Jom Sertai Bengkel Tahap Kebijaksanaan Si Manja | Kebaikan Nutrisi untuk Perkembangan Bijak Si Manja Bersama DUTCH LADY MALAYSIA

23:30


*24 Hours Sticky Post*
*Please scroll down for new entry*

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..


Sebagai ibu kepada seorang anak lelaki yang sedang membesar, tiada yang lebih mengembirakan Farah apabila dapat melihat Muhammad Emir Daniyal dapat membesar dengan sihat dan bijak. 

Walaupun anak Farah baru seorang, mungkin nampak mudah untuk menjaga keperluannya dari segi makanan, minuman dan pakaian tetapi ia tetap tidak dapat menghilangkan kerisauan Farah sebagai seorang ibu yang hanya inginkan yang terbaik dan sempurna dalam membesarkannya. 

Tambahan lagi sekarang ini Muhammad Emir Daniyal sudah semakin cerewet dalam memilih makanan (picky eaters). Ini sedikit sebanyak sudah pasti menjejaskan pengambilan nutrisi yang baik di dalam pola pemakanannya setiap hari. 


Dan sudah pasti kita sebagai Ibu bapa tidak mahu anak-anak kita membesar tanpa nutrisi yang secukupnya bukan?

Tahukah anda bahawa penyediaan nutrisi pemakanan pada setiap tahap penting untuk anak-anak anda? 

  • Menurut SEANUTS atau Southeast Asian Nutrion Surveys, nutrisi memberi impak terhadap kepintaran atau IQ kanak-kanak. 
  • Ketika mental kanak-kanak berkembang secara berperingkat, adalah penting untuk ibu bapa mengawasi pencapaian perkembangan minda serta membantu mereka membesar dengan lebih baik dan lebih bijak dengan menyediakan khasiat pemakanan yang sesuai pada setiap peringkat. 
  • Nutrisi ini memainkan peranan yang amat penting kerana dengan pengambilan nutrisi yang baik akan memberikan pertumbuhan dan perkembangan yang optimum kepada tumbesaran serta kecerdasan minda anak-anak kita. 
  • Melalui pengambilan nutrisi yang baik juga bukan sahaja akan memberikan kesan kepada perkembangan anak-anak kita ketika di usia mereka masih kecil tetapi ianya turut memberi kesan terhadap kesihatan mereka untuk jangka masa panjang. 

Justeru itu, Farah nak tanya anda semua, sejauh manakah yang anda semua faham tentang pentingnya Nutrisi ini kepada tumbesaran anak-anak kita? Farah pasti masih ramai ibubapa yang masih keliru atau mungkin ada yang langsung tidak mengetahui tentang kepentingan nutrisi ini dalam perkembangan anak-anak betul tak?

Jadi jangan risau masih tidak terlewat lagi untuk anda memberikan yang terbaik untuk si manja anda. Sekiranya anda ibu bapa kepada anak yang berumur 1 hingga 6 tahun, Farah ingin mengajak anda untuk bersama-sama Farah sertai Bengkel Dutch Lady yang penuh dengan informasi serta menyeronokkan di mana para pakar akan berkongsi dengan kita agar lebih memahami perkembangan mental si manja kita.

Anda juga akan berpeluang untuk mempelajari cara untuk mengoptimumkan perkembangan mental anak-anak dengan gaya pemakanan yang sesuai. Butiran lanjut mengenai bengkel ini adalah seperti di bawah:-



Tarikh : 24 Januari 2014 (Sabtu)

Masa : 10.30 pagi ( Pendaftaran bermula dari 9.30 pagi)

Tempat : Auditorium, Connecxion @ Nexus, Bangsar

Apa yang lebih menarik lagi, anda dan si manja (yang berumur 1 hingga 6 tahun sahaja) akan turut mempelajari teknik untuk meningkatkan kemahiran pembelajaran melalui latihan SpeedSmart.

Berikut adalah antara panel pakar yang akan berkongsi ilmu mereka dengan kita di bengkel itu nanti.

Dr.Alvin Ng
Associate Professor,
Department of Psychology Faculty of Science & Technology,
Sunway University 
Professor Dr.Poh Bee Koon
Head of Nutritional Science Programme,
Faculty of Health Sciences,
Universiti Kebangsaan Malaysia
Dr.Yong Junina Fadzil
Consultant 
Paediatrician
Yuran pendaftaran adalah sebanyak RM30 untuk sebuah keluarga/pasangan. Setiap keluarga yang menyertai akan menerima SATU kit Bengkel Tahap Kebijaksanaan Dutch Lady yang bernilai RM50! 


Untuk Pendaftaran

Hubungi Talian Bebas Tol

1800 - 22 - 1233

atau 

E-mel 

mail@bridgespr.com.my


Bayaran boleh dibuat ke akaun bank penganjur bengkel melalui tunai atau perbankan melalui talian,

Bank : Maybank
Nama :Bridges PR & Events Sdn. Bhd

Nombor Akaun : 5144 - 4012 - 1112


Jadi jangan lepaskan peluang yang baik ini untuk berikan anak anda satu permulaan yang hebat! Jumpa anda di sana nanti.



Love,
Farah



You Might Also Like

41 comments

  1. semoga anak sis membesar dengan sihat dan bijak :D kita pun suka minum air kotak dutch lady :D

    BalasPadam
  2. thanks for the invitation farah
    kebetulan aisyah pun baru bertukar ke brand susu ni
    masalahnya pada hari tu ada kenduri pula, tak boleh join
    next time kalau ada lagi bebenda gini, bagitaulah farah ye
    tapi yang ni sori, tak dapat =(

    BalasPadam
  3. macam nak join je farah..nampak menarik sgt ni... nnti tanya asben dulu.. kang pegi sensorg pulak..huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. okey.. join tau.. boleh jumpa nanti..=D

      Padam
  4. Anak2 aida membesar dgn susu dutch lady.
    But x dpt attend. Luar kl :-( sedih...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alaaaaaa... kalau tak boleh jumpa kan.. xpe la maybe next time kan..=D

      Padam
  5. Wonderfull event my dear farahhhhhhhh!
    I like it so so so much dear, wauuuu, kebetulan Qi mmg minum susu dutch lady 123 tu, kebetulan julia kenal Dr. Yong Junina sebab 2x pernah jumpa beliau masa adakan parti mommy blogger 2 thn lepas di KPJ Shah Alam....waweeeeeeeee kalau free leh jumpa farah kan...oh my god!....farah thanks a lot review this nice event...nanti nak talk ngan asben if dia free leh pi sama2...kalau idok nangis la ju dok tepi kolam...hahahha

    BalasPadam
    Balasan
    1. ok pi pujuk husband julia cpt2 k.. nanti boleh lah kita jumpa...=D

      Padam
    2. Nak joinnnn.... Jom jue....

      Padam
    3. Jom all mommy blogger... boleh lah kenal2 nanti..=D

      Padam
  6. Seronok la bengkl spt ni..bagus utk para ibu bapa

    BalasPadam
  7. Menarik ni Farah..anak2 AB memang minum susu dutch lady..InsyaAllah nak join this bengkel.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yeayyyy!!! boleh kita jumpa nanti..=D

      Padam
  8. Asslmkm kak.. Menarik tu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wsalam mimie.. jom lah join sekali..=D

      Padam
  9. Balasan
    1. Kalau tasha free meh la join.. heee =D

      Padam
  10. okay ibu ibu bapak bapak sila ambil perhatian.. hehehe

    BalasPadam
  11. jumpa di sana farah dear ! ^^

    BalasPadam
  12. Macam best jer bengkel ni.

    BalasPadam
  13. menarik sgt... tapi xdak anak lagi , xleh join :(

    BalasPadam
  14. Assalamualaikum kak, wahh menarik ni tapi tak dan nak pegi. roadtax kereta mati hihiiii

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wsalam sheila... alaaaa...hehehe... xpe dear maybe next time k.. =D

      Padam
  15. macam nak join .. nanti farah inbox no tepon kat fb mama..

    BalasPadam
  16. anak2 akak pulak dh besar2 hehe

    BalasPadam
  17. macam bes je.. macam menarik je.. nak tnye suami la..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ok dear..klu jdi cpt2 register na..=D

      Padam
  18. dr. yong junina ni bla tgk dpn2 canik org nyer

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||