ais kacang banyak kali kan..

    kenape la 1st gmbar mesti kambing golek.. **lap ailio**

    BalasPadam
  16. untungye lahai dpt invitation

    BalasPadam
  17. Asslmkm kak. . alahaiiii.. Meriah bukan kemain mknn nya tu.. Sy xpnh lg berbuka kt hotel ke apa.. Srnok tu. Puas makan ye kak..

    BalasPadam
  18. rezeki dapat jemputan kan..menu nampak sedap2..terliur..

    BalasPadam
  19. Semangat Emir berbuka puasa dengan mummy dia..untungnye dpt jemputan cm nie... best2

    BalasPadam
  20. acaranya keliatan meriah sekali .. dan banyaak nya itu makanan :D

    BalasPadam
  21. wah...pilihan makanan yang banyak variety, dengan konsep yang nearik mampu menajdi tumpuan semua orang kan...harga buffet pu xde la mahal sgt..just nice dah tu...

    BalasPadam
  22. lah akak stay area sg. petani ye? husna area padang serai tp slalu jugak lah ke sp.. dulu pernah stay area merbok sbb study.. tak sgka dekat je ye.. hehehe..

    dinner pra graduate husna buat kat sini lah..:)

    BalasPadam
  23. Salam Ramadhan & Salam Perkenalan..
    Nanti jemput join GA saya ye :)
    http://ummudd80.blogspot.com/2014/07/ihya-ramadhan-giveaway-by-ummudd80.html

    BalasPadam
  24. Pehhh.. Memang teruja habis la bila baca entry Ni... Sedapp... Hihi

    BalasPadam
  25. meriahnyer berbuka uools., ehhHHee

    BalasPadam
  26. adoii menarik prhatian betul dgn menu makanan yg di sediakan..tergoda i

    BalasPadam
  27. singgah sini lagi.. makanan.. telan air liur.. glupp..

    BalasPadam
  28. wah kambing golek tu buat terjejas iman...hehe
    nampak ada macam-macam menu tu, best

    BalasPadam
  29. mak aiii..sodapnyee...
    kambing tu yg wat telan ailio tu..nasib la jauh..

    BalasPadam
  30. besh nyaaaaaa..... telan alio tengok kambing golek..pheeww.. ;)

    BalasPadam
  31. Singgah malam isi tabung farah... :D

    BalasPadam
  32. tengok semua makanan nampak tempting..

    BalasPadam
  33. Bestnya. Tempat pon nampak santai. Telan ailio jer lah tgk gambar makanan ni ☺

    BalasPadam
  34. sempoinyaaa....kt KL kalau ada kan best? :-)

    BalasPadam
  35. perghh! meletops makanan2 kat situ. Konfirm tak makan dah soq ni hehe :D

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||