Surprise Birthday Anna Dengan Food Panda Malaysia

12:19


Assalamualaikum..
Semalam (23.12.2014) farah dan rakan2 yang lain buat surprise birthday untuk Anna sempena birthday dia yang ke-30tahun...sebelum farah bercerita dengan lebih panjang lebar lagi.. meh farah story dulu macam mana la farah boleh tertiba jer plan nak buat surprise birthday untuk si Anna nie..

Ok ceritanya macam ni..hari tue selepas farah balik dari bercuti sempena #FarahEdy12thWeddingAnniversary.. farah ada la share story dengan kengkawan ofis tentang percutian farah tue.. so dalam dok bercerita kat depa part husband farah bagi surprise semasa kami ber-candle light dinner tempoh hari..tiba2 Anna mencelah bagi tahu yang dia tak pernah dapat any surprise daripada sesiapa even husband dia sekali pun..huhuhu..

Alololooo jangan la sedihhh Anna...tak pe jangan risau tok dalang farah kan ada! agagaga..kalau bab nak surprise-kan orang nie serah jer kat farah..hehehe...so dari situ lah timbulnya idea nak surprise-kan Anna masa birthday dia.. 

FYI, perancangan ini dibuat sejak 2 minggu yang lepas lagi.. masa tue farah dok pikir macam mana la nak beri kejutan untuk Anna tanpa pengetahuan dia...kalau nak ajak keluar makan kat luar memang sah2 la tak surprise kan...so dalam dok pikir2 tue farah teringat tentang "FOOD PANDA MALAYSIA"

Apa itu FOOD PANDA MALAYSIA??

FOOD PANDA merupakan sebuah portal penghantaran makanan yang boleh ditempah secara online di mana kita boleh melakukan pesanan dan tempahan makanan daripada senarai restoran yang berada di bawah seliaan portal FoodPanda.My..

Wow great!! means if farah buat order through FOOD PANDA MALAYSIA pasti plan farah nie akan berjalan dengan lancar...so tanpa berlengah lagi farah terus download FOOD PANDA APP di mobile..then terus buat order..menu yang menjadi pilihan farah adalah Kenny Rogers Family set..Yeayy!

So dipendekkan cerita, tibalah hari yg dinanti-nantikan.. farah dah request FOOD PANDA supaya hantar pesanan farah tepat jam 12.30tgh..mula tue farah dah risau..sebab hujan turun non stop kat Penang dari pagi..dok rasa mesti akan delay la order yg farah buat tue nanti. 

tapi sekaliiiiiiiii...staff kaunter intercom farah bagi tahu yg FOOD PANDA dah sampai.. Wahhhhh terbaikkk la service FOOD PANDA DELIVERY nie.. walaupun cuaca hujan sekali pun mereka tetap akan hantar pesanan kepada customer tepat pada masanya..SALUTE!!! thumbs up!

Okey sekarang meh kita layan gambar2 pula yer...kalau dok cerita panjang lebar tapi tak dak gambar mesti tak best kan..hehehe..

Ini lah dia FOOD PANDA DELIVERY BOY..handsome tak?? =D walaupun habis basah lencun baju...tapi brother Wan nie tetap maintain cool.. dah la tue sporting gila bila diajak bergambar..hehehe.. Terima kasih yer sebab sanggup meredah cuaca hujan untuk menghantar pesanan i tepat pada masanya..=D 

Taraaaaaaaa! ini la dia bekas comel color merah dari Kenny Rogers yang sudah siap disusun bersama makanan yang lain.. =D

Nak tengok apa reaksi Anna dengan kejutan yang kami buat nie..meh tengok dalam video ini..

Birthday Girl masih terkedu.. hehehe.. Syukur Alhamdulillah surprise kami berjalan dengan lancar dengan adanya FOOD PANDA DELIVERY ini..=D

Happy 30th Birthday Anna..May Allah Bless you always..semoga sentiasa dimurahkan rezeki, diberi kesihatan yang baik dan dipanjang umur serta bahagia bersama keluarga tersayang..Terima lah kek mini black & white Kenny Roger dari kami semua.. =D
Terima kasih kepada semua kerana telah menjayakan misi ini..good job! clap..clap.. 
Me & Anna.. 


Overall farah sangat berpuas hati dengan service FOOD PANDA DELIVERY ini..mudah dan cepat serta menjimatkan masa!! So lepas nie kalau rasa malas nak keluar beli makanan..order jer through FOOD PANDA.. just pilih menu apa yang kita nak..then klik2 lepas tue tunggu jer la FOOD PANDA BOY datang hantar makanan kita..Waallahhh nikmatnya hidup dengan adanya FOOD PANDA nie kan..

HOW TO ORDER???

1st u all  kena la register account & install application nie dulu.. kalau nak order di website pun boleh tau..

kemudian pilih lokasi.. 

Pilih tempat makan..

Hah pilih jer nak makan apa.. kemudian place your order dan klik proceed payment..Done! mudah bukan???


So u all cepat2 pi download aplikasi FOOD PANDA di mobile masing2 yer..nanti senang lah nak order..heee



For more info boleh layari www.foodpanda.my



psst- A Big thanks to The Butterfly Project!!! *kiss


LOVE,
FARAH


You Might Also Like

40 comments

  1. hepi bestday anna..bestnya ada suprise..:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. sesekali kita bagi reward kat kawan2 apa salahnya kan..tak gitu cik nor..tambahan sekarang ada FOOD PANDA delivery..lagi la mudah kan.. =D

      Padam
  2. Assalamualaikum kak farah. terharu sheila baca ni. bestnya. sanah helwah kak anna! hehe sweetnya umur 30 tapi maintain nampak muda tau :)))

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wsalam Sheila.. kan.. nanti akak korek apa rahsia awet muda dia.. kena thanks dekat FOOD PANDA jugak sebab kerana depa surprise nie berjalan dengan lancar..=D

      Padam
  3. bestnye jadi member tu..ada surprise gitu

    BalasPadam
    Balasan
    1. rezeki dia..tak pe meh nanti farah surprise-kan Mar pulak..hehehe

      Padam
  4. betul2 terkejut colleague farah tu... hahaha.. mesti lah ..dia pon x sangka kan..muka blur sangat.. =) sampaikan ucapan happy birthday untuk anna.. ^_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. itu la..mmg terkedu dia..hehehe..InsyaAllah nanti farah sampaikan.. sekarang senang nak surprise sapa2 just order through FOOD PANDA jer la.. =D

      Padam
  5. Lama dah dgr psl food panda punya apps ni tp asyik lupa je nk install...ok..nti nk try guna food panda ni..yeahhh..tq fara

    BalasPadam
    Balasan
    1. cepat2 install akak.. lepas tue boleh la start order dah..hehehe =D

      Padam
  6. Untung Anna...ya Allah julia tgk video ni je pun rasa nak nangis...kalau la julia tu adalah anna ju peluk dah farah dan kawan2 tu semua....rasa sgt2 terkedu... pandai la farah arrange surprise treat ni seronok! siap ada video amatur sekali tgk...farah ajarkan cm ne farah buat video gitu, mcm drama plak tgk...ohsem la....food panda ni mmg ju tau tp x pernah order lg...nak order la nanti tgk farah ckp on time yeahhhhhhh

    BalasPadam
    Balasan
    1. kadang2 rasa bahagia kalau kita dapat bahagiakan orang jue.. itu memang cara farah.. farah kalau boleh nak semua orang happy jer.. tak mau sedey.. hehehe.. farah self-timer kamera jer tue.. tak pe InsyaAllah kalau free farah cuba buat tutorial rakam & edit video tue okey..=D

      Padam
  7. alhamdulillah, nanti nak try la. tq for review this post. mana tahu boleh buat party lagi mudah dan cepat..

    good idea :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Try la nani.. memang terbaik servis Food Panda nie..heeee =D

      Padam
  8. ala sweetnya kawan opis gini..best gak ada service ni kan..hujung tahun memang jamuan je kejenye..nanti nak jenguk-jenguk lah FOOD PANDA ni..

    Ibu RizqRaifa

    BalasPadam
    Balasan
    1. jemput jenguk2 la yer.. macam ada di FOOD PANDA tue..=D

      Padam
  9. wah mesti die terharu...kenny rogers sedapnya

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itu lah namanya kejutan kita menjadi.. btl tak..hehehe..

      Padam
  10. seronoknya kalau dapat suprise gitu
    saya dulu penah dapat sekali, memang excited giler!
    apapun happy belated birthday buat colleague farah tu ye

    saya baru nu tahu pasal foodpanda tu. atk pernah tahu sebelum ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nnti yana cuba lah order dgn FOOD PANDA nie..byk dh tempat yg dia cover selain kat Penang nie.. =D

      Padam
  11. food panda ni senang tapi limited delivery yang diorang boleh hantar

    BalasPadam
    Balasan
    1. maybe service diorg pun masih baru lagi.. hope diorg boleh improved lagi la lepas nie..=D

      Padam
  12. amboi bestnyer yer..bolehler consider lepas ni kalau malas nak bawak budak2 bertiga2 ni makan kat luar..

    BalasPadam
  13. panjang senyum anna tu kena suprise... mmmm boleh try jg farah... semua di hujung jari

    BalasPadam
    Balasan
    1. yer btl anies.. semua di hujung jari jer.. tinggal nak klik jer kan.. =D

      Padam
  14. waahh... nanti nak try jugak.. nmpk kesedapannya tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Try la mamaniza.. order jer dgn FOOD PANDA MALAYSIA..berdesup depa pi hantar nanti..=D

      Padam
  15. baguslah kan food panda ni. melaka pon ada

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itu la.. senang dah x payah nk susah2 mengadap jln jam bagai utk keluar pi beli makanan.. just order jer kan.. =D

      Padam
  16. tq farah..bagusnya shah alam pun ada..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Most welcome kak yon.. terbaik lah.. lepas nie boleh la order kan..=D

      Padam
  17. kenapa la dkt sp takda... kalau ada kan syok saya duk order terus hntar rumah.. hihii

    BalasPadam
    Balasan
    1. itu la kan.. harap2 lepas nie ada service FOOD PANDA DELIVERY nie kat tempat kita pulak.. =D

      Padam
  18. terbaik la servis cmni..bole la nk wat surprise2 nnt..hihii..tq farah bg idea..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Most welcome dear.. mudah dgn adanya Food Panda nie..try la nanti=D

      Padam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||