#FarahEdy12thWeddingAnniversaryVacation Part II | Splash Out @ Bayou Lagoon WaterPark, Melaka

11:10


Assalamualaikum...
Ok lah meh nak sambung Part II pulak.. pi bercuti cuma 3 hari jer pun.. tapi kemain berpart-part pulak kan..hehehe..layankan jer la ekk.. heee


Memandangkan accomodation kami nie ditaja..so kami tak perlu nak risau pasal time check-out .. ikut suka kami la nak check-out jam berapa pun.. tak dak orang nak halau kami aih..hehehe..ececee.. berlagak sangat nooo..hahaha..

Bangun pagi tue siapkan breakfast untuk semua dan kemudian keluar ambik mood kat balcony apartment sambil minum nescafe panas2..



then tengok kat bawah mak aiiii dah ramai orang dah start berkubang.. dok ingat time macamni tak dak orang lagi.. sekali rupanya ada yg terlebih excited daripada kami...hahaha


Budak tecik manjer nie pun macam dah tak sabar nak berkubang jugak tue.. okey marilah kita turun ke bawah yer..=D


Sampai2 jer terus gedebushhhhhhh!!!!


Ini kolam khas untuk kiddos yer.. 


patpoloh kali Emir dok ulang naik benda nie..

Iris pulak just main air kat gigi2 air jer..hehehe

Irfan jumpa air terus tak nak geng dengan Emir dah.. 


Kita bagi dia main kat kolam budak...dia sibuk jugak nak pi main kat kolam orang tua.. huhuhu


Ikutkan jer la kemahuan budak tecik manjer nie.. kang spoil mood farah jugak yang susah kan..Papa lah peneman setia kemana Emir pergi.. Mama follow dari belakang dengan camera jer.. =D

Comeyyy aih..kaler-maler lagi..mahunya Emir tak mengeletis nak mandi kat sini kan..

Ececece...tuan tanah pun nak jugak!!!!


Mana cukup setakat satu gambar jer.. haruslah ada yg ke-2...


Dan seterusnya.. layan jer la gambar gedikssku ini naa..

Tak kan tengok jer kan.. kena la naik yer dak.. nampak tak kami 3 beranak kat atas tue.. bersedia yer.. air kolam ini bakal dilanda tsunami sebentar lagi.. agaga..

Jom layan...Gedebushhhhhhhh!!!!!! hahaha

Ibu & Anak yg keriangan bermain dengan buaian air.. hahaha.. 

Bukan anak2 jer yg seronok main air yer.. mak2 dengan bapak2 budak pun sama naik jugak tau.. =D


Kalau rasa lapar boleh singgah sini.. farah tak singgah pun kat sini sebab dah breakfast sebelum turun tadi..

Suasana kat sini memang meriah sangat.. waterpark dia pun tak membosankan.. patut la ramai orang kan... 






Cantik kan suasana kat sini..walaupun ianya tak la sebesar waterpark yg lain.. tapi ianya sudah cukup mengembirakan kami sekeluarga.. =D


9D pun ada! memang best kot!!


Naik main games??? hahh silakan.. semuanya ada kat sini.. =D




Amari Villa Apartment...



3 Bedroom Apartment with Waterpark View...included 6 tiket masuk ke waterpark (unlimited access) 
Weeeeee!!! suka...suka...suka..


Vrommm..Vrommmm..



Lebih kurang jam 3.00ptg kami pun check-out..


Bye2 Bayou Lagoon Resort..kalau ada rezeki nanti boleh datang ke sini lagi.. tak pun kot2 la ada lagi orang nak menaja kami dipersilakan yer..hehehe.. Overall memang sangat berpuas hati dengan tempat nie.. Farah kasik «««««...Very2 recommended!!!  

Okey kemanakah destinasi kami yg seterusnya???
 Tungguuuuu next en3 na...hehehe.. 
Okey Bye!!!


Love, 
Farah

You Might Also Like

29 comments

  1. tak penah sampai lagi bayou lagoon ni ... sbba ku kurang sikit nk bg kebenaran kat anak2 main kolam sbb dulu icha warded pas mandi kolam ..phewww ...

    BalasPadam
  2. Bayou Lagoon ni dari dulu lagi ju nak pi ada promo dalam groupon kehkehkehkeh...mmg cantik dan seronok betul tgk emir pakai swimming suit...encem plak tu...ish cantiklah dan bersih tempat hotel ni ye...sgt eksklusif...enjoyyyy!

    BalasPadam
  3. Amari Villa boleh masuk list tempat lepak di Melaka nnti

    BalasPadam
  4. Perghh! happening tempat ni .... seronok budak-budak main air. Mak budak pun teruja tu hehe :D

    BalasPadam
  5. Biarpun sekejapan jer tpi lya tgk nmpk gembira sekali ya sis..klau la lya dpt pi cna ermmm

    BalasPadam
  6. untung la ditaja bole suka2 nk check out kul brp ye....time akk pegi bln 4 aritu, yg slide color merah tu tk siap lg

    BalasPadam
  7. Beruntung ada org taja nooo...heheehe

    BalasPadam
  8. wahai darling....ai dah masukkan list tempat ni nak pegi thn dpn ye!yeayy...tq for this entryyyy :)

    BalasPadam
  9. ni yg seronok ni..mama ke si anak hehe

    BalasPadam
  10. ok akak tunggu next entri... he he he...

    BalasPadam
  11. Happy anniversary..bestnya jalan-jalan.. Cantik gambar-gambarnya..

    BalasPadam
  12. Ceria, meriah kalau ke teman air ni Fara
    Usah kata anak-anak, mak-ayah pun sama jumpa air lupa masa berjalan.

    BalasPadam
  13. bestnyaaa... bila la nak sampai ni.. ^_^

    BalasPadam
  14. Seronoknyaa..dapat mandi air dengan puas!wah best n budak2 pun rasa macam taknak balik kan..haih tak sabar nak tunggu next entry..hehee

    BalasPadam
  15. Alhamdulillah hppy nye. Huhu cm shok je kt bayou lagoon ni. Nk try la jgak nt

    BalasPadam
  16. siyokkkknyee..wahh..ditaja?bestnyee..yeahhh..xsabar nk bace entry lps ni..grand lexis kan??lg besttt..

    BalasPadam
  17. wah kena taja tu, memang seronok nampaknya
    ni kalau anak-anak saya pun confirm suka sangat
    budak kan, sape yang tak suka air...hehe

    BalasPadam
  18. emir dah tak sabar nak mandi kolam tu

    BalasPadam
  19. menarik.. selalu tengok kat groupon gambar gelongsor warne warni tu.. tak perasan pulak ade budak2 punye gelongsor yang ade macam2 tu.. kene try ni.. walaupon kampung kat melake..

    BalasPadam
  20. Banyak dah upgrade dari idah pergi last time... pool pun dah banyak juga... dulu idah pergi tak ada lagi playground dalam kolam tue... seronok nyer nengok... :D

    BalasPadam
  21. akk ipar antara yg mula2 smpi sini pun ckp mcm tu...very recommended!

    BalasPadam
  22. Seronoknye...mcm best je tmpt ni...nk pg jugak la...;)

    BalasPadam
  23. Memang best kat sini. Masa akk gi last year dorang masih tgh buat renovation lagi. Tapi puas hati sgt. Memang nak repeat ke sini lagi.

    BalasPadam
  24. dia punya pool macam kat wet world. kalau stay seharian kat apartment je pun ok....

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||