TipsbyFarah | 13 Cara Kenal Pasti Powerbank PINENG Original

11:37


Assalamualaikum..
TipsbyFarah| 13 Cara Kenal Pasti Powerbank PINENG Original | Sekarang nie Powerbank dah jadi satu keperluan kepada setiap pengguna smartphone dan tablet kan.. yer la dengan penggunaan kita yang non stop nie...berapa lama sangat lah baterinya dapat bertahan...so nak tak nak kena la ada satu powerbank untuk recharge semula bateri hp/tablet kita yg dah 'kong' betul tak.. 

Tapii masalahnya sekarang bersepah sangat powerbank yang dijual dipasaran..sampai naik pening kepala pikir mana satu powerbank yg bagus??? Ok jangan risau meh farah nak share dengan u all.. amboiiii macam lah pandai sangat kan..hehehe..pandai tue idak ler.. tapi apa yang Farah share adalah berdasarkan pengalaman sendiri.. so benda baik haruslah dikongsi bersama2 dengan kesayangan semua.. heee >__<

For me salah satu brand powerbank yang bagus adalah PINENG..Highly Recommended! sebab apa??? sebab Farah sendiri dah guna..kualitinya memang superb! tak macam powerbank yang Farah beli sebelum nie...macam hampeh!! guna tak sampai sebulan dah lingkup!! yang ini tak sama.. kualitinya memang terbaik.. tambahan lagi design terbaru brand PINENG PN983 nie betul2 menambat hati Farah..slim & stylish.. Awuuuu memang sesuai sangat la untuk i kan.. fefeeling gegirl la sangat.. hahaha

Taraaa! ini lah rupanya  powerbank Farah yang slim dan stylish tue..cantik kan..i like x1000000.... =D

Info:-
- Slimmest and lightest 280g only
- Original from Pineng factory
- Li-Polymer battery
- 10000 mah full capacity
- The most stylish power bank
- Smart charging, with auto scan function


Sekarang meh Farah nak kongsikan pulak tips bagaimana u all nak kenalpasti Powerbank PINENG yang Original.. 
Chekadaut! 















Okey kalau u all still risau jugak takut terbeli Powerbank PINENG yg tak original..u all boleh beli jer through LAZADA..memang confirm original! Farah pun beli through LAZADA..hee.. Nah Farah share dengan u all link powerbank yg Farah beli tue yer. kalau u all pun berminat nak beli juga...klik jer link kat bawah tue okey..

Harga RM53.90 sahaja!


Okey dah pi beli cepat na....Bye!!! >__<



Sumber Tips-WA Group.. =D


Love,
Farah


You Might Also Like

50 comments

  1. owh murah je pon harganya..mampu milik ingatkan lebih seratus rm.. terbaik yg Ori.

    BalasPadam
    Balasan
    1. harga asal memang seratus lebih..tapi ada discount..hehehe=D

      Padam
    2. murah betul... saya baru sahaja beli baru dpt 3jam leaps.di pasaraya Tesco. .pineng tipe.PN 963 tapi harganya rm 109.... harganya beza jauh banget

      Padam
  2. Assalamualaikum kak, nice tips. sheila punya ori. beli dekat instagram. hehehe dapat je parcel, sheila check semua dulu macam tips2 akak kasi ni. hehehe

    BalasPadam
  3. hoh murah giler!yg tu bape puluh ribu?ehh nak kene terjah lazada ni!

    BalasPadam
    Balasan
    1. 10000mah dear...terjah jgn tak terjah na..=D

      Padam
  4. ish...nak kena pegi beli jgk ni...yang x tahan tu...kaler pink lak Farah beli...saya suka..saya suka....

    BalasPadam
    Balasan
    1. haaa kann.. pink mcm gegirl la sangat..agaga

      Padam
  5. thanks untuk tips yang terbaik nih..

    BalasPadam
  6. sama lah powerbank kita.. comel kan.. :)

    BalasPadam
  7. good info...thank u for sharing. terus Ayu gie check Ayu nya power bank..nasib ori :-)

    BalasPadam
  8. rm53.90..memang murah la Farah...

    BalasPadam
    Balasan
    1. mmg murah sangat la akak.. berbaloi la kan..=D

      Padam
  9. lepas ni bole la beli menggunakan tips farah ni..thanks sharing farah

    BalasPadam
  10. Ok.nti nk beli.murah sgt nih.hehehe

    BalasPadam
  11. smalm ada jugak survey kat lazada powerbank pineng ni...paling murah 10000mah harga rm42 kot..

    BalasPadam
    Balasan
    1. design yg sama mcmni ka dear.. murah sangat dh tau.. so grab tak..=D

      Padam
  12. cantik le PB ni farah, dah rupe hp dah... kite pun pakai PB Pineng yg color oren tu.. hp kan bateri dah tak power kan, so kene la ade PB, heheheh..

    BalasPadam
  13. cantik gak kan...kalau highly recommended ni mmg bagus la ni...

    promoted content tuk farah :)

    BalasPadam
  14. Pb memg suda mnjdi keprluan kan..klau ke mna2 msti kna bawa

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yer btl tue lya..tak dak la pening pikir tak dak tempat nk caj blk..=D

      Padam
  15. Bagus yer farah buat review cm ni...julia suka sebab julia punya power bank pun cap Pineng...sama tau power(mah) tu ngan julia cuma farah punya lagiiiiiiiiiiiii cantik warna fink...kenan aihhhh...bila belek power bank ju syukur alhamdulilah original wpun beli kt kiosk tesco je pun...murah pun murah sebab leh 3-4 kali caj sepanjang perjalanan always full....good job farah... i like review jujur cm ni...byk pahala u dear :D

    BalasPadam
  16. fifi pon tengah cari power bank.. tq farah.. nice info.. nak cri brand pineng la..

    BalasPadam
  17. naddh beli..tpi tak tgk pulk ori ke tak..sebb tak tau kan..tpi so far nad pkai ok

    BalasPadam
  18. Good tips. Ada jugak yg tiruan yerp. Harga pon murah.

    BalasPadam
  19. tq farah atas tips n info yg sangat berguna... saya dah beli power bank sebanyak 4 kali melalui lazada sebagai hadiah dan kegunaan sendiri tp.... ada yg ori ada jg yg palsu.. kotak cantik je siap dgn tape sealed n hologram tp isi hampeh...

    BalasPadam
    Balasan
    1. ada jugak yang tak ori ek..tapi Alhamdulillah yang saya beli mmg ori..=D

      Padam
  20. Hai farah, nice info.

    Tapi maaf ya, sebenarnya info ni agak ketinggalan sedikit. Untuk pengetahuan farah dan pembaca semua, pineng telah pun menukar packaging dan sticker hologram tahun lepas.

    Cuba farah masuk website Pineng. http://pineng.cn atau versi english http://en.pineng.cn.

    Nak lebih senang, ni link product yang farah beli http://en.pineng.cn/products_detail/&productId=bad1aff1-b49c-40f2-88d2-34e75e02c45a.html

    Tahun ini jugak pineng sekali lagi telah tukar packaging.

    Jadi semakin susah untuk tentukan yang mana original dan yang mana tiruan melainkan kita memang selalu pegang powerbank yang original.

    Dan seperti yang tanpa nama beritahu di atas, tak semua powerbank dari lazada adalah original kerana yang jual pun bukan Lazada sendiri tapi company lain yang menumpang di website lazada.

    Cuba farah pergi semula ke page pineng yang farah beli, atau ke mana2 product yang dijual di Lazada, akan ada Sold & Fulfilled by 'nama company'. hihi so sama jer konsep dengan beli di FB atau di IG.

    So saya cadangkan belilah dengan seller yang memang dah banyak feedback dan memang terbukti senang untuk claim warranty. (Rugi tu warrranty ada setahun). hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hai..thanks 4 sharing info yg berguna nie.. btw kena tengok jugak la kan maksudnya.. tapi Alhamdulillah yang saya beli memang ori.. setakat nie saya dah beli 3 biji dari LAZADA dan semuanya memang original..=D

      Padam
  21. Nak tahu original atau tak, perlu check code dia kat laman web rasmi pineng. Hari tu ada terjumpa pn983 tapi kat description dia tulis 20000 mAh.. nak senang, beli la dengan mereka yang authorized letter dari company pineng atau ejen2 mereka. Nak claim warranty pun senang.

    BalasPadam
  22. Saya nak tunjukkan cara dan step by step bagaimana nak verify power bank pineng korang original atau tak >.Senang jer..hehehe..

    http://sifupowerbank.com/power-bank-original-pineng-atau-tiruan/

    BalasPadam
  23. Pernah beli kat lazada tp rasa mcm tiruan sbb dah rosak. Huhu

    BalasPadam
  24. skrang diorg pakai kotak ori.tpi power bank dia tkar letak yg x ori.taktik terbaru.

    BalasPadam
  25. pada dasarnya powerbank itu fungsinya sama untuk urgent apabila kemana mana kehabisan batery , sebagus apapun powerbank tetap output yang dihasilkan tegangan tidak sebagus mememakai chrger ori bawaan hp tersebut.

    http://www.tokoxandria.com

    BalasPadam
  26. Pasti ke semua powerbank yg Lazada jual tu confirm original??? Kawan sy dh ramai yg terkena.... Skrg sy nk beli barang ngan lazada dh jd was-was.

    BalasPadam
    Balasan
    1. So far semua barang2 yang saya beli kat Lazada setakat nie semua original dan kualiti bagus.. =D

      Padam
  27. nina beli mahal kot 149 10k MAH huwaaaaa tp ori

    BalasPadam
  28. saya baru je beli di lazada..hrga hanya 42 termasuk pos..

    BalasPadam
  29. Nombor kod pada kotak tu, sekali check sahaje di www.pineng.cn. Kalau nak check kali kedua, dia akan detect yang nombor tu dah pernah check, dan ada possibility fake product.

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||