Iftar Di Restoran Nurul Ikan Bakar, Penang

11:12


Assalamualaikum My Precious Readers....

Nie citer masa pi shopping raya beberapa minggu lepas..farah tak perasan rupanya entri nie masih dok terperap kat dalam draft lagi...terlupa nak publish...dushhh..dushhh..dushhh...nampak sangat dah kertuuu kannn... 

Okey meh nak citer..hari tue dah alang2 pi shopping raya kat Queensbay Mall rasa rugi pulak kalau tak singgah berbuka di Restoran Nurul Ikan Bakar yg femes-amess kat Penang nie....

Farah kalau mai makan kat sini mesti akan pilih meja yang terletak kat pondok atas pokok...sebab suasana dia best..dapat fefeling macam Jane bini Tarzan tue...hahaha... 

Tapi kali nie nasib tak berapa baik pulak...meja yg kat pondok atas pokok tue semua dah penuh...so terpaksa la makan kat pondok bawah pokok...Ermmm terima jer la seadanya..sapa suruh booking last minit kannn..

Menu simple2 jer yang farah order.. tak order ikan bakar pun.. sebab memang niat cuma nak lapik perut jer sebab lepas nie kami nak sambung pi shopping kat Gurney Plaza pulak.. hehehe... 

Menu pilihan.. nasi putih.. tom yam campur.. telur dadar.. daging masak merah dan sotong celup tepung.. Semua sedap.. Alhamdulillah.. 


Sementara dok tunggu waktu berbuka kita ehemmm..ehemmm.. macam biasa la kan..>__<


Budak tecik Emir nie terbongkang tido.. penat sangat la tue sebab non stop dok tawaf satu Queensbay Mall tadi.. huhuhu


tapi boleh pulak dia terjaga masa dekat2 nak berbuka.. aishhhh tak boleh berbuka dengan tenang la jawabnya.. habis tercekik janggut sotong nak oiii..


nampak tak farah memang tak tipu aihhh bila bagi tau tempat nie memang selalu full-house..setiap tahun memang macam nie la suasananya..

So kalau ada yang teringin nak cuba rasa macamne la suasananya makan kat atas pokok nie..cepat2 pi serbu Restoran Nurul Ikan Bakar tue okeyyyy...sempat lagi nie...ada 5 hari lagi sebelum nak raya...tapi make sure hampa booking dulu yer.. bukan apa takut orang kedah kata 'cekelat angin' jer nanti...sebab restoran nie memang terlajak larisnyaaa.. =D




You Might Also Like

28 comments

  1. mesti sedap kan kalau dh full house je...kalau g penang kena try p la...:)

    BalasPadam
  2. ada tempat atas pokok ye
    cam best sungguh rasanya
    last panjat pokok time kecik aje
    kang takut panjat boleh...turun tak boleh....hehe

    BalasPadam
  3. amboiii...ramainya orang!!

    jauhnya shopping baju raya sampai queensbay!! haha..

    BalasPadam
  4. kalau g penang blh try ni... mcm best je baca pondok atas pokok tu.. hihi

    BalasPadam
  5. muni pon baru2 ni bukak puasa dekat nurul ikan bakar tapi dekat kulim la cwgn dya . hehe memang sedap n ramai org . first time try tak mengecewakan . hehee :)

    BalasPadam
  6. Sdpnya menu kat atas tu sis hhee

    BalasPadam
  7. Akak nk pi penang x lama lg...bln 10 kot...bleh la terjah sini

    BalasPadam
  8. ramai jugak yer yg berbuka kat sini.. mst sedap ni Farah
    Emir kekenyangan sampai tdo ke tu?? hehehe

    BalasPadam
  9. Terlajak laris mesti sebab sedap ni kan Kak Farah.. :D

    BalasPadam
  10. tgk tom yam tergugat puasa saya hehe

    BalasPadam
  11. femes ke kedai ni..tak pernah tau pon..nak kena pergi ni..

    BalasPadam
  12. tomyam tu nampak cair jer... tapi sedap yer farah... ermmm jangan lihat dari luaran jer kan... :)

    BalasPadam
  13. ingatkan ada gambar pondok atas pokok tu...hehehe...mesti sedap ni...ramai je org makan...

    BalasPadam
  14. Asslmkm kak.. Bestnya.. Cnfirm tmpat mkn tu mknn nya sdap kn.. Rmai sungguh..

    BalasPadam
  15. wah , ramai gitu . mmg dah sah terlajak laris nih .

    BalasPadam
  16. Sedapnya. Tempat pon nampak best.

    BalasPadam
  17. Wah, nampak menyelerakan. Teringin nak try...

    BalasPadam
  18. Menu dia walau pun tanpa ikan bakar tetap menyelerakan..Sedap..restaurant pn unik nampak..siap bersila macam kat rumah lagi..memang selesa..hehee

    BalasPadam
  19. lama giler tak makan makanan seafood... lama tak singgah kedai2 macam ni..lepas raya mesti nak kene terjah ni.. :)

    BalasPadam
  20. alahai comeynya yg tbongkang tu hehe..btw salam perkenalan dear..

    BalasPadam
  21. 2 thn lps ke sini, cuma lalu je kedai mkn ni..sbb org tgh ramai

    BalasPadam
  22. bile.la dpt terjah ke Penang

    BalasPadam
  23. akak xtau bila la dpt pergi penang

    BalasPadam
  24. nak kena carik nih..mcm best jer

    BalasPadam
  25. dok dengar jugak restoran ni,tapi tak pernah pi lagi..

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||