1st Day Muhammad Emir Daniyal @ Little Caliphs Sg Petani

10:17


Assalamualaikum...
Alhamdulillah semuanya berjalan dgn lancar..Pada hari Ahad (7.12.2014) yg lepas Emir dah start school di Little Caliphs..pagi tue farah kejut Emir bangun tido senang jer dia bangun.. tak banyak meragam.. semangat nak pi school kot.. sebab sebelum tido farah dah bagi tahu dia esok kena bangun awal sebab nak pi school... so maybe dia dah faham.. 


Pagi tue sambil farah siapkan Emir sambil berborak dengan dia..
Mama: "Emir nak pi school dak?"
Emir : "Nak *sambil anggukkan kepala"
Mama : "Okey hari nie Emir dah start school tau"
Emir : "Okey Mama..*dalam pelat2"
Mama : "Nanti kat school Emir jangan nangis2 tau.. Emir good boy.."
Emir : "kann..(bukan) Boboboiiii lah... *adeh ke situ pulak!!! agagaga.."

Sampai jer kat sana...teacher dah siap tunggu kat bawah..dan memandangkan 1st day Emir pi school so farah dengan hubs naik la sekejap..sampai jer kat dalam Emir terus lari menuju ke playland...budak2 kan.. itu yg dia nampak dulu..hehehe.. tapi bagus jugak.. sebab Emir memang langsung tak menangis!!! tapi sebaliknya farah pulak yang terlebih emosi.. rasa macam nak menangis pun ada tengok Emir.. rasa macam Ya Allah cepatnya masa berlalu.. dulu tapak kaki besar dua jari jer.. tup..tup..dah school dah.. *cry..



Orang lain farah tak tahu la.. tapi itu la perasaan yang farah rasa masa hantar Emir pi school.. drama sangat kan.. sampai farah kata kat hubs Emir tue boleh ka sesuaikan diri kat sini.. last2 kena templakk dengan hubs.. "Abg rasa Emir boleh.. yang tak boleh tue ayg!" agagga..padan muka!


Yer laaaaaaa.. sebelum nie Emir mana pernah dok dengan orang asing/luar lagi.. yg mengasuh Emir adalah Mama dan adik ipar farah jer.. so nie 1st time nak kena bagi orang luar yg jaga Emir..normal la sebagai seorang ibu haruslah ada perasaan resah sikit kan..maklum ler macam2 kes sangat dok dengar sebelum nie.. heeee.. 


video
[KLIK] untuk menonton video

Oh yer..ada yg hairan kenapa di Little Caliphs nie sesi persekolahan dia start awal sangat.. selalunya bulan january kan..okey FYI, di Little Caliphs nie depa ada orientation day..tujuannya nak bagi budak2 rasa selesa dulu dan boleh adapt dengan new environment .. so nanti bila dah start kelas (awal bulan Januari) tak dak la yang akan merengek or manjer2 terlebih kan..dan teacher pun boleh fokus mengajar nanti.. Ermmm bagi farah bagus jugak kaedah cmni kan.. U all jangan ingat kat U jer ada orientation day.. kat pre-school pun ada tau..hahaha...

So ini la contengan Emir yang pertama di Little Caliphs..hehehe..teacher ada bagi tahu Emir ada jugak nangis cari farah. tapi sekejap jer la dia nangis lepas tue dah okey.. hehehe.. senang hati dengar..=D


Okey itu lah alkisahnya hari pertama Emir di Little Caliphs Sg.Petani..nanti sambung story lagi yer...nak settle hutang bw jap.. Bye!=D


Love,
Farah


You Might Also Like

27 comments

  1. Semangat sungguh emir nak pi school..

    BalasPadam
  2. aaaa.. takutnye nak hantar my daughter pegi school!!!! takut me plak yg menangis.. opcoz laa terharu.. x sangka anak dah school! good boy emir.. behave okey kat school.. blaja rajin2..

    BalasPadam
  3. Alhamdulillah..lega kan bila anak xmenangis kita hanta sekolah or taska..hehehehe

    BalasPadam
  4. ada bakat terpendam Emir ni hehe..

    BalasPadam
  5. insya allah...da dpt ramai kwn nnt, mesti emir happy nk pegi sekolah...

    BalasPadam
  6. Good boy emir:)
    dapat kawan baru mesti happy kan.....

    BalasPadam
  7. risau plak.. cmner anak kami nanti... uhuhuh

    BalasPadam
  8. huhu,,iqha yang nak berpisah dgn anak sedara pon dah rasa sedih,,lagi kan anak sendiri kan..erm,,

    BalasPadam
  9. Kakak tau apa yg Farah rasa. Emir jenis mudah adapt dgn kawan seronok cuma macam cikgu kata mungkin dah letih main teringat mummy dia tu yg nangis sekejap.

    BalasPadam
  10. emir baik jelah mama.. jangan risau.. dia dah jumpa kawan tu kang asik main je nanti tu.. :)

    BalasPadam
  11. Wahh... little caliphs kids juga yer... selamat memulakan alam persekolahan yer emir... dan buat mummy emir... jangan cengeng yerr... hik3x...

    BalasPadam
  12. alhamdulillah...legaaaa bile emir okey kan farah....bab nak tglkan anak kat tadika utk pestime ni risau...risau laa takut die tak mo ...nangis keee hehehehe.... emir mmg budak bijak..berani n pandai berkawan....farah n hubby takyah byk risau dah mcm nieh....

    lieya anta dayyan cic next year...pun ade orientasi...tapi lieya tak anta sbb mcm leceh nak kire duit taska skrang ...takpe laa halal jek laa anta terus masuk sekolah next year ekekekeek....

    BalasPadam
  13. Wah tecik tecik dah kena school ye emir. X puas nak ddk rumah lagi kan. Awatnya awai sgt emir sekolah. Bukan start bulan jan ke

    BalasPadam
  14. insyallah nanti biasa dah la tu dengan surrounding. mama dia kena biasakan jugak heheh.. selamat skolah jadi anak soleh ^^

    BalasPadam
  15. Bagusnya Emir tak nangis.... Anak saya umur 4 tahun baru hantar playschool. Skrg pun nak pengsan bila nangis walaupun mak dia hilang kejapppp je. Dah 2 thn lbh pulak manja berlebih2....

    BalasPadam
  16. Bagus Emir...x menangis..sbb kwn2 rmi

    BalasPadam
  17. Emir bagus sgt...mudah sesuai dengan persekitaran tempat baru...mmg perasaan ibu mcm farah julia boleh rasai...pasti suatu hari nanti julia pun sama cm tu juga...nangis nangis...risau dia mcm mana kan...emir go emir you can do it dear

    BalasPadam
  18. Bagus emir.... saya pun kalau hantar anak pi taska (umur 4 thn) rasa mcm nak nangis... anak tak nangis pun.. siap lambai2 kita lg... huhu cepat betul anak2 membesarkan?

    BalasPadam
  19. Bagus la adik emir, good boy..begitula kali prasaan seorg ibu kan..tringin sgt nak jdi seorg ibu

    BalasPadam
  20. farah.. berdebar hati fifi bace.. macammane lah ufairah nanti..

    BalasPadam
  21. Siap ada orientasi tu. Bagsulah emir tak nangis.

    BalasPadam
  22. Nanti masuk sek keb pun kena orientasi juga..:) tp bila dah biasa kt tadika
    semua tu tak jadi masalah dah

    BalasPadam
  23. bagus emir ye, good boy!
    afif dulu masa memula masuk tadika pun okey nampaknya
    hopefully terus kekal sampai hujung tahun ye emir =)

    BalasPadam
  24. satu sekolah la ni dgn anak saya.. sronok tgk balik dh boleh baca.. baca al fatihah pon dh pandai alhamdulillah

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||