Bersuka-Ria Di The Balloon Safari @ 1st Avenue Mall, Penang

08:00


Assalamualaikum..

#Throwback story 2 minggu yg lepas..hari Sabtu...heee

As usual..kalau kena kerja hari minggu jangan mimpi la boleh nak dok golek lama2 sikit kat atas katil..suka tak suka harus gagahkan diri jugak bangun dari katil utk bersiap..huhuhu..

dan seperti biasa jugak bila dah kena kerja nie aku akan angkut husband dan Emir ikut sama..lagipun ikut tentatif program sampai jam 5.00 petang jer.. so lepas tue boleh la bawak Emir jenjalan kat Penang.. ada officemate bagi tahu dekat 1st Avenue Mall ada tour The Balloon Safari!..last day hari Ahad.. so harus la bawak Emir p tengok!

Sampai jer kat sana dah boleh nampak dah belon2 yg berwarna-warni..teruja la Emir...terjerit2 dah dia.."Mama..nak belon..Mama nak belon"... hehehe

Bukan Emir jer yg teruja.. aku pun sama naik jugak..mahunya tak..decoration kat sini memang cantik sangat....bertemakan Safari Park..ada monkey..coconut tree..lion..flower..rabbit..eh banyak lagi la...semuanya buat guna belon.. kreatif sungguh!

Nak masuk dalam nie bukan free na..kena beli tiket dulu..harga boleh tahan jugak mahalnya...RM12.00 utk 15 minit jer...pfftt mahal kan..

tapi bila terkenangkan esok dah last day tour kat Penang nie..so pejam mata jer  la bayar...

lagipun bukan selalu pun ada mcmnie.. kesian jugak tengok Emir dah tak sabar nak masuk main kat dalam tue..

Semasa dok tunggu turn nak masuk...tiba2 muncul salah satu watak kartun dalam citer Madagascar iaitu Alex!..hero citer tue..hehehe..dan sepanjang Alex dok ada kat situ..Emir langsung tak nak turun..nak berdukung jer..apa yg dia takut sangat tak tahu la.. =D
So bila mood dah spoiled...masuk dalam nie pun dia dah tak teruja lagi dah nak main..asyik dok tarik tangan aku jer ajak keluar..sedangkan masa nie Si Alex tue dah tak dak pun..

Agak lama jugak la aku dok pujuk dia..tak boleh nak berenggang langsung..kalau nampak jer aku pi jauh sikit mula la dia merengek balik..
kemudian dekat2 masa nak tamat baru la Emir dah tak cranky.. tapi elok la masa yg tinggal cuma 5-6 minit jer lagi..huhuhu..  
baru nak enjoy orang dah bunyi loceng tanda masa dah tamat..huhuhu...rugi sangat..itu la Emir berdrama lagi...kan dah tak puas nak play-play...

Sebelum balik ambik gambar Emir pakai costume nie..1 photo sekali frame depa jual RM6.90 jer.. frame dia jenis FM..so boleh tambah koleksi FM lagi..hehehe...kita boleh pilih nak pakai costume apa.. ada costume tiger.. giraffe..bear..dan banyak lagi la.. aku pilih costume tiger utk Emir..Auummmmmm!

Masa pakai costume tiger nie tak takut pulak dia..huhuhu..

Tadaaaa kenalkan Si Tiger kecik Emir dan Si Giraffe comel Zara...hehehe..comeyy jer kan tengok budak berdua nie pakai mcmni..hehehe..terus hilang stress and tension kena kerja hari minggu...heee...

Okey dah itu jer la nak citer!!! hahaha..
Happy Monday u all!! Bye..Bye..







You Might Also Like

26 comments

  1. Bestnya.....klu anak2 aku masuk di sini mmg teruja giler lah. Budak2 kan suka baloon yg kalerful camtu kan :)

    BalasPadam
  2. Kecilan emir agaknya dia takut dgn singa jadian tu kot kihkihkih

    BalasPadam
  3. wow...full of balloon..! penuh warna warni.. ni jangan kan budak2..mak budak pun tumpang excited sekali.. he he

    BalasPadam
  4. haah la..mahal jugak rm12 15mnt..tp xpe la..farah pun dpt masuk skali kan..tp yang amik gmbr tu mmg murah..berbaloi la..siap ade gmbr skali..

    BalasPadam
  5. Mahalnya .. tp nmpak best .. teringin pulak .. ahak3

    BalasPadam
  6. mmg best la tempat ni!! tapi sayang dah habis dah..huhu..

    BalasPadam
  7. ala.. comelnye emir.. ni mami nye yang lebih excited ni main ball warna warni.. :)

    BalasPadam
  8. Assalamualaikum dan singgah pagi Farah...bestnya tempat tu Farah...tak apa mahal yang penting hati ada kepuasan...terutama kat kanak2...lagipn bukan dok selalu tengok belon yang banyak dan berwarna-warni...

    BalasPadam
  9. seronoknya emir ..tapi sayang masa untuk berseronok tak lama mana kan..

    BalasPadam
  10. Memang best ni..tahniah anda ada blog yg menarik. Jemput blogwalking di www.yatiadam.com

    BalasPadam
  11. Bukan Emir je teruja. Hakak eka ni pun teruja tau tgoknya hahaha. cantikk Dah la kalerpull

    BalasPadam
  12. Salam kak, wah emir mcm teruja n happy gile dgn ballon huhu.

    BalasPadam
  13. seronoknya..belon colourful..

    BalasPadam
  14. Teruja tau auntie julia tgk tau emir pi pesta cm ni....penuh balon sana sini..mesti emir suka kan...tp mama papa tak berkira pun wpun tiket mahal...utk emir sekali sekala apa salah ye kan nakkk...ish auntie plak teruja...pandai ibu ayah emir ambil hati...

    BalasPadam
  15. Ni klu aish yg tgk melompat2 kot nk ballon tu..aish suka ballon..hee

    BalasPadam
  16. cantiknya belon warna warni..seronoknya emir..

    BalasPadam
  17. Alaa comel jer Emir dlm costume tiger tu...si Alex tu memang tau...potong mood Emir jer kan...

    Lain kali suruh dia p main jauh2..

    BalasPadam
  18. ngerinye masuk dlm byk belon cam tu .. seriau klu meletup ....

    BalasPadam
  19. Macam seronok pulak tengok.. Ni bukan budak2 jer yang keseronokan tgk, mak budak pun super happy gak nak gi.. Haha!
    Rosmiza Ali Official Blog™

    BalasPadam
  20. sonok nampak emir tu walau ada certain part dia takut..hehe
    rambut dia tu berikat ke? ke saya salah tengok?
    lagi satu camne farah buat gambar ler tukar2 tu

    BalasPadam
  21. Comelnya Emir.. siap ada pokok klapak atas kepala hehehe

    BalasPadam
  22. bestnya banyak belon colourful :)

    BalasPadam
  23. boleh tahan jg harganya tu...kalu terpecah cm ne tu??

    BalasPadam
  24. Nih kalau anak anak sy memg xmau balik dh

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||