Syoknya #NNRaya Open House 2014 @ Wanaka The Bungalow

13:23


Assalamualaikum & Salam Sejahtera...

Haiiiii..baru hari nie farah berkesempatan nak story-mory pasal kemeriahan beraya dengan Nuffnang tempoh hari...sorry la yer kesayangan semua sebab story nie lambat sikit keluar..Bukan apa lately nie akhakkkk busy sikit...huhuhu

Okey kat entri lepas farah dah bagi tahu yg farah dapat jemputan untuk beraya bersama Nuffnang kan...event tue diadakan pada 23 Ogos 2014 yg lepas bertempat di Wanaka The Bungalow, Damansara Height..Bila dapat jemputan nie of coz la farah teruja sangat nak pi...maklum ler baru 1st time dapat jemputan utk join event yang Nuffnang anjurkan..so mana boleh lepaskan peluang untuk beramah-mesra dengan mereka dan jugak rakan2 blogger yg lain...

Farah bertolak dari Sg.Petani ke KL sesudah subuh...farah pi berdua jer dengan husband..Emir terpaksa tinggal sebab katanya anak tak digalakkan bawa bersama ke event nie.. sob..sob..sedih tau.. baru plan lepas event nak bawa Emir jenjalan sekitar KL.. tapi what to do.. kita kena la hormat event orang kan.. psst:-*tapi kan masa kat event tue ada jugak blogger yg tetap bawak anak.. sentap akhakkk tau.. kalau tahu akak bawak Emir jugak!..

Lebih kurang 5 jam perjalanan akhirnya kami selamat sampai di rumah kak ipar farah kat Gombak..rehat2 kejap lepas tue dalam pukul 2.30 ptg gerak ke Damansara Height berpandukan khidmat tunjuk arah Waze...hehehe...so tak dak la tersesat cari jalan kan..

Akhirnya sampai la kami di Wanaka The Bungalow..Yeyyyy!

Wahh diriku sudah tidak sabar nak bikin havoc di #NNRaya Open House 2014 yawww!!! =D


Sebelum tue kena register kehadiran kita dulu.. then dapat la 2 packet ole2 dari #AmbiPur.. Mula2 tue lepas dah selesai register farah macam blur sikit.. tak tahu nak buat apa..kemudian dalam dok blur2 ada sorang Nuffies nie datang kat farah dan bagi sekeping kad berwarna putih.. dalam kad tue ada senarai beberapa aktiviti yang perlu kami join..dan setiap aktiviti yg kami join tue akan ada hadiah menanti...Woww.. memang best la..bagus la mereka buat mcmni..kalau tak mati kutu farah tak tahu nak buat apa..dah la 1st time kan.. langsung tak kenal sapa..main redah jer..hehehe


Okey salah satu task yg kena buat adalah "Leave Your Wish On Our Wishing Board"..so apa lagi terus capai pen..capai kertas.. tulis la sikit ucapan buat Nuffnang..Salam kosong-kosong yer Nuffnang!...hehehe


Task seterusnya "Get Your Memory of the Day Printed at WowBooth"..hahhh yg nie memang farah teruja habis la.. farah nie kan memang gila posing..so mana boleh lepaskan peluang untuk berphotog gedik kat sini.. siap berulang2 kali kot farah ambik gambar kat sini..hehehe...yg membuatkan farah bertambah teruja lagi sebab gambar kita akan di-print on the spot..dan gambar2 itu tersangattttt la cantik!!! i like!!!
Thanks #WowPhotoBooth sebab snap gambar kita cantik sangat!!! 


Bersama My Cinta Hati!!!


Aktiviti bergambar tak stop kat situ..kalau boleh setiap pelusuk Wanaka The Bungalow nie kita nak snap..hahaha..dasar gila bergambar!!! 


Sempat jugak bergambar dengan blogger2 femes antaranya sapa yg tak kenal dengan blogger Abg Nara @Beautiful Nara dan akak Fillanie @Kasihaleeya.. tak lupa jugak rakan2 blogger yg lain..hehehe

layankan jer la tuan belog yg hantu bergambar nie yer.. Oh ya nie la Dress Prada Lace farah..pakai khas untuk event nie okey...hehehe

Bersama blogger MamaTisya... selalu jugak skodeng blog akak nie..sebab jeloss dia selalu murah rezeki menang contest...peramah orangnya..tak sombong.. baru 1st time jumpa tapi rasa macam dah lama kenal..hehehe

Lepas tue jumpa pulak dengan blogger anies.. tak sangka jumpa jugak orang yg rajin komen secara berjemaah kat blog farah.. terjerit2 kami masa mula2 bertentang mata..cewahhhhh.. teruja okehhh.. Anies memang peramah.. kami dok potpet2 tak berhenti tau..yg tudung pink tue kawan anies..cousin Abg Ben ko.. tapi dia tak dak blog..huhuhu..rugiiii..dah la sedara dengan Abg Ben..rugi tau tak cedok ilmu blogging nie..

1st time jugak dapat berjumpa dengan AJ.. comel jer orangnya.. AJ datang dengan Mr.R dia.. sweet jer tengok depa..=D

Meneruskan lagi aktiviti seterusnya di sini.."UMobile Call Booth"..kat sini kita boleh membuat panggilan ke mana2 talian selama 2 minit secara percuma..Weeeee free kot..farah ambik peluang la call Emir..walaupun sekejap jer tapi jadi la dapat dengar suara Emir dok sebut Mama..Mama..Ermmm nasib baik la boleh buat call selama 2 minit jer..kalau lebih pada tue mesti meleleh air mata farah dengar suara Emir..huhuhu

Btw UMobile nie memang #TheBestFree for everyone yer..internet dia pun berdesuppppp laju..semua gambar yg farah share kat Instagram pada hari event tue tak payah nak tunggu loading lama2..tekan jer...zassssssss terus masuk apa yg kita share tue u all.. berbaloi2 lah! =D


Ada lagi satu game utk menang hadiah menarik iaitu kita kena kira berapa banyak logo UMobile yang ada di Wanaka Bungalow.. yg nie pun farah join jugak.. gigih tau naik turun tangga untuk mencari logo2 Umobile itu.. sampai peluh ketiak ceq.. hehehe -tapi jawapan farah bagi salah kot.. sebab tak menang pun..hahaha

Kemudian ke aktiviti seterusnya iaitu "Snap and Win Ambi Pur Product".. Semasa farah melangkah masuk ke bilik nie..perghhhh hidung farah terus tertangkap bau aroma #AmbiPur yg harum semerbak..rasa relax jer dok dalam nie..tapi memang tak dinafikan produk AmbiPur nie memang best pun.. i memang pengguna setia u all.. =D

Kat sini la kita kena share gambar moment kita bersama mana2 produk AmbiPur dan kemudian share gambar tersebut di instagram#AmbiPur dan kita akan dapat membawa pulang satu produk AmbiPur yg terpilih...so kalau rasa nak bawak balik berbotol2 AmbiPur sila la share banyak2 keping gambar sambil berposing dengan semua produk AmbiPur yg ada..hehehe


Sambil bergambar kita jugak boleh main congkak dan batu seremban kat sini.. Farah nie juara bertahan batu seremban tau dulu masa zaman muda-mudi.. masih berbisa okehhh..sapa berani meh kita berentap!! hehehe

Thanks #AmbiPur... kerana mengharumkan Wanaka The Bungalow hari tue..=D

Nie salah satu aktiviti yg ada pada hari tue.. tapi sayangnya aktiviti nie farah tak sempat nak join sebab dah cukup kouta.. farah just bagi support jer la kat rakan2 blogger yg join..

Nampak tak tangan farah kat belakang tue..paling tinggi kot farah angkat.. tapi depa tak nampak pun...huhuhu

masih gigih angkat tangan walaupun orang lain dah tak angkat...hahaha

sempat tengok akak filanie tunjuk skill memasak dia..tapi sayangnya tak sempat nak rasa..mesti sedap nie.. 


Wowweeeee...tak lengkap la Open House kalau tak ada part makan2 yg best kan.. hahhh ambik ko depa jamu kat kami kambing sekor!!! sedap tau kambing golek nie..tak bau hamis kambing langsung..pandai brother2 nie masak..


Kalau nak tahu kat mana u all boleh tempah sekor Kambing Golek yg sedap nie boleh la terjah FB Lubuk Kambing..Raya Haji dah dekat nie.heeee

Auuuummmm... sedap okeh!! ehhh btw thanks kat photographer yg ambik gambar candid husband tengah dok suap farah tue.. sweet sangat kan..kah..kah..kah..


Selain kambing golek menu lain yang ada adalah seperti mee sup.. lontong..kuih muih..mille crepe.. Ehh Mille Crepe tue sedap gila.. alaaa lupa nak snap gambar..huhuhu..tapi memang sedap!!


Suasana sekitar Wanaka The Bungalow..

Memang meriah u all.. decoration pun cantik!

Nampak tak Namee Roslan kat dalam tue.. segan nak tegur dia hari tue..tapi baby bump dia dah nampak tau.. hehehe...farah ada bergambar dengan si kecik comel Yuyu Zulaikha.. tapi tak dak pulak gambar tue...huhuhu


Hahh sapa tak kenal Akak RedMummy kita nie kan.. kurus betul dia weyhh.. jeloss!!! hehehe -Dari Kiri Anies..Kak Red..Farah ler...


Sayangnya farah tak boleh nak tunggu sampai event tamat sebab rushing nak balik ke Kedah.. so sebelum balik harus la bergambar kenangan lagi kat sini.. Deco yg simple tapi cantik!


Bye2 Nuffies dan Nuffnanger..best sangat dapat kenal dan beramah-mesra dengan u all.. memang satu kenangan yg terindah buat farah dan husband..tak menyesal kami datang dari jauh semata untuk bersama2 meraikan hari raya dengan u all..

Nanti kalau ada apa2 event yg best lagi jangan la lupa jemput farah yang jauh di utara nie okeyyy..InsyaAllah pasti ceq sampai punya la.. hehehe...


Akhir sekali.. jom layan #NNRaya 2014 video..
Bila tengok video nie seriously teringat kembali setiap detik indah sewaktu berada di sana..kita bersama2 berkongsi kemeriahan dan kegembiraan..a very precious moment for me.. Thanks Nuffnang!!

Oh ya sebelum tue also a big thanks to official partners for this event iaitu #UMobile#AmbiPur, dan tak lupa jugak buat sponsors #WowPhotoBooth#Carama Castrol kerana telah membuatkan event nie berjalan dengan awesome sekali!!! Bye





You Might Also Like

39 comments

  1. gojesss adik akak ni... emir kena tinggal mana masa ni??? next kita jumpa lagi yer... hik hik hik...rindu kat hang...

    BalasPadam
  2. Macamanala boleh tak perasan kak Farah ari tu.. Huhu.. Rugi, kalau tak boleh sembang2.. Huhu.. Next time In Shaa Allah ye kak.. =)
    Rosmiza Ali Official Blog™

    BalasPadam
  3. wow..the very jeles tau tengok farah dapat gi event ni...jauh pun still boleh sampai kan...seronoknya cinta hati ikut sama..

    BalasPadam
  4. bestnya..terus rasa nak bukak akaun nuffnang ni..haha

    BalasPadam
  5. wahhh...meriah sungguh...berbaloi la farah datang dari jauh kan...

    BalasPadam
  6. bestnyaa. eka tak join pon yg ni hehehehe

    BalasPadam
  7. kenangan mengusik jiwa..hehehe
    slmt bekenalan..:)

    BalasPadam
  8. Bestnya.. eyza yg dok KL ni pun tak pi.. sbb ada event lain hari tu.. :)

    BalasPadam
  9. Salah satu cara pihak Nuffnang menghargai blogger ketika inilah
    Meriah betul kakak tengok.

    BalasPadam
  10. Assalamualaikum dan singgah Jumaat Farah....wahh...bestnyer dan meriah sangat..dapat jumpa ramai blogger2 femes...untungnyer Farah..

    BalasPadam
  11. tq farah sudi tegur aka...wah dr jauh dtg ye...scene romantika mkn bersuap....mille crepe tu sedap and best cawangan ada kt area opis..kt klcc...nanti bole la p bli

    BalasPadam
  12. Pic kite tu nampak Mak Jemah sangat kak.......
    Hahahhahahahha.......
    Nice to meet u kak..... Kalau akak tak tegur, AJ memang tak perasan....
    AJ ni kalau first time memang tak bape pasan.....
    Tapi lepas2 tu, Tak pandang pun Insyaallah AJ pasan....

    BalasPadam
  13. bestnya dapat jumpa blogger lain..jauh farah berjalan dr sp ke kl..tapi berbaloikan

    BalasPadam
  14. Salam Sabtu Farah...Meriahnya majlis..seronok gitu ya..

    BalasPadam
  15. bestnye dapat join NNraya.. dapat kenal blogger2.. makanan pon meriah..

    BalasPadam
  16. bestnye farah...happening je..nak nak jmpa ramai blogger

    BalasPadam
  17. wow terbaik punyalah dapat jumpa dengan blogger yang lain..,.

    BalasPadam
  18. waaa...terbaik la Farah..siap buat photoshoot lagi....jeles akak x dapat join...

    BalasPadam
  19. tq sbb singgah blog saya. memandang kan bakal umah sy nanti kt sp gak, sy nak add link blog farah dlm bloglist sy na.. senang nk mai jnguk org sp lg hehehe

    BalasPadam
  20. hye... haritu sempat senyum.. next time kita sembang pulak ye :) anyway good luck utk contest samsung!

    BalasPadam
  21. wah syoknya.. meriah tu.. baju akak pun cantik !

    BalasPadam
  22. Meriahnya klau la dpt alangkah bagusnya

    BalasPadam
  23. wah..seronok sekali..eda datang dari giveaway blogwalking mamaliz, eda dah follow sini

    BalasPadam
  24. Waaa... seronok nyerr...! rugi plak rasa tak turut serta... meriah sungguh nooo...

    BalasPadam
  25. lieya suke baju farah...sumpah lawooooo..very stunning tau...kene plak ngan tudung yg pakai farah pakai...mmg farah pandai mix n match.... cun!

    untung farah dpt bergambar dgn blogger2 femes...amik berkat katenye kan.... red mummy makin lawo makin cantik kan...makin kurus makin lawo la kan farah...takpe2 jom kite kurus bersama2 die...

    BalasPadam
  26. cantik dress u ufarah.. kaler biru combination dgn kuning ala2 gold tudung u tu..
    ai pun dapat invitation haritu tapi tak join sebab segan giler.. takut nanti mati kutu hehe

    BalasPadam
  27. kalau tau fareh joint..nak gak akak joint skali.. :) dapat jmputan..tapi malas btul nak prgi masa tu.. hurrmm..besh gak eh...

    BalasPadam
  28. bestnyeee..meriah gila..x sia2 la farah dtg dr jauh..tp sian la emir xdpt ikut..klu farah bwk pun kan..xpe la..xde rezeki..thn dpn nuffnang jemput lagi ;D

    BalasPadam
  29. seronok baca pengalaman farah bersama mereka tu..nampak kemeriahannya..yg paling best,dapat bertentang mata dengan blogger2 femes

    BalasPadam
  30. Pergh.. Memang puas hati dapat pergi event macam ni. Ramai betul blogger femes pegi. Paling tak tahan tengok kambing golek tu rasanya. Haha

    BalasPadam
  31. tersenyum2 sy bla baca entry ni...bkn apa tingat apa yg berlaku tempohari... hrp2 nyer dpt ketemu lg...

    BalasPadam
  32. baju farah yang paling gorgeous! suka tengok =)
    meriah ye walau hanya dapat tengok dalam gambar
    saya dapat juga jemputan tapi tak pergi, mungkin lain kali

    BalasPadam
  33. meriahnya sis!! amboi lawa baju depa!! <3

    BalasPadam
  34. Wah meriahnyaa NN Raya Open House..sanggup tuu Farah datang dari Kedah..Nasib baik Encik Suami sporting..kalau suami aida, memang harapanlah..hehe..suka tengok semua gambar sebab happening n colorful..Bestnya dapat jumpa blogger femes..boleh cedok ilmu kan..Makanan pon marvelous..tak rugi datang jauh2..hehee

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||