Hilang Kawan Kerana Berdiet?

10:42


Assalamualaikum...
Ho..Ho..Ho...kalau dulu time breakfast mesti makan together2...lunch together2...minum petang pun together2... pendek kata kalau nak pi soruuuuu jer mesti together2 lah dengan kawan2 ofis..tapi sekarang kami dah tak macam dulu lagi dah...sekarang no more chit-chating and gossiping lagi dah time makan.. huhuhu..*rindu.. 


Puncanya adalah disebabkan sekarang nie kan aku tengah on diet!...so selagi misi aku tak tercapai selagi tue la aku tak boleh nak follow kawan2 aku pi makan sekali macam dulu2...huhuhu

kalau tak sebelum nie pagi2 lagi kami dah terpacak kat depan kedai nasi kandar..sepatutnya breakfast kena makan roti jer...tapi kami tak..kami bedal makan nasi kandar!..lunch pun sama..kadang2 tue walaupun pagi dah makan nasi...tengahari pun masih boleh bedal nasi lagi.. Ermmmm mahunya badan tak gemokkk kann! hahaha

tapi sejak 2 bulan yg lepas aku dah insaf...aku dah tekad.. so aku dah tak nak follow corak pemakanan kawan2 ofis aku lagi dah..depa hari2 wajib nak makan nasi..tapi aku sekarang dah stop makan nasi sejak 2 bulan yg lepas.. waima... terpaksa la kami membawa haluan masing2 buat sementara waktu nie..ecececee...

So hilang kawan yg aku maksudkan kat sini bukan la aku bergaduh or bermasam muka dengan member2 ofis aku.. No..No..No.. itu semua tak akan pernah berlaku la..sebab kami semua nie sekepala.. hahaha..ini semua hanyalah untuk sementara waktu sahaja.. lepas tercapai target aku nanti kita together2 balik macam dulu2 okey!!! 

Bukan mudah tau nak turunkan berat badan nie..banyak cabaran dan pengorbanan yg kita kena tempuhi..ianya bukan semudah ABC jer..aku pulak lebih selesa diet secara semulajadi.. no ubat-ubatan and supplement..biar lambat asal tak ada kesan sampingan di kemudian hari.. tapi nanti la semua itu aku akan share secara details selepas misi aku nie tercapai...kalau berjaya aku share..so stay tune yer...hehehe...aku harap sangat misi aku nie boleh tercapai sebelum hari anniversary aku next month..hehehe...so doakan aku berjaya na! Bye..Bye..=D





You Might Also Like

31 comments

  1. chaiyokk farah...semoga berjaya..:)

    klik iklan..:)

    BalasPadam
  2. Morning. Wahhh smga berjaya ye. Tsha pon on diet jgk tp bila tgk org mkn pon tedal skali. Xmnjadi la diet ni huhu

    BalasPadam
  3. kalo tk mkn nasi mmg berat bole turun sbb adik pernah buat tp tkleh la tk mkn nasi hehe..good luck..tk lama lg sure bole selim melim ni

    BalasPadam
  4. keep it up farah
    tak apa hilang kawan kejab
    diroang paham tu =)

    BalasPadam
  5. tanjat kita.. ingatkan sebab apa lah hilang kawan.. hehehe
    Chayokk Farah.. u can do it..
    All the best to you :))

    BalasPadam
  6. all the best..........puhhh!!!! kurus la cik adik farah ni.....

    BalasPadam
  7. Diet adalah mende paling susah bg shila...hahaha...

    Good luck farah...kuatkan semangat!!

    BalasPadam
  8. keep it up.. memang kalau tak amik nasi cepat kurus.. tapi kena ganti dgn protein yg bnyk k farah.. nasib sini xde gym.. kalau tak bole jugak singgah.. nak jugak body cutting / fit..

    BalasPadam
  9. semoga berjaya farah..insyallah,kalau betul betul berusaha,pasti berjaya...akak sokong

    BalasPadam
  10. Agakkkk la deik oiii pepagi dah nas kandaq tapi tulah istimewa orang utara kan! Yezaa...

    BalasPadam
  11. Gud luck farah..x pe i m sure ur friends will understand n support u

    BalasPadam
  12. moga berjaya kak Farah.. memang kena kuat semangat kan kalau nak berdiet ni ..

    BalasPadam
  13. Salam singgah oktober Farah...semoga misi Farah untuk berdiet berjaya...

    BalasPadam
  14. betul tu farah....lieya dulu pun ada kawan2 jenis suek makan....kite ikut dieorg kite pun badan naik...tapi lieya takleh buat mcm farah takut plak kecik hati...nak tanak lieya puase jek hahaahahah..alasan puase mesti terima punye kan.....tapi lepas tgk lieya berjaya dieorg pun join lepas tu...tapi mase tu bagitau laa dieorg sebenarnye lieya buat atkins hheheeheheheh....

    caiyok ye farah...nanti update perkembangan terikni yeak...... lieya dulu lepas bersalin dayyan berat 60...tu yg buat diet extrem sikit tu...dpt turun 50...legaaa..so skrang fasa maintain ajek.....

    BalasPadam
  15. semuga berjaya farah..kuatkan semangat.KY pun sedang berusaha..

    BalasPadam
  16. moga farah sentiasa kekal sihat sentiasa

    BalasPadam
  17. mesti boleh!! tgk awk pn dh kurus tu...chaiyok2.hehe

    BalasPadam
  18. selamat berdiet..sebulan jer lagi..chaiyok chaiyok ^_^*

    BalasPadam
  19. saya selalu rasa bersalah dengan kawan-kawan tengah diet sebab saya kuat makan tapi alhamdulillah metabolisma tinggi.bila diorang join sekaki terus berat diorang naik...huhu

    BalasPadam
  20. betul tu...cabarannya bukan sedikit...dugaan pun bukannya sedikit...kena kuatkan hati insya allah pasti berjaya...
    all the best farah!

    BalasPadam
  21. hoho..ingtkan ilang kwn btl2 td..xpe..utk sementara je kan..
    chaiyok farah..chaiyokk...farah bole..in sha Allah ngan semangat yg farah ade ni mesti bole punye..tgk skang pun dh ade byk perubahan kan..

    BalasPadam
  22. Good luck. Smoga misi berjaya.

    BalasPadam
  23. In Shaa Allah, pasti tercapai berat badan yg akak idamkan.. Janji kena disiplin.. Chaiyo2!😊
    Rosmiza Ali Official Blog™

    BalasPadam
  24. sedapnya makan tu sis memang nmpk menggoda hheee

    BalasPadam
  25. moga misi sis tercapai ya

    BalasPadam
  26. Akk sblm kawin je boleh diet. Lepas beranak 3 kali ni x leh nak diet dah. Mb faktor umo kut. Klw x makan letih sgt.

    BalasPadam
  27. Samalah sy pun nak turunkan berat bdan nih hah..dpt brat 55kg pun ok dh...

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||