DariDapurMerahFarah | Cucur Ikan Celup Tepung & Agar-Agar Milo

08:46


Assalamualaikum...

Tertiba jer mengidam nak makan 2 benda nie... bila dah dapat makan sampai menjilat2 jari.. bulan2 posa nie tahap mengidam tue akan jadi double triple mengidamnya kan.. nafsu...nafsu.. 

Gigih pi pasar basah semata2 nak beli ikan temenung nie utk dibuat coq ikan (ikan celup tepung).. kalau nak buat coq ikan sedap...guna la ikan temenung... sebab rasa dia manis..

Utk sos pulak farah buat sendiri jugak... pedas2 manis rasanya...Ermmm nikmat betul bila benda yg kita mengidam tue dapat kita makan.. makan pulak time panas2...sedapppp oiiii...



Yg nie pun mengidam jugak.. tak susah pun nak buat.. Agar2 Milo Kaw2 nama diberi....kalau nak sedap sila jangan kedekut milo naaaa..nak buat yg nie sat jer pun.. bila dah siap..simpan dalam fridge bagi sejuk dulu.. dekat2 nak berbuka baru keluarkan..perghh nikmat wooooo...

psst~ ada lagi satu benda lagi yg dok mengidam dari start posa hari tue.. tp sampai la tak dapat2 lagi.. tak boleh jadi nie...nak kena pi terjah mencari jugak..takut nanti dok meleleh pulak air liur farah.. #inibukansimptonmengandung naaaa...hahaha... k la nanti kita sambung story-mory lagi na.. Bye... 


You Might Also Like

19 comments

  1. farah.. ikan termenung xpenah dengar la.. ikan kembung ke erk? huhuhu

    agar2 milo tu kalau letak santan lagi sedap.. nanti yg belah santan duk lapisan bawah. yummy..

    BalasPadam
  2. Yes ikan kembung... kat utara org panggil ikan temenung..=D

    BalasPadam
  3. He he..memang sedap ikan celup tepung, tak sedar sepinggan je dah abis kan..selamat berpuasa :-)

    BalasPadam
  4. ikan kembung tu buat ayu mengidam lak.hehe

    BalasPadam
  5. Amboi mengidam tahapnya dewa suda tu sis kihkih

    BalasPadam
  6. Assalamualaikum kak farah. wallahiii terliur sheila tengok ikan goreng tepung tu. fuhh lama tak jamah. hehehehe singgah menabung lazada sini~~~

    BalasPadam
  7. ikan termenung kalau makan panas-panas memang sedap :)

    BalasPadam
  8. Menyelerekan...harap2 menu yang tak dapat tu cepat2lah dapat yer...selagi tak dapat, hati mesti tak tenang kan...

    BalasPadam
  9. wah..cucuq ikan temenanung.. sedap la..

    BalasPadam
  10. Cane buat sos tu. Ajar sikit.

    BalasPadam
  11. wahhh farahhh..tayang gambar je..resepi mn?..ehh..ehh..mcm kenal je ayat tu kan..hihi..oo ingatkan simptom ehem2 tadi..hihi..farah..ila klik dove.. ;)

    BalasPadam
  12. saya pun mati-mati ingat ada lagi
    bila dok sebut ngidam-ngidam tu =)

    BalasPadam
  13. Tak pernah buat lagi ikan celup tepung nih.

    BalasPadam
  14. ikan temenung ek? :D tak pernah masuk rumah idah kot...

    BalasPadam
  15. teringin agar2 milo la pulak.. macam sedap je..

    BalasPadam
  16. amboihhh mcm org mengandung nih.. hehe
    betul Farah kalau bulan puasa ni ada je benda yg nak di idamkan ehhehe

    BalasPadam
  17. yess ikan termenung paling best kalau goreng tepung..;D

    husna ngidam laksam kak..wuuuu..

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||