Insaflah Wahai Penyamun.com!!!

11:25



Assalamualaikum...


Aduhaiii sedih la tengok kecanggihan teknologi yang disalahgunakan..sampaikan nak merompak rumah orang pun boleh di-google jer...Ermmm tak takut dosa ke wahai penyamundotcom?? 


Firman Allah SWT maksudnya : "Lelaki yang mencuri dan perempuan yang mencuri, potonglah tangan keduanya (sebagai) pembalasan bagi apa yang mereka kerjakan dan sebagai seksaan dari Allah. Dan Allah Maha Perkasa lagi Maha Bijaksana." (Surah al-Maidah ayat 38)

Nabi SAW pernah berpesan yang bermaksud "Seorang mukmin itu tidak akan mencuri, ketika mana melakukan perbuatan itu dia adalam mukmin." Maknanya , ketika dalam hati seseorang itu ada iman atau hatinya hadir, maka dia tidak akan melakukan kesalahan mencuri. Orang beriman tidak akan mencuri jika dia merasai pengawasan Allah SWT. Ini kerana, hati yang di miliki itu adalah hati yang sedar dan mampu merasai Allah SWT melihat serta mengawasi segala amalannya. Itulah hakikat muraqabah. 

Farah doakan semoga penyamundotcom nie insaf dan kembali ke pangkal jalan..biarlah gaji kita kecik tapi halal dan diberkati oleh Allah S.W.T...betul tak? Ok lah tengahari nanti nie nak pi Bandung..Salam Jumaat semua!.. =D

Love, 
Farah

You Might Also Like

19 comments

  1. Betul, sedih kan..Kecanggihan hasil dr ilmu yang Allah bg pinjam tu digunakan ke arah yang membinasakan..sama2 kita doa agar merela yg terlibat betul2 insaf..aamiin

    danishdamiadaris.blogspot.com

    BalasPadam
  2. haihhh mencuri pun nak google..mcm2 hal..haha p bandung? nk ikut!! hihi;p

    BalasPadam
  3. Farah nak pi Bandung...perghhhhhhh macam baru je tgk farah pi Medan...hebat la farah...have a safe journey ye...hooreyyyyyyy tingin nak pi Bandung...tp masa belum sampai lg hehhehe

    BalasPadam
  4. Hehe ada jugak yg google mcm tu

    BalasPadam
  5. Benci la kalau ade perompak dalam malaysia ni , hmmm perasaan takut menghantui , saya salah seorang penghuni kediaman flat , takutnyaaa

    BalasPadam
  6. Ya! allah...ada jugak org macam ni yerp.

    BalasPadam
  7. Nak rompak rumah pun cari tutorial eh

    BalasPadam
  8. Ishkkk nampak gaya segala tip ada kat internet ni ye...:)

    Wahhh selamat berholiday Farah.

    BalasPadam
  9. allahuakbar. mcm2 hal sekarang ni ehh. semua nak GOOGLE

    BalasPadam
  10. Assalam farah,
    oopssssssssssss iols dok umah flat jugaks
    kena ati2 ni

    BalasPadam
  11. sbr je la..nk google cara nk rompak..bahaya tul

    BalasPadam
  12. ishhh tak sangka btul ada jgak org yg mcm ni, siap nak search lg cara nak rompak rmh org

    BalasPadam
  13. Teruknya peranagau...rasanya ni budak2 hingusan ni sis..huhu

    BalasPadam
  14. Allah hu akbar.. takunye tengok.. moga diberi hidayah..

    BalasPadam
  15. mak ai, samapi nak merompak pun dia google
    minta2lah dia tak buat
    dia just google aje, try tablet baru

    BalasPadam
  16. Ya Allah..mcm2..tp ade ke ilmu utk merompak ni dlm google..hadoiii..klu mmg ade xselamat la malaysia skang..

    BalasPadam
  17. Bismillah,

    inila dia bila teknologi telah di salah gunakan.

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||