#FarahEdy12thWeddingAnniversary Last Part | Our Precious Moments @ Grand Pool Villa Grand Lexis Port Dickson

10:43


Assalamualaikum...
Hai dah sampai kita ke part yang terakhir...Yayyy!!!*pheww lappeluh.. hari nie meh nak review penginapan kami selama satu malam di Grand Lexis Port Dickson nie..

#FarahEdy12thWeddingAnniversaryVacation Part IV 


picture credit google 
Grand Lexis, Port Dickson


Bilik kami adalah type Grand Pool Villa | Above The Sea.. ada 2 king size beds..

Satu katil untuk Emir...satu katil lagi untuk kami.. so malam tue boleh tido dengan aman tanpa berlakunya cantuman seperti menara berkembar KLCC..hahaha  >_<


Ruang santai..


Ruang ke toilet.. kelassssss!


Separate bath and toilet..memang luas gila dan sangat2 bersih..

Farah dok verangans nak buat konsep macam nie la untuk master bedroom rumah farah.. cantik kan.. senang.. keluar2 toilet terus jumpa wardrobe baju..

Stationary exercise bicycle pun ada.. budak berdua nie dok berebut nak naik benda alah nie..naik pening kepala.. rasa macam nak ambik sorok dalam toilet jer kekdahnya.. 


Ini la tarikan utama di Grand Lexis, Port Dickson..ianya berkonsepkan private pool dalam bilik..


cantik kan..


Sebelum nak terjun sila bersihkan diri kat sini dulu yer.. jangan terus2 terjun pulak.. =D


Pandangan private pool dari sudut lain..

Nak ber-spa pun boleh.. tapi farah tak sempat la nak spa2 malam tue..maybe next time boleh try..

Gambar nie diambik pada jam 2.00pg.. masa tue Emir dah tido.. saja la kami laki bini nak ambik mood fefeeling romantik sikit.. sekaliiiiii bila terjun kejung terus!!! sejukkk ya amatttttttt hoiii air tue.. hahahaha..so tak sampai 5minit pun kami berendam dah naik ke atas..agagaa...>__<

Esoknya Emir dah bercanggung depan pool.. tak sabar nak terjun la tuh!

Ok lah Emir.. Jom lah kita terjun bersama-sama.. 

Yayyy!! My Happy family..waktu pagi macam nie air tetap jugak sejuk.. tapi idak ler sesejukkk jam 2.00pg semalam punya kejadian..hahaha..


FYI, kedalaman kolam nie adalah 4FT.. so kurang sesuai la untuk budak baya Emir..kena ada pengawasan la.. bahaya tau..


Nasib baik Emir jenis mendengar kata.. tak terjun suka hati jer.. maybe dia pun tahu kot yg kolam nie dalam..

Suka la tue Emir.. hari tue berendam di Bayou Lagoon..hari nie di Grand Lexis pulak yer.. hahh berendam la sampai kecut.. bukan selalu pun kan..

Pelampung memang ada disediakan.. tapi too big for Emir.. still kena pantau jugak.. silap tak bawak pelampung Emir..huhuhu

Selesai mandi buat coffee kat sini..


pagi tue kami breakfast kat tepi private pool..verangann macam orang kaya sat.. agagaga..

Memang awesome lah!! rasa fresh jer walaupun hanya breakfast dengan sekeping roti chipsmore! 

Ada glass panel for underneath sea viewing..

Ada ikan tak Emir???


Siang hari baru nampak rupa air laut kat bawah nie..semalam gelap gelita ja..

Morning glory.. cantik sangat kan...

Ok jom ikut Emir pusing2 kat kawasan luar Grand Lexis nie..



Our Precious Moments @ Grand Lexis Port Dickson..

Jom jenjalan tempat lain pulak.. 

kalau u all nak buat aktiviti memanah pun boleh kat sini.. 

Mama & Emir.. 


Outside pool pun ada..


tapi tak sempat pun nak mandi kat sini..


So ambik gambar jer la.. 


next time la kita mandi kat sini pulak yer Emir..



Our Room.. 2137


Menyibuk jer Emir kat situ..


Nak check out dah.. buggy dah ready nak pick up kami..


Budak tecik manjer..seronok ek naik buggy..


see..kat sini pun dia nak menyibuk jugak..


Selesai urusan check out.. *sedey


Bye2 Grand Lexis Port Dickson.. Overall kami sangat berpuas hati dapat menginap di sini..rasa tak puas pula cuma dapat stay selama satu malam jer..rasa macam nak extend lagi satu malam..tapi itu la.. kalau nak extend jugak kena top up duit sendiri lah..hahaha..maybe next time..itu pun kalau ada rezeki terpijak kat mana2..hahaha..

Ok next farah akan review berapa harga semalam accommodation di Bayou Lagoon, Melaka dan Grand Lexis, Port Dickson nie yer.. Bye!

Love, 
Farah




You Might Also Like

26 comments

  1. Mmg mahal harga semalam di grand lexis yg ada private pool ni..huhuhu..teringin nk overnite smlm..kena smpn duit rm0.10 la sehari camni..hehehhee

    BalasPadam
  2. Woiiittt pukoi 2 pagi pi dok terjun kolam...tak sanggup akak tau...ahahaaa...

    Pi sini memang bestkan tapi tulah regenya mak aiii...tak mampu.

    BalasPadam
  3. serius beb grand lexis memang best giler!!

    BalasPadam
  4. bestnye fara..tmpt percutian idaman ni..bile la dpt pegi agaknya..

    BalasPadam
  5. kami tak penah sampai lagi .. hotel mahai ni .....

    BalasPadam
  6. mmg dah lama mengidam nak stay sini.. uhuhuhuh

    BalasPadam
  7. rindu grandlexis...mmg best sbb ada private pool..berendam smp lebam..kami dlu sempt je bw tisya mandi kt pool luar tu...mmg smp lebam la die walau 1 mlm je..ikutkn mmg tk puas tp sbb mhl kn...hehe

    BalasPadam
  8. happy annevesarry..moga kekal bahagia hingga ke jannah

    BalasPadam
  9. cantiknya bilik....siap ada private pool tu syiok tu..haihh kagum2..happy anniversary sis...!

    BalasPadam
  10. Farah.oo Farah...mentang2 la kolam dalam bilik..jam 2 pagi mandi ya..

    BalasPadam
  11. Assalam farah,
    beessttnyaaaa
    iols dok tak berkesempatan nakg situ lagi sob3

    BalasPadam
  12. mmg cantik laa...patut la menjadi sebutan... tingin jg laa nk g tp cuti da abes sob sob

    BalasPadam
  13. wah bestnya.. bila la dapat menginap kat sini.. hmmm

    BalasPadam
  14. Farah, best sungguh Grand Lexis...weeeeeeeeeee private pool dan semua kelengkapan dia ju tgk mmg 6 bintang...ju baru je lepas bercuti kat glory beach resort betul2 sebelah Grand Lexis yg farah duduk tu...kami ambil pakej private apartment...belum review lg...sonok plak tgk outside pool tu farah...perghhhhhhhh kena kumpul duit cm ni...emir happy sgt dpt tgk ikan bawah villa tu kan...yeyyyy the best review...puas hati la farah bg julia yg tak pernah pi lagi tgk leh cerita kt suami hehehhehe

    BalasPadam
  15. haa best3. haritu kami pon pergi :)

    BalasPadam
  16. Perghh besarnya bilik dierr.. boleh tidur 10 orang... tapi pool dalam bilik tu mmg superb... rasa cam nak buat jerr... wakakakaka...

    BalasPadam
  17. walaupun sekadar satu malam tapi puas hati Fara semuanya happy
    Accommodation dan facilities semua dpt digunakan dgn sepenuhnya.

    BalasPadam
  18. wow best nyer!!! tahun depan nk ajak hubby g sini la jgk =)

    BalasPadam
  19. Bestnya. Bilalah bley sampai grand lexis nih.

    BalasPadam
  20. bestnye.. terase nk pergi..tp kne kumpul duit la..

    BalasPadam
  21. Betapa seronoknya klau pi honeymoon kat cne, nmpk mewah Sgt..klau la dpt pergi huhu

    BalasPadam
  22. Patut la mahai. Cantik dan best kebabom. X manpu den

    BalasPadam
  23. wah memang nampak exclusive lah farah
    kalau saya mimpilah kot dapat ke sana
    tumpang tengok gambar farah ajelah =)

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||