Percutian ke Bali 2014 ~ Part 10 ~ Last Part Daaaaa

10:32


Assalamualaikum...
Yeayyy dah sampai kita ke part yg terakhir kisah Percutian ke Bali 2014 nie.. akhirnya kannnn...hahaha





Okey jom sambung..masa nie kami dah ready nak check-out dari Tune Hotel, Kuta dah.. sobs..sobs..sedihhh.. kat sini la tempat kami bermalam selama 4H3M...kami kan pergi bercuti satu family....dapat bilik pulak sebelah2..cerrr bayangkan riuhnya macam mana..jam 2pagi pun still dok melalak lagi...hahaha..

Peace Emir yg sentiasa tak menjadi pun..hahaha

Lepas check out dari hotel kami meneruskan lagi tour kami di Bali.. flight kami malam...so kiranya masih punya banyak masa lagi la nak ronda2 kat Bali nie kan..

Actually kalau mengikut kepada itinerary kami untuk hari last nie..kami akan melawat ke Taman Ayun Temple..Botanical Garden...Lake Beratan..Candi Kuning Market...Tanah Lot Temple...dah akhirnya baru la ke airport.. 

Tapi memandangkan kami semua dah pancitt so terpaksa la skip...sebab perjalanan nak pergi ke sana mengambil masa lebih kurang 3jam pergi dan 3jam balik...total 6 jam tue.. mau kematu vontott kot...hahaha...

So kami tukar lokasi..mintak Pak Supir bawak ke tempat yg lain...dan destinasinya adalah...


Sinii....Water Sports Bali Marine @ Tanjung Benoa....

FYI, kat sini ada bermacam2 aktiviti water sports seperti Parasailing, Sea Walker, Banana Boat, Jet Ski, Fly Fish dan banyak lagi la.. harga pulak.. boleh tahannnnn jugak la mahalnya..hehehe.. kalau rasa nak murah sikit sila ambik pakej.. tapi itu pun still mahal jugak bagi kami yg pi ramai2 nie.. so idokkk ler.. maybe next time...=D

Oh ya..kalau nak pi Turtle Island kena naik bot dari sini yer..

kat sini memang membahang panas dia.. so mokcik2 jual topi nie rameiiii la dok menjual.. harga don't worry murah2 jer.. 

Tapi farah tak beli topi pun sebab dah lama teringin nak buat Kepang Rambut..alaaa kan retis2 kita kalau p Bali suka jugak buat rambut macam nie.. tengok macam best jer.. so farah pun buat jugak la.. tak mahal pun.. RM6 jer okey.... murah giloss..

Kami lepak kat sini sat jer...nak mandi-manda pun kureng sesuai....nanti kang takut tertelan minyak motorboat pulak..so jom ke tempat lain pulak...

kami pusing2 jer...tak tahu nak p mana lagi..tiba2 nampak macam best jer buah-buahan yg jual kat tepi jalan nie..

So kami singgah sat kat sini..durian nie rasa sama jer macam durian kita..hahaha..tapi sedap lagi durian kat tempat kita...


Then singgah kat sini pulak.. sambung shopping lagi...


Dan lagi....

Sampai la habis semua rupiah yang kami ada.. ngeeeee...

Tempat last yg kami singgah sebelum ke airport adalah di Tugu Peringatan Bom Bali.. singgah ambik gambar jer.. buat kenang-kenangan.. =D


Ini lah antara hasil shoppingan kat sana..

My favourite.. lepas nie kalau ada rezeki nak pi Bali lagi nak beli cermin besar pulak.. menyesal tak beli hari tue.. ;'(


Maka dengan ini tamat la sudah kisah Percutian ke Bali 2014 bersama family tersayang.. pfttt.. habis jugak noooo...hahaha.. okey tunggu story percutian kami yg akan datang pulak na.. ke mana..Tungguuuuuuu!!!





You Might Also Like

29 comments

  1. Akhirnya dah tiba part last seronok baca Kisah prcutian sis..

    BalasPadam
  2. tumpang seronok tengok Farah n family bercuti..cantik la rambut tu..suka..:)

    BalasPadam
  3. kelas gitu..rambut macam fasha sandha!

    BalasPadam
  4. owh!
    sama! trignin jugk nk ape tu..kepang?
    rm6 ea? kalau buat 1 kepala? brapa dia cas sis?
    bes! hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. A'a kat sana orang panggil kepang rambut.. hari tue adik akak buat satu kepala Rm15 jer.. murah sangat..=D

      Padam
  5. Waahhhh...byknya farah mengshopping!!

    BalasPadam
  6. Ajak2 hubby gi honeymoon ke Bali dia angguk2 tapi tak bersungguh2 pun...

    BalasPadam
  7. Bali best kan farah.. but some of thing mahal sket..
    kalau dah tengok farah banyak memborong tu mesti tak ingat dunia kann.. hehe

    BalasPadam
  8. salam. wahhh seronoknya..ada pantai..

    BalasPadam
  9. best3. belum pernah sampai lagi

    BalasPadam
  10. seronok baca kisah percutian Farah dan keluarga. tak sabar nak baca percutian farah akan datang..

    BalasPadam
  11. Asslmkm kak.. Waaaa.. Bestnya berjalan ke negeri orng.. Akhirnya.. Tamat 9part tu.. Hihi

    BalasPadam
  12. seronoknya... durian tu kemain sedap nampaknya... bercuti ramai2 mmg meriah la jadinya...:D

    BalasPadam
  13. wah.. meriah.. tengok muka semua hepi je...

    BalasPadam
  14. Salam. Hee sungguh meriah suasana di Bali itu.

    BalasPadam
  15. wah last dah ye..hehe
    apapun seronok dok baca penceritaan farah
    pasal bali ni
    entah bila saya pula boleh p =)

    BalasPadam
  16. sy yg baca ni pun mcm teruja je..haha...byknya buah tgn beli..:D

    BalasPadam
  17. Wahh..seronoknya..lepas ni nak pergi mana pulak kak Farah?hehe

    BalasPadam
  18. Teruja betul baca ni kak farah hehehe.

    Banyak gile buah tangan

    BalasPadam
  19. banyaknya shopping farah..gitar tu cermin ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. A'a betul..cermin...cantik kan.. ;)

      Padam
  20. banyaknya shopping kak..hehe

    BalasPadam
  21. nak bagitaw kat shoutbox tak boleh..so,komen ja lah..hehe.anda ditag ! :) http://sitizawiah95.blogspot.com/2014/08/7-things-about-siti-zawiah-versatile.html

    BalasPadam
  22. bestnyaa....dlm travel list 2015..insha allah sampai jugak sy kt sana..hehe

    BalasPadam
  23. Tu dia. Byk gak shopping yerp ☺

    BalasPadam
  24. tuhhhh diaaaa menyoping sakan

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||