Tukar Screen Samsung Note 2 Retak/Pecah Dengan Harga Yang Murah!

10:27



Assalamualaikum.. 
Masih ingat lagi dengan kisah "Muhammad Emir Daniyal Punya Angkara"..selepas kejadian tue farah memang plan nak beli handphone baru.. kononnya nak beli Samsung Note 4 or Iphone 6+ la..*verangann jer la kan..mahal kot..hahaha..tapi belum sempat nak beli handphone yg baru..farah dapat tahu ada satu tempat nie boleh tukar screen telefon dengan harga yang murah!

U all pun tahu kan harga screen Samsung Note II kalau tukar di service center sampai RM650.. so memang tak lah! mahal sangat kot.. better tukar handphone baru jer betul tak.. 

Tapi mungkin dah jadi rezeki farah terjumpa dengan brother yg buat service nie dengan harga yang sangat berbaloi.. harga untuk tukar screen Samsung Note II farah yang crack tue hanya RM140 sahaja! Berbaloi2 sangat la kan..siap dalam tempoh masa 45minit jer...so far memang sangat2 berpuas hati dengan kualiti screen nie.. tak menjejaskan apa pun.. macam baru jer.. heeee

Yeayyy happy sangat sebab tak perlu keluar duit ribu-riban untuk membeli handphone yg baru..kalau u all pun ada masalah yang sama macam farah cepat2 contact brother nie okey.. jangan risau semua model handphone ada..pi contact  cepat!  >__<


Contact Person:-
Husen Sarbat (Mobile Repair Shoppe)
Location : Farlim, Penang
Tel :- 012-4411335
FB :- Husen Sarbat




Love, 
Farah

You Might Also Like

85 comments

  1. salam farah,,,kat mana kedai ni?? saya nak repair screen ipad air pecah gak kena baling dengan anak.tapi saya kat penang T__T

    BalasPadam
    Balasan
    1. wsalam dear.. borther nie kat Penang..depan Kompleks Farlim.. awak call no yg akak share tue okey.. ;)

      Padam
    2. kak farah, saya dah call..iPad RM280 huhuhu..tp yes cheapest dari yg saya pernah dengar. thanksssssssss sangat insha Allah Sabtu ni baru p..saya kat Seberang, hari kerja tak dan nak naik bridge sanun..

      Padam
    3. Okey.. kalau still murah drp harga asal boleh jer kan..nnti apa2 update na..=D

      Padam
    4. Saya dah p tadik..siap p rumah dia sbb dia work from home gitew today..alhamdulillah very very very satisfied.orangnya pon friendly sgt..

      Thanks!

      Padam
    5. Ye ke.. alaaa smlm pun akak pergi jugak.. tp akak pi malam..repairt screen adik akak pulak..hehehe..mmg terbaik kan.. =D

      Padam
    6. Tanpa NamaMei 31, 2015

      Salam, nak tanya bila akak repair fon tu data2 akak hilang tak ?

      Padam
    7. Kalau bkn crack lcd tak jejas data..:)

      Padam
    8. salam...sis farah,kedai ni still ada tak? sya da search fb x jmpa la...

      Padam
    9. hai.. cuba u klik pada dia yg i share kat atas.. i baru klik ok ja link fb dia.. =D

      Padam
  2. Balasan
    1. Anum maksudkan kat service center ke?? kalu situ mmg mahal la kan.. =D

      Padam
  3. berkali ganda murah tu Farah..:)

    BalasPadam
  4. Assalam farah, ya Allah entry ni buat julia rasa nak peluk farah, sebab julia pun pakai samsung note II gak tau yepppiiiiiiiiii sep sikit, wahhh review ni bagus...len kali kalo ada crack so nk deal ngan owner Husen Sarbat...murah plak tu RM140 je...ish terbaik lah...thanks farah jimat berganda tau

    BalasPadam
  5. Farah..jauh benar bezanya,kan....rm650 denagn rm140..

    BalasPadam
  6. dok area mn si husen ni farah... ;-) kalu kt sp..aduyaiiii

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sorry dear..lupa nk letak location tadi..skrg dh update dh.. kat Penang dear..=D

      Padam
  7. Jimat berganda² ni. Tapi jauh sangat lah plak.

    BalasPadam
  8. saya tukar screen ipad yg 10 inci tu pun dah kena rm250 di mines serdang...katanya harga ikut saiz screen.

    BalasPadam
  9. wah memang rezeki farah. kalau hana pun x tuka kat center sbb memang mahal. Ok emir boleh main hp ibu lagi sebab dah jumpa port murah hihi

    BalasPadam
  10. alise pon sebelum ni ade tukar skrin nokia.. ade kedai amik sampai 300.. nasib jumpa kedai yg murah.. rm70 jek.. jauh betul beza..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tanpa NamaMac 02, 2015

      tukar screnn di mane?
      murah nya

      Padam
  11. salams farah, untungnya charge rm140 jerk....berbaloi dan jimat:)

    BalasPadam
  12. Wahh memg brbaloi2 la sis, klau kat servis centre tu btl2 mncekik kedarah

    BalasPadam
  13. Farah ...anak bunda pkai samsung S4...crack jgk ...terjatuh...nk tukar screen saje kene dlm rm600+ gitu...skrang dia tengah survey hp second yang berbaloi dr repair dgn harga tak berbaloi..

    Tapi tempat yang farah bagi tu jauh lah pulak...xder ke cawangannya kt KL or Cheras ni?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bunda cuba call tanya tengok kot2 dia boleh berurusan secara pos ka.. mana la tahu kan.. apa2 bunda try la tanya tgk k..

      Padam
  14. alamokk.. kat penang.. =( kat kl ni rata2 sy pergi tanya dekat 700 jugak.. sobsss sobbs.. mahal.. iphone je boleh dpt harga seratus 2 ratus... humm..murah laa sis dpt..

    BalasPadam
  15. Samsung s2 tu akk pun pnh crack..baiki kat centre kena dlm 680..byr jela pejam mata..serius murahla fara..kalau gitu nti akl nk ctc sbb tab samsung 10.1 akk crack jugak..huhu

    BalasPadam
  16. Murah la tu... mujur jumpa kedai baiki... kalau tak jumpa lagi best boleh beli baru... hahahaha

    BalasPadam
  17. berbaloi ni, kalau saya pun sanggup naik bas dari kl g sana..sambil2 tu leh p makan pasembor.

    BalasPadam
  18. Assalamualaikum kak farah. wahhh nasib baik jumpa yang murah punya. kalau tak, lama tu nak minta tukar phone lain. hihiiii ~~~

    BalasPadam
  19. Hp saya apa yang tak crack, semua crack...haha... Aritu ipon crack, tukar rm200 depan je. Lepas tu crack blik, koser tak tukar. Then skrg pakai lenovo je... Sok lusa tak tau... Ni rasa macam nak pakai s5... Heee

    BalasPadam
  20. huiiii..murah tu..mmg penah tny dulu..harga mmg baik tukar nset baru la..tp yg fara bg ni mmg btl murah..klu dekat leh la antar cni

    BalasPadam
  21. Wah.. jauh bezanya. Cepat dan murah. Terbaikk

    BalasPadam
  22. alamak aii farah.
    jauh nun :)
    mintak-mintak la noteII i tak buat hal ha ha ha...

    BalasPadam
  23. mak ai yang ori punya harga
    tak apalah kan farah, manapun
    janji dia pulih sperti sediakala =)

    BalasPadam
  24. Mak aihhh jauh tu.... alhamdulillah... rezeki farah :D

    BalasPadam
  25. Boleh beli 3 terus kan. Untung la sape yg ddk.belah sana. Farah akk guna note 3. Agak ssh la nak jwp fon time driving kan. Yg besar ni sesuai sgt utk internet kan.

    BalasPadam
  26. Salam Akak sedap baca cerita akak . fuhh .
    xpi tmpt yg akak tukar tu dia ad ckp x ad screen original or copy ???

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wsalam..original pun pecah jugak kan.. tak kisah la original ke tak.. yg penting screen elok dan tak crack dah.. lagipun tak jejas apa pun.. macam baru jer.. rasanya orang pun tak tahu original ke tak screen yg kita tukar tue kan..=D

      Padam
  27. Assalamualaikum...sya call xdpt pon...rindunya at note 2 sya...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Try klik link fb yg I share tue ok.. harap2 dia reply kat situ okey.. =D

      Padam
  28. Tanpa NamaApril 28, 2015

    Tq farah share info yg berguna ini. Bolehla sy repair note 2

    BalasPadam
  29. Baru je tanya en nie tadi...
    but price dah naik la...
    160 dah skrg....

    BalasPadam
    Balasan
    1. dear...maybe sebab gst kot..semua harga barang naik..tapi bg Farah still murah lagi tue compare to service center.. ;)

      Padam
  30. Tanpa NamaOgos 20, 2015

    nk tya fon tu rosak screen luar je or dlm skli skli..mcm fon ni gelap skli kt dlm

    BalasPadam
    Balasan
    1. hp saya hari tue mmg crack screen luar jer.. tak jejas yg dalam..;)

      Padam
  31. Nak tnya.. lps akak tukar screen tu.. fon ok ke? Mksd nya,skrin tu smooth je ke? Xde stuck2?.. sy pnya pom dh crack..

    BalasPadam
  32. Lps sis tukar screen tu, screen smooth je ea? Xde stuck2? Sy pnya pom.dh crack ..tny nk tukar yang bru.. bakhang.. mahal.bapak..

    BalasPadam
    Balasan
    1. salam dear.. ya lepas tukar screen note saya tue smooth jer.. tak de prob.. =D

      Padam
  33. Search fb xdak pon

    BalasPadam
  34. Search dlm fb xdak pon..
    ingat nak tukaq gak screen xdak pon

    BalasPadam
    Balasan
    1. dah tak dak ke link FB dia.. awak try contact no tue x??

      Padam
    2. Saya dah update semua fb page dia.. nanti check yer..=D

      Padam
  35. Call xdpt
    Search fb pn xda
    cmna ni urgent nk tukar screen ni...please help me

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hai.. Saya dah tukar link fb dia.. Try klik.. Btw no tel dia masih sama.. Try contact k.. Baru smlm saya call dia..

      Padam
  36. salam...saya study dekat penangg...sye nk tnye tmpt yang akk repair skrin ni kat mne yea? bole x akk bgi almt tmpt tu....

    BalasPadam
    Balasan
    1. wsalam..sorry saya tak ingat alamat dia.. tapi awak try contact dia terus yer..saya ada share link fb and no tel dia kat atas.. ;)

      Padam
  37. Mat ptg farah...tq for infor...i pnya note 2 screen retak,langsung x nampak ape..tapi law masuk sim n on...leh call..agak2 brape ye kos nk wat...temerloh pahang....help me..0148526537.joe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hai joe.. awak try call direct kat brother yang i share kat atas tu ok.. harap dia dapat membantu..;)

      Padam
  38. Selalu yg mahal kalau lcd rosak sekali..mmh around 500 ke atas kan...kalau stakat screen luar jek crack mmg murah dlm 100+..sbb note 2 sy pun b4 on crack screen luar (maksudnya still boleh display n touch screen still function)...pastu jatuh kali kedua terus hitam separuh..lama2 hitam semua skali...yg ni mmg kene replace lcd..so mmg harga around 500 ke atas..so alang2 mahal..baik jual je lah..n beli lain...hehehehe..

    BalasPadam
  39. salam kak farh,saya nk tanya sikit bolh kah screen tap 3 v saya bolh baiki semula,rasa2nya mahal tk harga dia nk byr

    BalasPadam
    Balasan
    1. wsalam.. rasanya boleh.. awat cuba direct contact orang tu ok.. =D

      Padam
  40. Utk pengetahuan semua..yg mahal sbb tukar screen dan kcd dlm..kebanyakkn kedai klu malas tukar trus up hrga utk luar dlm..hrga memg 500 keatas.. klu tukar screen atas shja murah jea..100++...sy dah survey speapart2 note 2..btul la hrga lcd 599 ..blum upah pasang lgi..2016 sy survey january.

    BalasPadam
  41. Utk pengetahuan semua..yg mahal sbb tukar screen dan kcd dlm..kebanyakkn kedai klu malas tukar trus up hrga utk luar dlm..hrga memg 500 keatas.. klu tukar screen atas shja murah jea..100++...sy dah survey speapart2 note 2..btul la hrga lcd 599 ..blum upah pasang lgi..2016 sy survey january.

    BalasPadam
  42. Kt miri huyo.mahal nye.paling murah sudah lcd note 2 dlm RM4xx.

    BalasPadam
  43. Balasan
    1. kl tak sure u... try google tgk k..;)

      Padam
  44. Tanpa NamaApril 28, 2016

    Sis farah, same goes to me..screen pecah buat kali kedua..first repair kena rm490..rabak poket..huhu ni kali kedua anak bagi jatuh..nk send repair camna ea kalau jauh? saya di Perlis?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hai dear..nanti u try tanya abg husen tu.. tak silap i ada jugak customer yg pos bagi dia buat.. nnti dah siap dia akn pos balik.. don't worry dear..dia trusted..=D

      Padam
  45. Salam.. kalu beli skali pos brpe hrga touch screen complete skali LCD nya?

    BalasPadam
    Balasan
    1. hai.. u bole contact no yang i share kat atas yer.. deal terus dengan en.husen.. ;)

      Padam
  46. assalamualaikum kak farah.. kenapa x leh call ya nombo brother tuu

    BalasPadam
  47. assalam kak farah, hp saya jd mcm kak farah jugak..tp knp call brother tuu x dpat yaa..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hai.. ye ke dh xbole contact? Aduiii sorry la kalau cm tu..maybe dia tukar no dh kot..

      Padam
  48. baru tao ni .. tapi kita dh teranta kt kedai .. total price rm650 .. hujung bln ni br amek .. cmne ek .. huwaaaa .. x rela duit terbang byk tu ..

    BalasPadam
  49. baru tao ni .. tapi kita dh teranta kt kedai .. total price rm650 .. hujung bln ni br amek .. cmne ek .. huwaaaa .. x rela duit terbang byk tu ..

    BalasPadam
  50. insyaAllah kami pun boleh buat harga lebih kurang tu..kedai di bertam..bolegh adjust pi ambik area P.Pinang, S.perai, Kulim, Pdg Serai dan S.Petani
    wassap saya 0195510398

    BalasPadam
    Balasan
    1. salam...nak tanya kalau screen huawei a5 berapa yee..

      Padam
    2. salam...nak tanya kalau screen huawei a5 berapa yee..

      Padam
  51. Note2,pecah luar dlm,berapa rm repair yer tuan

    BalasPadam
  52. Note2,pecah luar dlm,berapa rm repair yer tuan

    BalasPadam
  53. Huhuhu jauhnya dekat penang... area kajang ade tak yg murah2 untuk note 3 please😢😢😢😢

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||