#FarahEdy12thWeddingAnniversaryVacation Part IV | Candlelight Dinner @ Duyung Restoran Grand Lexis Port Dickson

07:58


Assalamualaikum...
Sambung story lagi yer....bertabah lah noo layan story percutian farah nie..bukannya tak boleh nak sekali harungkan jer semua citer dalam satu en3..tapi farah nie jenis tak puas hati kalau setakat share gambar sekeping dua jer...lagipun setiap gambar2 yang farah ambik tue ada kenangannya tersendiri.. so haruslah sumbat semua masuk dalam blog kesayangan farah nie kan..mana la tahu kot bila-bila terasa nak mengimbau balik kenangan tue boleh buka baca kat blog jer..


Ok lah..tak payah dok bermukadimah panjang sangat..Back to the story.. kami sampai di Port Dickson lebih kurang jam 6.30 ptg.. sampai2 jer terus ke Hotel Langit-Langit dulu.. sebab adik farah stay dekat sana.. farah ada ajak depa dok sekali dengan farah sebab bilik yang farah dapat di Grand Lexis tue ada 2 katil king.. tapi depa kata tak nak kacau daunnn..hehehe...so ok lah..lagipun Hotel Langit-Langit tue pun not bad jugak.. bajet semalam dalam RM100 jer..lokasi pun tak jauh dari Grand Lexis.. dalam 7km sahaja.. 

Selepas settle urusan check-in di Hotel Langit-Langit kami terus ke Grand Lexis pulak.. adik farah pun ikut sekali sebab depa setuju untuk jagakan Emir semasa farah dan husband nak ber-candlelight dinner nanti..hehehe.. macihhhh tau..sayang hampa..Boleh la fefeling manjer lebih sikit kannnn nanti..hahaha

Dinner kami dah set jam 9.00 malam.. tapi time tue kami dok ada di bilik lagi.. tengah cari line clear nak lari daripada Emir.. hehehe... susah jugak sebab Emir asyik nak berkepit jer.. macam tahu2 jer Papa & Mama tak nak bawa dia pergi dinner sekali kan.. hehehe.. tapi nasib baik la adik farah pandai.. dia ajak semua anak2 mandi kolam.. so dapat la kami keluar curi2 tanpa pengetahuan Emir.. 

Kalau nak diikutkan jarak dari bilik kami ke Restoran Duyung tue agak jauh la jugak.. kena call buggy servis kalau malas nak menapak.. tapi malam tue kami berdua nak feeling romantik sikit..so kami decide untuk berjalan kaki jer ke sana.. baru la romantik sikit kan.. hehehe.. berjalan sambil berpegangan tangan dan ditiup angin sepoi-sepoii bahasa...dan bergelak ketawa girang..kih...kih..kih..cewahhh kemain jiwang lagi nooo..hahahaha...

Sampai2 jer kami disambut mesra oleh waitress yg kemudiannya membawa kami ke table yang sudah tersedia untuk kami.. setting table kami simple yet nice sangat.. 

Actually dah lama kami tak ber-candlelight dinner macam nie..tak silap last ber-candlelight dinner adalah pada tahun 2011 dulu.. masa tue di Melaka.. konsep 'Barefoot'..tapi farah tak pernah share kat blog lagi story tue.. masa tue tak pandai nak berblog lagi..huhuhu..sayangnya laaaa...Ermmm tengok la nanti kalau rajin farah buat throwback ek..=D

Sementara tunggu makanan sampai kita wefie la dulu.. terima kasih la kepada Mr.Tripod!!! hehehe


Nampak tak arrangement table kami.. nice kan..ada taburan bunga-bungaan lagi..


Our 1st course.. Appetizer... ~ Smoked Salmon, Toasted Tuna Flakes & Capers with Fruit Salsa...Ya Allah memang sedap sangat... tak tahu la sebab kami lapar ke apa.. tapi menu dia memang menepati citarasa anak tekak kami berdua.. 


Bun dia pun okey.. lembut jer.


Husband pun cakap sedap.. selalunya dia nie payah sikit nak puji..unless makanan tue memang betul2 sedap pada anak tekak dia..


Jangan pandang belakang..sila pandang pada lilin merah tue ja na..semak padangan sikit kt belakang tue.. hahaha


Our 2nd course ~ Cream of Aparagus Soup... yang nie pun sedap jugak!!! makan celup dengan roti tue..perghhh memang layan habis... sambil tiup2 sup panas nie sambil berborak manjer dengan husband..tak sedar dah habis semangkuk...hehehe.. =D

Ok ini lah main course yang menjadi pilihan farah.. ~ Grill Mexican Chicken With Trio Vegetable & Garlic Mashed Potato ~ Ya Allah.... memang sedap sampai rasa nak nangess...kalau tak kerana nak fefeeling romantik sikit mahunya nak mintak tambah lagi seketoii kot..muahahaha...

Nah zoommmm dekat sikit...bagi u all pun terliur sama.. 

Ini pulak pilihan husband farah... ~Seared Fish with Saute Vegetable & Duchess Potato~...yg nie pun sedap jugak!!!..


farah mintak husband suapkan sikit nak rasa dan sememangnya ianya tidak mengecewakan..sedap betul..semua sedap.. tak ada yg tak sedap...ishhh dok citer nie pun masih terbayang2 keenakkannya.. aduhaiiii sekali lagi rasa macam nak nagessssss...

Our last couse adalah Chocalate Mud Cake & Ice Cream & Coffee... yang nie lagi buat farah rasa nak nangess tapi tak nangess pun.. air mata jantan sangat!!! susah betul nak keluar..hahaha..

sebab apa farah nak nangesss.. hahhh meh sini nak citer satu rahsia.. rahsia nie antara kita2 jer ek.. jangan sampai husband farah tau okey..hahahah....FYI, husband farah nie bukan jenis yg pandai nak romantik2 sangat..so  jangan harap la nak dapat apa2 surprise daripada dia..selalunya farah yang akan terlebih romantik dan suka bagi kejutan dekat dia..so sad kan...memang sedey tau dapat laki yg tak romantik nie..huhuhu...tapiiiii walaupun husband farah bukan seorang yg romantik tapi dia seorang yg sangat2 penyayang, penyabar dan bertanggungjawab tau..itulah yg menguatkan lagi ikatan kasih sayang antara kami..ewahhh..

Hahh tengok nak melalut lagi.. okey2.. dipendekkan cerita malam tue husband bagi kejutan dekat farah.. terkejut jugak la sikit..hehehe..mula tue ingat dia bangun jumpa waitress sebab nak minta air.. tapi rupanya dia nak surprise-kan farah.. hehehe.. terkejut jugak la masa waitress tue mai hantar dessert sambil wish Happy Anniverasary.. Oooo rupa-rupanya husband mintak chef tulis 'something' pada plate dessert kami..

Thank you Sayang!.. .terharu okey..walaupun kejutan ini biasa jer dipandangan mata u all.. tapi bagi farah ia adalah satu perkara yg luar biasa yg pernah dibuat oleh husband farah..*cry


Aummmm... gedikss sangat!!! hahaha


Sambung makan selagi tak habis.. sambil borak2 apa tah.. lupa dah..agagaga...

Ok lah meh nak rasa sikit.. drama jer lebih.. padahal dalam pinggan sendiri pun ada aiskrim jugak.. alaa saja la nak manjer lebih sikit tak kan la tak boleh..hahaha

Setiap tahun wajib ada hadiah..actually farah pun sampai tak tahu nak mintak apa lagi dah..maklum la dah 12 tahun kan.. setiap tahun wajib tuntut hadiah..hahaha.. sekali teringat ada satu benda nie memang farah dah lama sangat teringin nak beli.. dan alangkah happy gila bila husband kata OK dia nak belikan..hehehe...

Taraaaaa PANDORA!!! Dah lama kot mengidam nak beli Pandora nie..selalu dok lalu depan Habib setakat boleh jeling2 jer.. tapi Alhamdulillah akhirnya tercapai jugak impian nak ada seketoii benda nie..Thank you Sayang..*kiss

Hadiah untuk husband pun ada jugak.. farah hadiahkan dia handphone baru.. Hp Note one dia dah rosak..so ganti dengan yang baru la.. Hp brand Xiaomi Note.. harga tak dak la mahal sangat.. tapi yg penting best! serius best!!! nanti kalau rajin farah review..

Masa husband dok setting tripod nak ambik gambar macam nie tiba2 ada seorang waiter nie offer nak tolong ambikkan gambar kami.. hehehe...



macihhh tau dik..susahkan awak jer..kami memang sangat berpuas hati dengan hasil gambar yg diambil..


#maluuuuu #tutupmukasikit #happy #kenanganterindah


Habis daaaa candlelight dinner..Overall memang sangat2 berpuas hati ber-candlelight dinner di sini... nice ambiance..excellent food and very good service...Highly recommended!!!! trust me!!! u all pasti tak akan kecewa la..


Oh ya untuk candlelight dinner nie tak termasuk dalam pakej tajaan kami tue na..yg nie kami bayar sendiri okey.. Harga RM120nett per couple.. price sangat reasonable bagi farah..Hotel 5 Star kot dengan harga macam tue memang tersangat la murah.. farah pernah survey sebelum nie utk candlelight dinner di 5 star hotel area Penang harga cecah sampai RM450++ per couple tau..so bagi farah harga candlelight dinner di Grand Lexis PD nie memang sangat2 berbaloi lah..InsyaAllah kalau ada rezeki nak datang ke sini lagi.. =D


Hari tue nampak macam kurang berseri jer kan Pandora farah.. so hari Sabtu baru nie terus ajak husband pi tambah koleksi...maka ini la rupa Pandora farah sekarang.. Cantik tak??? hehehe...baru la berseri sikit kan..hehehe..Yayyy!! Happy!!!

Okey last part esok kita sambung na.. Bye!!!! 


Love,
Farah


You Might Also Like

28 comments

  1. Bestnya Farah.. sama la huband eyza pun x pandai nak romantik2 sgt... kira murah jugak la candle light dinner kat situ.. kalau kat restoran macam Bora Ombak pun dah kena 150 hinggit...

    BalasPadam
  2. happy anniversery utk farah dan husband..semoga kekal hingga akhir hayat...Amin...Nanti nk ajak Mr E plak candlelight dinner kat situ...Lama x buat mcm tu..Dah 11 tahun..

    BalasPadam
  3. alolo..sweetnya..jeless sgt2 tgk gambar farah..hihik

    BalasPadam
  4. Wow..hebat betul celebration anni dia..semoga berkekalan ye sis..dh 12 tahuh..hebakkk

    BalasPadam
  5. sedap2 makanan nye...wah best2

    BalasPadam
  6. wahh epi aniversarry farah...

    BalasPadam
  7. salam singgah dan follow semula
    terima kasih sbb jenguk blog kami
    semoga bahagia dunia dan akhirat hendaknya

    BalasPadam
  8. Untung la sis dpt suami pyayg..biar x romantik kan hihi.cam suami lya la tu..cntiknya tringin juga nak bli gelang Pandora ni

    BalasPadam
  9. farahhhhh best2....lieya bace satu2 sambil tgk gambar2 mknn tu semua mcm lieya yg dok kat candle light dinner tu hahahhha.....sedap2 menu yg diberi tu...harga pun pada lieya sgt2 okey...tak la mahal sgt tu....yg penting sedap dan special...tgk arrangement meja pun lawo gile....auww dah mcm dlm romantika kat astro ria tu tau farah heheehehehe

    adiah pun best..selamat join clup pandorian farah...

    BalasPadam
  10. cantik tempat ni, kira murah gak tuh.. pandora memang cantik. kite sendiri pun ada 2 bracelet..

    BalasPadam
  11. Bestnyeee Farahhhh....nak jugakkk..Happy Anniversarry yeaaa,,,,so sweet

    BalasPadam
  12. farah.. murah sangat candle light dinner dekat grand lexis.. memang berbaloi2.. farah.. kite bace enty awak sambil senyum2.. happy tengok awak.. bahagie selalu..

    BalasPadam
  13. candle light dinner tu.. mewahnye hadiah kak Farah dapat.. jelos tau..

    BalasPadam
  14. banyaknye makanan sedap2.. bole kata murah jugak.. sweet je farah dengan suami..

    BalasPadam
  15. sweetnya akak.. :D cantik pandora..

    BalasPadam
  16. best deting tanpa anak..uhhuhuuu... tapi emir bg can tu.. Hepi belated aniversary Fara, may Allah Bless till Jannah...

    BalasPadam
  17. Farah!
    Marvelossssssssssssss....marvelossssssssssssss!
    Serius meremang julia baca entry anniversary farah...what so surprise...so lovely couple...ya allah rasa meremang lg ni ha nak komen...semua makanan dia sedap farah...pandai u olls setting dpt keluar berdua...sukaaaaaaaa sgt hadiah pandora tu dear....yg ptg i love u the way u treat ur beloved husband...inilah blogger yang julia suka, cerita tulus murni dari hati...

    Semua gambar tu ju bg kredit 101%....suka yg amat...semoga kalian bahagia selalu...12 tahun kan...julia ni baru 3 thn...ish2 nanti buat entry kongsi resepi bina rumah tangga bahagia eh...nak tau hehehhe

    BalasPadam
  18. Yelah Emir masih kecik boleh di elak-elak
    Mama/papa nak berdua-duaan ye:)

    BalasPadam
  19. kalau saya pun tak reti nak buat entry sekali harung
    mesti ber part =)

    wah best nyer ada candle light dinner
    kira romantis jugalah tu farah
    suami saya yang tak pernah buat gitu
    mimpilah gamaknya kalau dia tiba-tiba buat lagu tu...hehe

    BalasPadam
  20. farah, ni da mcm 1st honeymoon tau... ;-)
    tumpang gembira!

    BalasPadam
  21. Alhamdulillah... Tahniah...

    BalasPadam
  22. Huaaaa.. Nangis tgk akk ber candle light dinner.. Sy anniversary ptma pun suami buat dunno je.. T___T

    BalasPadam
  23. Sweet nyaaa..romantic sangatt..alahai..jeles la..kalau aida nak berfeeling romantic macam ni, memang taklah..Husband aida tu sangatlah tak romanticnya..haha..Untung Farah..Harga tu memang murah..aida pon macam tak percaya harga macam tu..yang penting puas hati dan makanannya sedap kan..

    BalasPadam
  24. Tahniah sis...12 tahun menganyam bahagia moga kekal sehingga ke hujung nyawa.

    BalasPadam
  25. Assalam farah,
    betui3 kat penang pakej candle light mahai kan3 sob3

    BalasPadam
  26. Teruja akk baca farah. So sweet sangat kisah candlelight dinner uolls ni. Bestnya dapat PANDORA.

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||