3D Art ~Made In Penang Interactive Museum - [Part I]

15:50


Assalamualaikum...
Selama nie farah dok baca jer pengalaman rakan2 blogger yang berkunjung ke Made In Penang Interactive Museum (MIPIM) nie...macam menarik jer tengok gambar2 yang mereka kongsikan..so mula la rasa mengeletis nak pi sana jugak..

So farah pun Google la nak tahu di mana exactly lokasi tempat nie..sekali rupa-rupanya kat belakang ofis farah jer pun..Ceh! dekat sangat la hoiiiii.. jalan kaki pun boleh.. hehehe..kenapa la sebelum nie tak tahu pun tentang kewujudan tempat nie..huhuhu

Justeru...pada hari Jumaat yg lepas..menapak la farah dengan sorang member ofis menuju ke sana...tapi hari tue kami tak masuk pun kat bahagian dalam muzium nie...kami just ambik gambar kat bahagian luar jer atau lebih dikenali sebagai The Great Wall of Penang..kalau nak bergambar kat bahagian luar nie free jer okey.. so sila lah bergambar sampai lebam.. hehehe.. For more info sila baca kat bawah nie..

Info:-
Location :- 
No.3 Pengkalan Weld,
10300 George Town, Malaysia

Operating Hour :- 
9.00 am - 6.00 pn

Entrance Fee:- 
RM30 (foreigner)
RM15/adult (with mykad)
RM10/child (with mykad)


Okey kat depan pintu masuk kita akan jumpa benda nie dulu.. hehehe.. tengok real macam biasa2 jer pun..tapi bila snap dan lihat hasilnya..wahhhh teruja terus dibuatnya.. >_<

Arghhhhhhhh... berat dowhhh.. ahaaa...betulll..tak tipu..serius berat.. tapi ku gagahi jugak angkat benda nie.. 

ececece...steady dah.. okey aku memang badang! Hahaha

Auuwwcaakkkkkk!!! mana la cinta hati aku nie..kata nak jumpa jam sepoloh..sekarang dah jam satu sudah..


Ehhhhh lupa..temujanjinya selepas solat jumaat daaaaaaaa...heeeee... *Poyoooooo


kalau husband ada nie mesti best..boleh fefeeling macam drama P.Ramleee..Penarik Beca tuh!! ahahaha

Mula tue rasa nak tiru gaya pompuan nie..tapi i is malu nak posing la pulak..hehehe


Minum petang sat dengan orang besaq Penang sambil berbual kosong..Dia dok paksa aku jadi PA dia..aku kata tak nak..aku suka jaga bos aku sekarang nie.. tapi dia tetap jugak dok paksa aku..last2 aku geram..tahu apa aku buat..aku resign kerja sekarang dok rumah ja.. padan muka dia tak boleh paksa2 aku lagi dah..wakakaka...jadi dak lawak ceq???? puiiiiiii....ke lautttt!!!!!!!


Memang nampak macam real kan.. hehehe.. tempat nie memang best la bagi farah! ini baru kat bahagian luar jer tau..cer bayangkan kat bahagian dalamnya macamne..confirm2 la lagi best kan..Ishhh tak boleh jadi...nak kena pi terjah lagi nie..tengok la cuti Deepavali nie ka farah pi terjah..boleh bawak Emir jenjalan.. so tungguuu nanti farah share Part II pulak na.. heeeeee..Okey...Bye!!!

Love,
FARAH




You Might Also Like

35 comments

  1. amboi penat tul angkat guni tu kn hehe

    BalasPadam
  2. Mcm best ja ni..ntah bila la cheq nakpi penang...mcm2ada tu....

    BalasPadam
  3. Wahhh kat Penang pun ada
    Kat Shah Alam dgr kata pun ada tapi akak blm sampai lagi :)

    BalasPadam
  4. amboi, sakan na..siap minum petang ngan orang kuat Penang lagi..hihi.

    Farah, Sal dah tukar link blog.jemput singgah ye blognisalpunya.blogspot.com

    BalasPadam
  5. Amboiii kemain kak farah kita posing uollss! haha.

    BalasPadam
  6. lawa2 la farah gambarnya.. memang macam real..

    BalasPadam
  7. waa..menariknya..
    kat penang mcm2 ad skarang.
    klo kesana..sini pasti salah 1 tmpat wajib pegi

    BalasPadam
  8. Btl2 mcm real la sis..teruja juga ni nak pi cna

    BalasPadam
  9. bestnya kak..serius macam real dalam gambaq..

    BalasPadam
  10. Cantik tmpt ni..mmg sesuai utk posing2..
    Jubah fara pun nice sgt combination dia

    BalasPadam
  11. bestnyaaa.... ni yg rasa nak repeat penang banyak2 kali ni.. ^_^

    BalasPadam
  12. Bestnya tempat ni.. seronok..nanti bila da sampai penang nak pi la sana..=D
    jemput singgah.. terima kasih

    BalasPadam
  13. Salam singgah pagi Farah...wahh...bestnya tempat tu,macam real lah Farah bergambar2...

    BalasPadam
  14. Salam singgah pagi Farah...wahh...bestnya tempat tu,macam real lah Farah bergambar2...

    BalasPadam
  15. Farahhhhhhhhhhhhhh bestnya tempat ni.. nak pi jugakkkkk tapi tak tau bila :((
    btw cantik gambar2 farah berposing kat situ.. ai is suka :D

    BalasPadam
  16. bestnya.. eyza x pernah gi lagi ni.. balik kg ni, bolehla nak terjah..

    BalasPadam
  17. nak salahkan sape ni , kat belakang jer ya ... wow , mmg best2 gambar tu . bila la dpt pi penang lagi ...

    BalasPadam
  18. skrang mmg ramai yg suke buat art mcm ni kan farah...dah 2-3 tempat gak lieya tgk mcm ni....menarik...kene pandai berlakon laa baru dpt pose yg real...mcm farah ni dah lulus dah...nampak real jeee ekekeekekeke....

    BalasPadam
  19. syoknya farah... cantik semua gambar-gambar tu..

    BalasPadam
  20. whoaahhhh.. bestnyaaa.. teringin nak pergi art gallery ni. ipoh ade.. penang ade.. kt selangor ade.. tapi tak berkesempatan lagi... uhhu

    BalasPadam
  21. Menarik...macam hidup jer...apa lagi dengan modelnyer yang cantik molek..

    BalasPadam
  22. Syok yer...laaa rupa2nya belakang opis farah ye ek...hehhehehe xper janji tau...julia pun taktau kt penang ada...ish mata ju melirik kt jubah farah pakai...cantikkkkkkkkkkkkkkkk sgt2...

    BalasPadam
  23. cantikkkkkkkk sangat2... bestnya.. bilah lah agaknya fai nak sampai penang..

    BalasPadam
  24. cam best aje tempat ni
    bila lagi boleh ke penang, boleh p sini =)

    BalasPadam
  25. Wahh bestnyaa..rupanya kat sini yang diorang tangkapa gambar cencantik tu..ala nak pergi jugak!tak kira..hahaha..

    BalasPadam
  26. pic 1st tu cm ye ye je farah heheheheh

    BalasPadam
  27. Memang best la dapat bergambar kat sini.. nanti gi penang kena roger kak farah nak suh bawak gi sini.. hehe..
    Akak, akak keje PA kan? Akak share sikit kak skop tugas & tanggungjawab sebagai seorang PA.. Nak attend interbiu nanti utk jawatan ni.. Hope sangat dapat keje ni.. Huhu..
    Rosmiza Ali Official Blog™

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mieza.. meh pm akak kat sini..boleh sembang panjang sikit.. =D
      https://www.facebook.com/pages/Mrs-Secretarys-Blog/129136593891755?ref=tn_tnmn

      Padam
  28. Waahhh... LGE pun adaa... memang menarik la farrah... macam real.. :D

    BalasPadam
  29. bestnya...dok ngidam nk p smpai hr ni x smpai2 pdhl dok dlm Penang gak....adeh

    BalasPadam
  30. Wooww.. Sy pula yng teruja tgk nya kak..

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||