Bajet 2015 ~ Apakah Harapan Anda????

10:49


Assalamualaikum...

Hari nie 10.10.2014 belanjawan negara kita akan dibentangkan oleh YAB Dato' Sri Mohd Najib Bin Tun Haji Abdul Razak pada jam 4.00ptg nanti...
Selain siaran secara langsung di stesen-stesen TV.. kita jugak boleh mengikuti pembentangan bajet tersebut yg boleh diakses melalui :-



Pautan menerusi laman web agensi-agensi di bawah Kementerian Kewangan seperti berikut:-

o Kastam Di Raja Malaysia http://www.customs.gov.my

o Bank Negara Malaysiahttp://www.bnm.gov.my

o Suruhanjaya Sekuritihttp://www.sc.com.my


*********************************************************************************

So apa yg u all harapkan pada Bajet 2015 ini???? 

For me..kalau boleh biarlah bajet kali ini dapat menguntungkan semua lapisan masyarakat dan tidak hanya tertumpu kepada sebelah pihak sahaja..sebagai contoh...pemberian BR1M tue...rasanya tak perlu lagi ditambah nilainya..dan adalah lebih baik dihentikan terus kot... sebab bukan semua orang yg dapat menikmatinya..kalau boleh tue tukarkan pemberian tersebut kepada sesuatu yang boleh dinikmati oleh semua rakyat..

Actually banyak lagi yg farah harapkan pada Bajet 2015 ini.. cumanya malas jer nak bebel banyak2..cerr u all pulak yg sambung share apa yg u all harapkan pada bajet kali ini.. tapi please komen secara berhemah yer..peace.. bye!



You Might Also Like

22 comments

  1. setuju.. br1m bukan menolong rakyat..tp memanjakan rakyat.. lebih elok kalau dihapuskam dan harga minyak plak dikekalkan.. baru fair n square..

    BalasPadam
  2. Moga ada berita gembira buat rakyat semua..:)

    BalasPadam
  3. bab BR1M tu saya pun setuju sangat
    sebab bukan semua dapat rasa
    tengoklah nanti apa kesudahannya

    BalasPadam
  4. Malas nak harap apa2.. Just follow the flow walaupun kadang2 menyakitkan ati.. Huuu.. T_T
    Rosmiza Ali Official Blog™

    BalasPadam
  5. setuju sgt farah..klu bg brim pun pastu sume harga barang pakat naik..xpadan pulak la kan..klu blh biar la sume lapisan masyarakat dapat rasa..klu PM nak naikkan gaji pun lagi bagus..kami terima dgn hati terbuka..peace.. ;))))))

    BalasPadam
  6. Banyak sebenarnya harapan. ANtaranya:
    - Mansuhkan BRIM
    - Kurangkan elaun pak2 menteri
    - Ambik kira masalah pekerja swasta juga

    BalasPadam
  7. debar2 menanti apa nak dibentangkan..
    hopefully tak membebankan rakyat. huhu

    BalasPadam
  8. banyak nak senarai kalo bab bajet ni..berdebar juga tunggu petang ni..

    BalasPadam
  9. mostly focus is on cost of living dear... hew hew hew... kita tunggu sama2 yer...

    BalasPadam
  10. tak sabar nak tau intipati bajet 2015..nak kata mengharap sangat tu takdela..tapi kalau ada alhamdulillah sangat

    BalasPadam
  11. stuju dgn fiza rahman...
    BRIM klau nk bg kt wrga emas xpala...kt org memuda ni rsnya xyh.
    hrga minyak dikurangkn.
    swasta slalu krajaan x ambik pusing.kesian kt kami

    BalasPadam
  12. Kakak mengharap kos sara hidup rakyat diambil berat. Jgn fikir nak naikkan allowance para pak menteri aje. Kami rakyat marhaen dah tertekan ni Fara..

    BalasPadam
  13. totally agreed!!! mansuhkan BR1M.. yang lelain tu.. mmm.. tak tau la nak boh harapan apa.. hahaha.. sebab kalau boh harapan byk2.. nti byk yg regret.. hihhii.. so, bak kata Rosmiza, follow the flow je.. ^_^

    BalasPadam
  14. betul tu.. mansuh terus pun takpe.. huhu

    BalasPadam
  15. Yap btl tu apa yg kak fiza kata..kecian pkerja swasta ni slalu d Ank tirikn

    BalasPadam
  16. sesuatu yang x membebankan rakyat tp mustahil kan...dah terang2 terbeban dah...tarik balik GST...akak klik proton kat sini...

    BalasPadam
  17. taknak letak harapan ape-apepun..keja swasta+tak dapat BRIM..sedih woooo..huhuhu

    BalasPadam
  18. Stoo BRIM nak cola n itp naik dan diselaraskan

    BalasPadam
  19. Bnyk yng diinginkn.. Tp diam je la..

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||