Percutian Farah ke Medan, Indonesia 2015 | PART II - Kedai PATEN a.k.a TengTeng, TingTing, TangTang,TongTong, TungTung!!!

14:17


Assalamualaikum..
Percutian Farah ke Medan, Indonesia 2015 | PART II - Kedai PATEN a.k.a TengTeng, TingTing, TangTang, TongTong, TungTung!!! - Selepas selesai makan Burung Puyuh Goreng Panas-Panas, perjalanan diteruskan lagi ke destinasi yang seterusnya iaitu singgah di kedai yang menjual kacang tumbuk.. kedai nie sangat femes tau di Medan.. kalau u all berkunjung ke Medan.. wajib kena singgah kat sini ya..

[CLICK]


sebelum beli wajiblah kena rasa dulu kan...


Farah asyik dok ulang2 makan tester jer..sedap kot.. itu yang tak boleh nak berhenti.. hahaha.. nampak tak nyonya kat belakang tue dia dok ushar jer kat Farah!!! hahaha..

Blurpp!..Alhamdulillah..selepas dah kenyang makan segala sample tester yg ada, Farah beli lah jugak sekotak dua kacang nie.. eh bukan sekotak dua tapi 4 kotak ok!.. kang tak beli sentap pulak tokey kedai nie kan..dah la habiskan sample tester tak ingat orang belakang..hahaha.. tapi memang Farah tetap akan beli pun.. sedapppppppp kot! =D


Harga sekotak kacang tue IDR25ribu jer.. lebih kurang RM7.00 la duit kita.. kat sini bukan hanya ada menjual kacang tumbuk jer tau..macam2 ada.. tapi Farah beli yang femes kat Medan jer la..yg tak femes kat Malaysia pun ada..hehehe 

yang nie pun sedap tau.. Roti Kacang Hijau namanya..menyesal beli sekotak jer hari tue.. harga IDR30ribu sekotak @ RM8.70


Kita sibuk dok makan kacang..budak manjer nie dok sibuk mengorat anak dara orang!!! haippp nak kena babab ka Emir..=D

Ni la trasport ELF kami.. cantik dak???

Selesai urusan kat sini..kami meneruskan perjalanan ke Danau Toba..dalam perjalanan Farah mintak Pak Regar ceritakan mitos tentang Danau Toba Lake..sesekali layan citer mitos nie best jugak..tak dak lah bosan sangat.. 


So nak tahu tak mitos tentang Danau Toba Lake???? kalau nak tahu.. nanti di next entri kita sambung na...Bye!


Love, 
Farah


[Entri Berkaitan -CLICK LINK]

You Might Also Like

22 comments

  1. seronoknya emir jalan-jalan ye..amboi...dah pandai ngorat ea...hehe

    BalasPadam
  2. bila kuron laa nak g coti² medan nie..nie dah memboyot, memg xleh g memana laa...pastu anak tecik plak...lagi laa xleh g memana T__T dengki tauu tgk IG farah penoh dgn gambaq melancong...tsssttttt...

    BalasPadam
  3. bestnya farah.. tah bila agknya saya nak sampai sini.. hihi..

    BalasPadam
  4. sedap tu. roti kacang hijau tu mmg sedap.klu kt sini sedap kt medan lagi lah berganda2 dapnye hehehe

    BalasPadam
  5. salam kenal dari kaknoor farah, best jenjalan kan, yg sngt best sebelum beli boleh rasa terbaik tu

    BalasPadam
  6. fifi pon gile tengok tester.. kene yang sedap.. memang rase nak habiskan je..

    BalasPadam
  7. tgk je macam dah sedap... uhuh blum rasa lagi tu...

    BalasPadam
  8. Bestnya fara..xsaba nk baca next entry lg...nak tgk gmbr2 yg bakal menjeleska ahkak..hahahah

    BalasPadam
  9. Huwaaaaaaaaa kuih kacang tu murah betul...perghhhhh sonok tgk farah tester tu hahhaha...emir dok ngorat sapa tu hehhehe...ishhh danau toba syokkkkk weeeeeeeee cpt update tau farah

    BalasPadam
  10. wahh banyak juga memborong kacang hehe

    BalasPadam
  11. sakan emir berjalan ye.. sempat ngorat anak dara lagi ni.. ^_^

    BalasPadam
  12. haiiii laaa seronok gilerrr....

    BalasPadam
  13. Rajin kak Farah berjalan ke Indonesia..

    BalasPadam
  14. ermm kena baca satu per satu ni ek.. semua info bagus-bagus..

    BalasPadam
  15. kak, terliuq tengok roti kacang hijau tu..huhu

    BalasPadam
  16. Nanti kalau pergi ke sini akan survey melalui blog farah :)

    BalasPadam
  17. oo..kt sn femes kacang tumbuk yer..klu pegi mmg kene try la..

    BalasPadam
  18. Sedap plak nengok kacang tumbuk tu.

    BalasPadam
  19. amboiii emir....amik kesempatan ya ;-)

    BalasPadam
  20. tak sabar nak tau...hehe..bab roti kacang tu nampak sedap lah..rugi beli sekotak..hehee

    BalasPadam
  21. hehe...emir dah beso ye
    dah pandai nak berkawan
    kacang tu buat saya pun rasa teringin nak cuba

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||