My Baiti Jannati | Dekorasi #DapurMerahFarah

11:51


Assalamualaikum...
Lama tak story pasal dekorasi rumah farah kan..bukannya farah tak nak share...tapi banyak benda yg tak complete lagi kat dapur merah farah nie..itu yg i is malu nak share..huhuhu..

tapi kannn...kalau nak tunggu complete semua sampai bila kan.. farah pindah masuk rumah baru nie pun dah hampir 9 bulan dah..adehhh sekejap jer masa berlalu kan...so adat la bila baru pindah rumah nie...mana boleh semua benda nak complete..nak beli sekaligus mau rabak poket kot..lain la kita nie memang kaya-raya.. agagaga..so kena la slow2 beli dan kumpul yer dak....bagi farah ada kelengkapan dapur macam nie pun dah kira bersyukur sangat.. yg penting setiap hari dapat masak makanan best2 untuk untuk family tersayang..=D

So begini la rupa #DapurMerahFarah...Actually color yg farah nak adalah color Merah Dunhill..tapi kontraktor kata tak dak pulak color yg farah nak tue.. so dia buat color merah ang-ang nie.. Ermmm pasrah jer la.. tapi nasib baik la farah berkenan jugak dengan color nie..kalau dak mau meroyan farah suruh dia pi cari jugak color yg farah nak tue..hehehe..

selain color merah.color hitam dan putih juga membantu menaikkan seri dapur merah farah nie..

kalau ikut farah semua nak color merah..hahaha.. tapi pelik pulak kan nanti.. =D

Farah punya taste kan..kalau boleh semua benda nak yang ada diamond2.. farah suka! hehehe.. sebab tue la meja makan nie pun farah beli yg ada design yg diamond bling..bling..hehehe..tapi tersilap sikit pi beli yang 6 kerusi jer..rasa macam terkecik pulak.. sebab farah suka ajak adik beradik farah mai makan kat rumah.. so memang tak cukup kerusi la utk semua orang..tapi tengok la nanti kalau ada bajet lebih nak beli meja makan yg besar sikit..=D

InsyaAllah future kalau ada bajet lebih sikit farah nak tambah kabinet lagi kat depan meja makan tue.. sebab kabinet sekarang nie rasa macam terhad sangat ruangnya..sebelum nie masa dok discuss dengan kontraktor bukan main AAAAA lagi design dia.. tapi bila kita dah confirm nak buat dengan dia.. mula la kata silap bajet la..bajet tak lepas la..yg terkena siapa??? akuuuu jugak..tang mana tak lepas bajet farah pun tak tahu.. total kos renovation bagi keseluruhan rumah farah nie bukannya sikit oiiii!!! tapi itu pun dok kata bajet tak lepas lagi.. Adoiii pening..pening dengan kontraktor tue.. 

Memandangkan dalam masa terdekat nie memang tak dak plan nak tambah kabinet lagi so farah gunakan table kecik nie sebagai tempat untuk letak barang2 kecik like toaster..cereal dispenser.. water dispenser and etc..

Oh yer Zevro Cereal Dispenser nie farah baru beli tau...beli masa pi bercuti hari tue.. beli kat KLCC..nama kedai tue "I Wanna Go Home"..harga RM89 jer.. murah betul.. sebelum nie dok survey online harga melampau2.. ada yg jual sampai RM400 kot!!! sangat tidak boleh diterima dek akal kan..nasib baik i ratu google..so terjumpa la kedai yg jual benda nie dengan harga yg murah.. =D

yang nie lagi satu benda yg farah dapat beli dengan harga yg berbaloi jugak..RM39.90 sahaja..beli dekat Tesco Sg.Petani..time tue ada promosi..so terus grab la sebab sebelum nie dok survey harga Glass Water Dispenser nie cecah ratus2 jugak..hehehe.. rezeki lagiiiii.. =D

So Ok lah.. setakat nie sahaja dulu farah share tentang dekorasi dapur merah farah yer..nanti kalau ada perubahan deko farah share lagi na.. mana la tahu dengan perkongsian farah nie dapat memberi idea untuk u all yang bercadang2 nak buat dapur color merah jugak kan.. heeee... Bye!!



Love, 
Farah

You Might Also Like

45 comments

  1. cantik dan kreatif..terima kasih berkongsi, farah :)

    BalasPadam
  2. nice.....sukelaaaaa ur deco....nak tanye sikit yg bekas careal tu kedap udara tak??

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cereal dispenser tue mmg kedap udara..ada penutup kedap kt bawah dia..so far seminggu farah simpan cereal dlm tue tak masuk angin lagi la..=D

      Padam
  3. yg pasti farah mmg pandai deco rumahhhh...semua nye perfect n kemas..sedap mate memandang..... tersusun jek...cantik2....rajin farah .....tu laa rumah ni bile kemas n cnatik kite pun tenang hati kan farah....balik keje penat2 pun rase ilang penat....

    lieya pun ade dispenser serial tu....kirim kawan beli kat UK ...siap naik kapal laut hah...kelas gituuuu....

    BalasPadam
  4. wah.. i loikeee cabinet merah tuu.. zoom sikit.. hehehe.. cantik rumah farah..bila laa nak ada rumah sendiri ni.... sukahati mak jemah nanti boleh hias sesedap rasa kann.. wonderinggg..

    BalasPadam
  5. cantiknya dapur farah..suka sgt klu dapat dapur mcm tu..:)

    BalasPadam
  6. akkkkk cantiknyaaaa dapo akakkkkkk. teruja tengok merah ang ang semangat oo nak masak gini

    BalasPadam
  7. Cantikkknya rumah Farahhhh...

    BalasPadam
  8. Serius memg cntuik sgt la sis, klau da rumah sndiri blh la nak deko2 ni kan

    BalasPadam
  9. aiyooo...lawanya dapur farah..jeles betul ahkak..hahahaha

    BalasPadam
  10. Dapur rumah kakak kecik aje Farah tak boleh buat macam ini
    Kakak makan pun tak guna kerusi meja tau - kami makan atas lantai aje.

    BalasPadam
  11. uiiii... mmg betul2 mengancam ni farah! dari jauh da nmpk farah tgk msk kt dapur ;-)

    BalasPadam
  12. cntk la kak kaler merah tu....

    BalasPadam
  13. cantiknye rumah ko farah .. berkenan aku .. aku ni dasar pemalas betui k deco rumah .. bila tgk rumah orgf ...kagum2

    BalasPadam
  14. cantik la bekas air yg kaca tu.. murah pulak tu..

    BalasPadam
  15. wahhh,,cantiknya,,merah kaler fav iqha!!!
    btw,,jemput singgah ;)
    http://mylifemiqhaazmi.blogspot.com/2014/12/cara-nak-buat-duit.html

    BalasPadam
  16. Assalamualaikum kak Farah. sihat ke? lama sheila tak BW sini. lawa sangat rumah kak Farah.. suka tengok. rezeki dapat beli barang yang nampak mahal tapi murah tu.. i like it too akak. hehehe kalau ada rezeki, nak bina rumah cepat-cepat. hehehehe tak sabar nak dekorasi rumah sendiri. hehehehee especially dapur :))))

    BalasPadam
  17. Cantiknya... Tak sabar nak duduk rumaj sendiri. Last year beli rumah tp rumah tu teruk. Nak reno kena a - z... Fuu mana ada modal. Pikir2 next year nak cari rumah baru n beli.. Mahal sikit pun takpe la janji tak byk nak reno... Mana ada cash byk skp 100k+ nak buat renovation.... Skrg bagi sewa n diri sendiri pun menyewa. Hehehhw

    BalasPadam
  18. cantiklah kitchen cabinet kak tu.. suka tgk n divider tu jugakk

    BalasPadam
  19. cantiknya decoration rumah farah... pandai farah hias...

    Mama Niza

    BalasPadam
  20. Lawanya. Ada class tu kak farah. Mmg terbaik idea kak farah ni .

    BalasPadam
  21. saya suka dgn cara mendeko ni ... modern and stylish . ternampak asam boy lak kat tray 3 tingkat tu ...

    BalasPadam
  22. Merah mak ngah.. Tp serius cantik

    BalasPadam
  23. Makin berselera nak makan tengok dinding warna nerah

    BalasPadam
  24. cantik...merah tu kaler yg ceria,membangkitkan semangat...

    BalasPadam
  25. ila suke merah cmni..cantikk..murahnye bekas cereal tu..bekas air tu mmg xdpt la harga cmtu..untung farah beli..

    BalasPadam
  26. Cantiknya dapur Farah...sure banyak belanja ni kan..akak idamkan macam ni la...

    BalasPadam
  27. bersemangat macam ni nak masak...semangat membara...^_^

    BalasPadam
  28. Wahh. Kalau bangun pagi masuk dapur terus segar dan ceria. Warna ceriaaa..

    BalasPadam
  29. best nyer... merah yg ghairah...
    baru td aida gi round tgk umah.
    da 100% siap. but developer lom plak call suh amik kunci hu hu hu...
    aida plak tak pindah kot next year. still dok umah ni, farah...
    ni pun umah sendiri. bagi masa 1 year (2015) utk persiapkan rumah tu 100%.
    baru pindah masuk in shaa Allah :)
    farah pun tau kan mau persiapkan umah baru, bukan mudah!
    masa! ongkos!

    BalasPadam
  30. mak ai cantiknya dapur farah!
    saya pun baru juga masuk rumah baru
    memang banyak benda tak ada lagi, kosong!
    tapi kos untuk renovate rumah memang tinggi!
    saya sendiri pun habis lebih 20k, tu yang nak beli perabot kena tunggu..hehe

    BalasPadam
  31. Alhamdulilah...hepi tau tgk kawan baik pandai susun atur dapur...yg ptg ceria dan bersih...cantik tau...seronok tgk kombinasi warna yg sgt elegan...kalo cm ni ari2 syok masak

    BalasPadam
  32. kaler merah memang faveret AB juga..sebab menaikkan mood makan. terima kasih berkongsi farah..

    BalasPadam
  33. Merah itu menawan... :D pandai farah mengemas....

    BalasPadam
  34. Cantik *clap clap*
    Bilalah nak ade rumah sndiri nak deco deco..

    BalasPadam
  35. cantiknya dapur farah! moden & sangat cantik

    BalasPadam
  36. Assalam farah,
    waaaaaaaaaaaaaaaa...santek uols :)
    kalo iols la memang tido dalam dapor la jawabnya he3

    BalasPadam
  37. cantik sangat dapur farah..

    BalasPadam
  38. cantiknya..bila la nad nak ubah rumah cantik macam ni..

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||