Percutian Ke Bali 2014 ~ Part 6 ~ Monkey Forest & Tegalalang Rice Terrace

10:52


Assalamualaikum...

Meh sambung cerita Bali lagi yer...
Selepas selesai aktiviti shoppingan...kami bertolak pulak ke Monkey Forest.. kalau dah namanya pun Monkey Forest sudah tentu la kita nak tengok monyet betul tak.. sebelum nie farah dah pernah datang sini dah...yg masa bercuti berdua dengan husband tahun 2013..tapi kali nie datang lagi bawak my familia pulak..


Niat hati nak la tunjuk kat Emir monyet2 liar yg dok berkeliaran kat sini..tapi sayangnya hari tue tak banyak pulak monyet yang ada.. Ermmm semua monyet mogok kot!

Seriously masa farah & husband datang sebelum nie banyak gila kot monyet yg dok berkeliaran.. tak kan la selang setahun datang balik ke Bali nie banyak monyet dah pupus kot...huhuhu...tak dak rezeki nak tunjuk kat my familia bertapa banyaknya cik nyet kat sini... 

Yang dok berkeliaran cuma sekor dua jer..


puas dok tunggu monyet2 tue keluar.. tapi tak jugak keluar2.. 


dekat2 nak balik baru la jumpa dua ekor monyet yg dok bertenggek kat atas batu.. 


Jadi la daripada tak nampak cik nyet langsung kan.. tak dak la rasa rugi sangat bayar tiket masuk sini.. =D


Walaupun frust tak dapat tengok banyak monyet tapi happy jugak datang sini.. sebab cuaca redup dan sejuk..nyaman jer rasa walaupun dalam hati terbakorrrr sebab tak dapat jumpa cik nyet!!! 


Next tour ~ Tegalalang Rice Terrace

Dalam perjalanan nak ke Volcano Kintamani kami melalui kawasan Tegalalang Rice Terrace nie.. Kalau nak diikutkan tempat nie tak temasuk dalam pakej tour kami.. tapi Pak Supir kami memang seorang yg baik hati.. dia berhenti sekejap kat sini.. so sempat la kami bergambar kenangan kat sini..


FYI Tegalalang Rice Terrace adalah salah satu tempat yg femes jugak di Bali.. kat sini kita dapat melihat keindahan deretan teres padi yang terletak cantik di atas bukit..





See, cantik dan menghijau jer kan panorama kat atas nie.. Bali nie memang terkenal dengan keindahan alam semulajadi kan.. tertiba rindu nak p Bali lagi...huhuhu =D


Next tour ~ Volcano Kintamani...nanti kita story yer.. Bye!!!




You Might Also Like

32 comments

  1. memang sangat cantik dear.. seronoknya rasa..

    BalasPadam
  2. cantik view tegalalang rice tue.
    kalau dpt sunset time tu mmg best gambo :)
    bila ntah dpt g sana,

    BalasPadam
  3. Uishh.. banyak nyer tempat2 yang idah tak pergi rupa nyer... :'(

    BalasPadam
  4. Kalau anak akak ada, harus monyet ni yang kena kejar..hihi

    BalasPadam
  5. Haihh..kenapa la monyet tu tak nak keluar pula ye..hehe..cantik tempat tu, sejuk mata memandang..nampak nyaman je.. ^_^

    BalasPadam
  6. memang cantik.....teringin ke sana nanti.

    BalasPadam
  7. wah..syoknya dapat pi bali...tering nk pi gak..takat la ni cuma sampai baling ja la..hahaha

    BalasPadam
  8. Assalamualaikum kak farah. selamat hari raya aidilfitri maaf zahir dan batin. wahh bestnya... teringin nak ke sana, bawa Adam ~~~

    BalasPadam
  9. Bestnya!
    Teringin pulak kita :D

    BalasPadam
  10. teringin nak ke bali..hehe

    BalasPadam
  11. Bestnyer dpt brcuti ke bali..

    BalasPadam
  12. seronoknya percutian farah ni..

    BalasPadam
  13. Cantiknya view Tegalalang..teringin nak ke bali..

    BalasPadam
  14. lya menabung sekali alang2 dah singgah :)

    BalasPadam
  15. cantik sungguh panorama hijau tu sis

    BalasPadam
  16. akak baru merancang nak kesana dec ini..

    BalasPadam
  17. Cantiknya.. Hijau & sejuk je mata memandang..😊
    Rosmiza Ali Official Blog™

    BalasPadam
  18. Salam kenal, cantik kehijauan Rice Terrace tu..

    BalasPadam
  19. Pemandangan dia sangat memikat matalah Farah.
    Cantik dan mendamaikan betul

    BalasPadam
  20. klik ads oldtown for you... ;)

    BalasPadam
  21. klu jumpe 2 ekor je pun ila dh takut..ni kan pulak klu byk nyet2 yg ade..huwaaaa..kulari dulu..hahahatp cantik la pemandangan kt Tegalalang Rice Terrace tu..

    BalasPadam
  22. tak rugilah pi bali ... byk tpt yg cantik2 ...

    BalasPadam
  23. Cantik tempat ni..tapi bile ada Monkey terus rasa seriau nak eprgi hehee..sebab kitorang pernah kena serang dengan Monkey akt Langkawi dulu..tu yg Fobia tu..huhuhu..

    P/s: Semalam aida baru dapat kad raya n Brooch Channel dari Farah tau..Comel sangat..thank you tau!sesusah je..

    BalasPadam
  24. cantik tpt nih...monuet monyet kat situ msti peramah kan.hehehe

    BalasPadam
  25. xde org jual beras kt situ ke?

    BalasPadam
  26. Cantiknya view kat tegalalang rice tu.

    BalasPadam
  27. tak ganas ke monyet tu
    saya ni sebenarnya takut juga kalau tengok monyet dekat-dekat =)

    tegalalang view tu memang terbaik
    cantik pemandangan dia

    BalasPadam
  28. paling i suka Tegalalang Rice Terrace .. nice view sangat.. :)

    BalasPadam
  29. percutian ke bali...awesome mosemm sgt sis...haihhh..jeles2..hihi...

    BalasPadam
  30. cantiknya view2 kat sini....rasa macam dekat jer plak kan....x sabar nak plan pergi Bali....

    BalasPadam
  31. cantiknya pemandangan.. :)

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||