Percutian Ke Bali 2014 ~ Part 7 ~ Luncheon @ Volcano Kintamani & Bersantai Sambil Minum Kopi Dalam Hutan @ Satria Coffee Processing

08:50


Assalamualaikum..
Meh nak sambung lagi citer bercuti kat Bali yer.. nak cepat2 habiskan citer nie.. kalau tak pening kepala pikir.. huhuhu..


Okey tengok monyet sudah.. tengok padi bukit pun sudah.. so sekarang time untuk soruuuuu la pulak..lapar dah kot...dari pagi makan maggi cup jer untuk alas perut..mana tahan beb...

kalau ikut pada itinerary...kami akan makan tengahari di Kintamani Restoran yg terletak di Batur.. jugak tempat yg sama untuk tengok Gunung Berapi nanti..

Kintamani Restoran nie berkonsepkan buffet style.. tak silap harga seorang IDR197k kot.. lupa dah...ahaaaa..tapi lebih kurang camgitu la harganya.. dan satu lagi restoran nie memang halal yer sebab ada Certificate Halal daripada Majlis Ulama Indonesia.. so sila makan tanpa was2..


 
kiri kanan tangan pegang makanan aihh..


sedap yer Emir..

Mesti sedap la tue..kalau tak...tak kan sampai terpejam mata tue punya dok feel kan..

Suasana dalam restoran lebih kurang macamni la yer.. selesa sangat.. macam2 ada.. makanan pun sodap!!!

Dah habis makan keluar ambik angin kat luar pulak..

FYI kat depan Restoran nie dah boleh nampak Gunung Berapi tau.. kalau cuaca redup boleh la santai kat depan nie sambil menikmati pemandangan gunung berapi tue.. 

Our Pak Supir yg miang dok mengorat adik farah... hahaha... 

Hahh nie ada satu citer nak bagi tahu.. kat sini ramai sangat penjual2 yg akan paksa2 kita beli barangan yg mereka jual.. sampai naik rimas dibuatnya.. Pak Supir kami tak suggest sangat beli dengan depa sebab kualiti barang yg dijual tak sepadan dengan harganya.. 

so better jangan beli kat sini.. kalau nak beli ole2 murah sila beli di Krisna Bali yer..farah dah citer kan kat entri sebelum nie..=D


cantik kan ukiran restoran nie..unik betul..


Okey semua dah kenyang meh la kita meneruskan lagi penjelajahan kita di Bali nie..Ayuhhhh!!!



Dalam perjalanan nak turun berhenti kejap kat sini.. tempat nie paling sesuai kalau kita nak ambik gambar yg berlatar-belakangkan Gunung Berapi Batur.. Entrance fee adalah IDR12,500 seorang.. 


Okey our next stop adalah di Satria Coffee Processing..

 
Sedikit penerangan tentang bagaimana kopi diproses... 
kita layan jer la yer..

Hahh nampak tak suasananya.. dalam hutan u all.. redup jer..

Moh la kita masuk lebih dalam lagi.. 

sampai la kita jumpa warung nie yer..hahaha..


kalau hampa bercuti ke Bali jangan lupa singgah kat sini tau.. memang best sebab boleh merasai pengalaman minum kopi yang berkonsepkan warung dalam hutan.. Best!!!!



Tempat dia pun sangat selesa..rasa macam berada di spa pun yer jugak.. tapi seriously memang cantik sangat konsep warung kopi kat dalam hutan nie..


Kami dihidangkan dengan beberapa cawan kopi daripada pelbagai jenis kopi secara percuma.. Cuma satu kopi sahaja yang jika kita nak cuba kena bayar iaitu 'Kopi Luwak'... secawan kopi luwak adalah IDR50k...dikatakan Kopi Luwak nie adalah kopi yg termahal di dunia yer..

FYI ini adalah kali kedua farah datang sini.. kalau nak baca lebih details pasal tempat nie dan adakah kita boleh minum Kopi Luwak nie boleh baca kat SINI..


Sebelum beredar kami beli jugak la beberapa bungkus kopi kat sini..tapi beli yg packet kecik jer sebab harga dia mahalllll..hahaha...


Okey lah stop kat sini dulu.. nanti kita sambung lagi yer.. InsyaAllah ada lagi 2 Part jer habis dah.. Bye...=D






You Might Also Like

34 comments

  1. Seronok baca ulasan cerita farah ke bali....harap sgt one day dpt ke sana...leh baca cerita u farah dari awal sampai habis....syokkk...wahhh nampak gunung berapi batur tuh dari jauh...cantikkkkkkkkkk ye....Bali doakan kami dpt pi sana nanti :D

    BalasPadam
  2. kopi luwak mmg mahal giler... bos sy ckp ni kopi org kaya ;-)

    BalasPadam
  3. wah..minum kopi dalam hutan!mesti tenang je kan..

    BalasPadam
  4. weee..syoknya bercuti..:)

    BalasPadam
  5. up-to-date nyer rambut anak you.........heeeeeeeee.....

    BalasPadam
  6. wahhh...bestnya jalan2 ke bali!!

    BalasPadam
  7. bestnya kalau ada peluang ke sana :)

    BalasPadam
  8. Hihi comelnya anak farah makan satay sampai terpejam2 mata. Penah pi bali sekali je time honeymoon 5 tahun lps. Susah sikit nak cari mknn halal kan. tak macam bandung..

    BalasPadam
  9. Kopi luwak kopi org kaye hehehe. Lalu dengan tak lalu je kan kalu nak minum.

    bestnyaaaa bercuti. Selamat hari raya kak

    BalasPadam
  10. bestnyaaa dpt gi bali! nak jugak. hehe

    BalasPadam
  11. tak sah kalo tak singgah try kopi kalo ke bali kan farah.... mesti sedap je bau kat situ kan...husben lieya peminat kopi suke la kot..... kopi luwak tu yg dari tupai tu kan...ishh tak berani nak try haahahahah....

    emir mkn mcm sedap nooo jeee...kite tgk pun same terliur hah !!!

    BalasPadam
  12. cantiknya tempat yang farah pergi ni..lagi-lagi restaurant yang unik tu..memang berbaloi makan kalau makanan sedap n variasi kan..Tapi part jual2 kat tepi jalan tu memang kat mana2 pon camtu Farah..kalau pandai, kena nego kaw2 baru bleh beli..hehee..

    BalasPadam
  13. kemain cantik tempatnya ni... amboi emir, makan .... hihi.. bagilah unty as cikit..

    BalasPadam
  14. teringin sangat nak pegi bali!semoga tahun depan sampai la hajat ku...:-)

    BalasPadam
  15. :D suker tengok emir makan...

    BalasPadam
  16. Banyaknya tempat best kat Bali ni ye Kak Farah..teringin pulak nak rasa kopi yang termahal tu..hehe..wanie ni boleh dikatakan penggemar kopi juga.. ^_^

    BalasPadam
  17. Boleh tahan Emir ni.
    Jenis tahan lasak tak kisah - senang
    sebab ada setengah baby kalau penat dah mogok

    BalasPadam
  18. bestnye bali..unik btl restoran dlm hutan tu..dpt plak mnm kopi panas2..perghhh..ok nk p terjah entry farah yg pasal kopi tu jap..

    BalasPadam
  19. kopi luwak pertama kali lya dgr

    BalasPadam
  20. bestnya percutian farra ke bali.ini yg buat akak rasa tak sabar nak kesana..

    BalasPadam
  21. Bestnya Farah..comel emir makan..

    BalasPadam
  22. wah...seronoknya hijau-hijauan...hakak pulak yang teruja..serius nih

    BalasPadam
  23. Besnya. Bilalah ada peluang nak ke Bali nih.

    BalasPadam
  24. ahaha menikmati btl si emir ye kak!tgu ye tgu anak2 dh besar ckit.bali aku dtg ahaha...teringin nk ke bali lg!

    BalasPadam
  25. gambar emir paling terbaik sekali!
    sweet tengok dia berselera makan =)

    adik awak tu cantik farah, tu yang miang aje pak supir...hehe
    tapi memang suka baca cerita awak ni farah
    cam ada kat situ juga =)

    BalasPadam
  26. blom pernah ke bali lagi.. tp penjual2 jalanan tu sama je mcm kat jakarta & bandung..
    thx farah review tempat2 yg cantik kat bali :)

    BalasPadam
  27. boleh bawak akak sekali ni kalau tetiba ada rezeki smp bali..seronoknya tgk...:D

    BalasPadam
  28. sedap ke kopi luwak tuh...

    BalasPadam
  29. Waaaaa.. Bestnya.. Pemandangan cantik la kt sana.. Sambil menikmati kopi.. Mmng layan..

    BalasPadam
  30. bestnya..rasa macam nak fly ke bali..hahaa

    BalasPadam
  31. bestnye jenjalan kat bali...sronok kan

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||