#FarahEdy12thWeddingAnniversaryVacation Part I | Layan Show di Old West Town A'Famosa Resort, Melaka

11:04


Assalamualaikum...
Awwcakk..agagaga.. lama aihhh tak mem-blog nie.. rasa rinduu sangat2 kat kesayangan semua.. so hari nie mari lah kita rancakkan semula semangat blogging farah yg kian ke laut nie.. heee

Okey...U all mesti dah tahu kan yang baru2 nie farah pi Cuti-Cuti Malaysia selama 3H2M sempena celebrate anniversary farah yg ke-12.. Kami stay sehari di Melaka dan sehari lagi di Port Dickson...Overall percutian farah nie sangat2 awesome! tak sabar nak kongsikan kat blog kesayangan farah nie..Walaupun tak banyak tempat yang farah dapat terjah semasa di Melaka dan PD tapi ianya tetap meninggalkan beribu2 kenangan yang sangat indah..hehehe...u all jangan ingat bercuti di obersea jer best..dalam Malaysia pun best tau!! =D

Mula2 tue plan kami 3 beranak jer yg nak pi bercuti.. tapi last minit adik farah kata nak follow jugak.. sebab depa pun nak celebrate anniversary jugak..hehehe..so angkut sekali la...dah alang2 kereta pun kosong..lagipun farah nie kan family type sikit so tak kisah la..lagi best kot pi bercuti ramai2 nie..;p

Kami bertolak dari SP jam 7.00 pagi.. singgah ambil kunci apartment bayou lagoon jap di tutttttt! (yg nie farah akan buat satu en3 penghargaan khas buat yg menaja accomodation kami di Melaka & PD).. lepas dapat kunci terus bergerak ke Melaka...sampai sana lebih kurang jam 4.30 ptg...

Mula tue plan lepas settle check in semua nak terus pergi tour sekitar Melaka.. esoknya baru plan nak mandi-manda.. sekali anak2 dah tak sabar nak terjun kolam la pulak..so follow jer la kemahuan depa..

Kemudian..lepas Maghrib cepat2 siap terus bergerak ke A' Famosa Resort..nak tengok show di Old West Town.. dulu farah dah pergi datang sekali.. masa tue pergi berdua jer dengan husband..Emir tak wujud lagi masa tue..hehehe.. show depa best sangat.. so kali nie selit jugak la dalam itinerary kami..perjalanan mengambil masa lebih kurang 1/2 jam jer dari Bayou Lagoon Resort..

Yang bestnya masa kami pi nie temanya Holloween la.. tapi jangan salah faham pulak na.. kami tak sambut la Holloween tuh! cuma nampak menarik la tempat nie dihias sebegini..=D

Harga Tiket masuk boleh tengok kat sini.. kalau tak nampak sila klik gambar utk besarkan.. harga agak mahal sikit.. seorang RM45 (show+fun fair)..masa farah datang sebelum nie semua under pakej.. seorang jatuh dalam RM20+ jer tak silap nak masuk sini.. tapi bila walk-in nie harga jadi mahal sikit la kot..

Just nak share supaya kalau ada yang bercadang nak datang sini jangan ambil pakej yg macam farah ambil nie.. Rugi!! jangan beli pakej RM45 untuk Show & Fun Fair.. better u all ambil pakej RM38 untuk Show & dinner.. lebih berbaloi sebab dapat dinner berbanding fun fair yang tak semegah mana.. ingat nak bagi anak2 seronok sikit so ambik la pakej sekali dengan Fun Fair tue...sekaliiii mainan yang kita boleh main hanya 2-3 permainan jer.. yang membosankan pulak tue..kalau nak main mainan yg best kira lain pulak.. Ermmm serius menyesal ambik pakej tue!! 

FYI, kalau u all nak tengok show di Old West Town nie better datang sebelum jam 8.30mlm supaya u all tak terlepas show.. apa yang farah tengok konsep show mereka masih lagi sama macam dulu jugak.. cuma nasib baik datang kali nie time sambutan Holloween.. so ada la kelainan sikit..

1st show dari Abg Sadoo Api...Sadooo ker??? agaga

close-up sikit.. =D

Mula Emir takut tengok elephant.. tapi lama2 dah okey..


Emir dok sebut 'Bandan'.. mula tue farah tak faham apa yg Emir dok bandan..bandan..tue..sekali baru tahu rupanya dia dok layan drama hindustan setiap petang tue..citer bandan..citer tue memang pasal gajah pun..hahaha...adoiiiii!


Berebut2 orang nak bagi gajah nie makan.. kami tak beli pun..rugi duit buat apa kan..hehehe.. *kedekut


Sayangnya farah tak sempat nak snap gambar masa gajah2 nie menari.. comel jer tengok.. hahaha


Lepas show gajah..datang pulak hantu2 tinggi nie.. hehehe.. Best!


hantu comeyyy..


ada tarian ketipung payung.. hahaha


Beca comel + hantu comel... hahaha


Serammmmm woooooooo... 


Eh jap nak wish la kat budak dua orang nie.. Happy Anniversary ke-5 yer..Semoga bahagia selalu hingga ke jannah..=D


Layan kan jer..malas nak letak caption boleh..hehehe




Lemah gemalai betul depa menari.. kalau ceq tau.. Auuwwww!


Kereta berhias.. berwarna-warni.. cantik sangat..


kreatif betul depa kan.. hebat betul hiasan kat kereta nie.. hebat2..


Last part kereta berhias memang terbaik.. sekali masuk bas terus...dalam tue ada banyak hantu2..hehehe..


Semua hantu2 turun dari bas untuk menghiburkan penonton.. serius best!!! Actually ada banyak lagi gambar2.. tapi tak larat nak sumbat semua kat sini.. huhuhu..


Masa nie tengah tunggu depa tembak bunga api.. Best!! farah ada ambik gambar bunga api tue..tapi gambar macam tak berapa nak menjadi pulak.. so malas nak share kat sini.. tapi yang pasti tembakan bunga api malam tue memang best..ada bentuk Love lagi..hehehe...


Jenjalan kat sekitar kawasan Old West Town.. banyak betul hantu2 berkeliaran..agagaga..





Arghhhhhhhh!!! Help..Help..Help...hahaha








Ini tak termasuk dalam pakej Fun Fair tue yer..nak naik benda nie kena bayar lain..Ermmm..tak puas hati betul!!


Hahh yang nie free.. dok ulang naik benda alah nie sampai pening nak muntah..


Habis mahunya tak muntah..ini jer pilihan yang ada..  bluwerkkk... nasib baik la show best..so tak la ralat sangat bayar tiket.. huhuhu


Yang nie depa buat hiasan jer kot.. rosak katanya.. Ermmm..so tak boleh naik la malam tue.. tapi kan sepatutnya kalau dah rosak tue baiki la cepat2.. dah la mainan yg ada untuk fun fair tak banyak.. rasa tertipu pun yer jugak.. patutnya kalau hanya ada 1 mainan jer yg boleh main bagi tahu la customer awal2.. nie tak dok jual jugak tiket untuk pakej yg ada fun fair nie.. padahal yang boleh main 1 jer.. last2 kupon kami yg banyak2 tue kami sedekah jer kat orang.. buat main tikam2..hampeh!!


Yg nie pun kalau nak main pun kena bayar lain jugak.. anginn jer kalau pikir balik..menyesal tak ambil pakej ada dinner tue.. dapat makan idak ler rasa geram sangat kan.. 


Overall Old West Town nie memang best.. rugi kalau datang ke Melaka tak singgah ke sini..tapi ingat tau..u all jangan ambik pakej fun fair tue yer.. hehehe..yg lain2 okey...memang sangat berpuas hati..=D 


Lepas gerak dari sini...niat di hati nak pergi naik cruise Melaka pulak..tapi masing2 dah tak berdaya lagi dah..anak2 pun dah terbongkang tido dalam kereta..so cancel naik cruise terus balik ke Apartment untuk berehat dan Zzzzzzzz...  

Nak tahu kisah keesokan harinya???.tunggu sambungannya di next en3 na.. Bye!!! =D


Love,
Farah


You Might Also Like

28 comments

  1. salam
    wahh banyaknya gambar sekali Farah tempek....baru tau Farah ni dok SP ja...dekat ja la kita hehe...

    BalasPadam
  2. hehe anum pg masa time promo

    BalasPadam
  3. Seronoknya prcutian sis, x sbr baca Kisah seterusnya

    BalasPadam
  4. ada planning nak jalan melaka in dec..
    bestnya lahai sis punya anni..
    semoga berkekalan ye sis..
    tahniah!!

    BalasPadam
  5. farahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh...thanks for the tips...

    bulan 12 ni lieya nak gi a famosa....ikut en laki kursus kat sane....mmg lieya ingat tips farah nieh...ingat dah nak amik pakej mane nanti heheheehe...thanks ye farah sbb dok peringatkan kami.....

    menarik gak tema halowen ni yeak farah....mau anak2 lieya lagi2 si miamija tu penakot haahahahaha... emir mcm steady jek tu ..tak takot plak die kan...baru boboy gituuu tak takut tgk hantu heheeheheheh

    BalasPadam
  6. meriahhhh...wah untung la dpt sponsor ye aritu

    BalasPadam
  7. Alhamdulillah...tahniah...
    budak2 memang kan, nampak air, terus lari planning kita...apa2pon layankan jela...^_^

    BalasPadam
  8. wah bestnya..tak sabar nak baca next entry..

    BalasPadam
  9. kak farah. best gile kot. memang teringin nak pergi. lahgipon kl-melaka-pd dekat jee..
    tq for review..

    weeehuu

    BalasPadam
  10. hepi aniversary kak Farah.. best juga yer pegi tpt cm nie.. tambah pulak kalau bawa budak2..

    BalasPadam
  11. ok hjg bulan ni nk pi afomosa .. nanti nk tgk ade lg tak show ni .... yg holoween tu ...

    amik dinner ek ... ok ok

    BalasPadam
  12. Salam singgah pagi Farah...wahh...bestnya dapat tengok macam2 pertunjukkan...hantu pula comel2....hehe

    BalasPadam
  13. haritu pi Melaka, tak tau pun ada bende alah ni. Kalau tau nak gak merasa pi hihihi

    happy annivesary Kak Farah dan suami. Semoga bahagia hingga ke jannah.

    BalasPadam
  14. Farah...best juga A Famosa ni ya..tak pernah sampai lalu je tepi highway tu
    Boleh la plan ke sana plak nanti

    BalasPadam
  15. bestnya..tak pernah sampai lagi ke sini!

    BalasPadam
  16. wAHH SERONOKNYA..TENGOK GAMBAR PON DAH HAPPENING APATAH LAGI BILE PERGI SANA KAN.. *tercapslock plk..hihihi..Tapi kalau aida pg sana, confirm Aqil terjerit-jerit tgk hantu yang banyak..penakut mamat tu..

    BalasPadam
  17. Salam kak farah. Seronok tgk pic2 ni. Huhuhh tsha pon xprnh g afmosa ni. Tp selalu lalu jgk area sini sbb nk tgk bunga api hahaha

    BalasPadam
  18. wahhh..bestnye farah..teringinnye nk pegi..aritu dh tgk blog anum pegi cni..menarik..tp mcm kene tggu lps bsalin je..

    BalasPadam
  19. saya aritu pun plan nak ke sini
    tapi last minute cancel trip ke melaka
    tak apa, lain kali ingat jangan ambil pakej tu =)

    BalasPadam
  20. fifi pernah tidur a famosa.. tapi tak masuk pon dalam ni sebab mahal.. tapi tengok farah review show die macam best je.. nak kene try jugak ni.. tapi memang tiap kali show ade hantu ke? ke sebab Halloween? takut la pulak banyak hantu..

    BalasPadam
  21. Huhuhu... best gak ada extra watak halloween tu... :D tapi bagus la farah tak tido kat afamosa tu... bosannn... ;'(

    BalasPadam
  22. dah makin byk persembahan...kalu dulu ciput je dah habis show ;-)

    BalasPadam
  23. Happy anniversary kak.. Ehh, hritu akk kata anniversary kita sama date kn..

    BalasPadam
  24. Assalam farah,
    he3 comei jer emir
    BANDAN yer
    aunty ingatkan banana tadi, konpius kejap elephant tak makan banana he3

    BalasPadam
  25. Pernah gi sini masa family day office. Kimi masih dalam perut...hehehe...Memang best.

    BalasPadam
  26. Alahai tak berubah langsung afamosa resort ni sejak saya pergi 6 ke 5 tahun dulu.... Show dia pun sama, tak berubah.

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||