Tablet Murah Untuk Anak | Phaser Kinno II | ReviewByFarah

12:11


Assalamualaikum...
Tablet Murah Untuk Anak | Phaser Kinno II Tablet | ReviewByFarah - Aucakkk...sihat ke semua??? lama aih Farah tak mengomel kat blog kan..rinduuuuu..sekarang nie nak update blog pun asyik ke laut jer..nak blogwalking apatah lagi.. huhuhu.. maafkan Farah yer kesayanganz semua... internet Farah nie haa macam siput sedut.. menyampah betul!!! tapi don't worry sekarang nie Farah tengah plan nak upgrade internet plan.. so selepas internet sudah kembali berkuasa turbo...InsyaAllah i pasti akan pin..pin..pon..pon.. depan rumah u all..heee >__<

Okok straight to the point..hari nie Farah nak share satu benda baikkkk punya dengan u all...sanggup tau Farah skip story travelogue Medan semata2 nak kongsikan pasal benda nie..hehehe..semuanya khas buat mereka yang bertanya pada Farah di instagram tempoh hari...dah tak sabar yer nak Farah review tentang tablet yang Farah baru beli untuk Muhammad Emir Daniyal nie..hehehe

Frankly speaking, Farah kalau boleh tak nak biasakan anak main gajet..risau dia akan leka nanti.. tapi bila terkenangkan tragedi Note II Farah yang berkecai tempoh hari..so nak tak nak terpaksa la jugak beli tablet nie untuk Emir.. lagipun harga sebijik tablet yang Farah beli nie idak ler cecah sampai ribu riban pun..

Tablet nie Farah beli through LAZADA..tengah promo..depa diskaun bukan seringgit dua na.. tapi 50%!...Harga asal untuk tablet nie RM176..after less jadi RM88 jer!..tapi..tapi...tapi itu bukan lah harga yang Farah bayar na.. apa yg bestnya pasal LAZADA nie walaupun harga yang mereka offer tue dah murah.. tapi kita still lagi boleh reedem voucher yang kita ada...so after tolak voucher yang Farah redeem..total yang Farah bayar cuma RM63 SAHAJA u all... so mahunya Farah tak meroyan nak beli kan...tablet made in China pun tak semurah macam nie kot.. hahaha

So meh chakadaut...

Ini la Tablet yang Farah beli..brand Phaser Kinno II.. made in Brasil okey! Kualiti memang superb!..satu set u all akan dapat 1x tablet, 1x charger, 1x usb cable, 1x earphone and warranty card...

Iniiiiiii tablet Muhammad Emir Daniyal yang punyaaaaaaa....=D


Specifications of Phaser Kinno ll Tablet 4GB

  • 7" Capacitive touch screen
  • supports multi-touch
  • TFT Screen
  • 1.5GHz Dual core ARM Cortex A7
  • 512MB RAM
  • 4GB ROM
  • support microSD up to 32GB
  • Front-facing camera 0.3MP
  • Android 4.4.2
  • Battery: 3.7V/2500mAh

See.. paparan grafik cun!.. touch screen smooth.. bateri pun boleh tahan selama 1 hari..dan yang paling best sekali tablet nie tak 'hang' langsung tau.. memang jauh beza la dengan tablet made in China..harga dah la mahal.. tapi kualiti jangan cakap la...huhh...bukan nak kondem ya.. tapi itu hakikatnya....tapi tablet yg Farah beli nie tak sampai seratus u all tapi kualiti double triple lebih baik dari tablet yang dijual kat pasaran..

Dengan paparan screen bersaiz 7'...memang puas la nak layan movie..sound effect pun okey..FYI, tablet nie juga menggunakan perisian andriod 4.4.2.. so kalau nak download apa2 application boleh jer download di Play Store.. =D

Apa yang menariknya lagi..setakat u all nak layan Facebook.. Blog.. Instagram...Email...Wechat.. Eh no problem lah..  =D

Overall bagi Farah Tablet Phaser Kinno II nie memang terbaik dan sangat berbaloi untuk dibeli...harga murah..kualiti terbaik..apa lagi yang kita harapkan betul tak..Farah bagi 5 bintang for this tablet! 

Kalau u all berminat nak belikan jugak tablet nie untuk anak2, klik jer link yang Farah bagi kat bawah na.. Oh ya if harga yang dipaparkan sekarang lebih mahal..jangan terkejut na..meh Farah nak share tips shopping kat LAZADA..FYI, selalunya LAZADA akan buat offer every weekend.. masa tue la u all patut beli.. kalau nasib u all baik boleh dapat voucher..tapi syaratnya u all kena buat pembelian min RM150...macam Farah hari tue ada jugak beli benda2 lain.. so dapat la redeem voucher bernilai RM25 untuk beli tablet nie..heeee..berbaloi2 oiiiii...dah pi cepat2 terjah LAZADA sekarang...add to wishlist dulu..weekend nie baru u all buat payment ok!!!! Bye

[Click]

Love,
Farah





You Might Also Like

24 comments

  1. Perghh! hebat ni ... boleh main semua dalam satu tablet. Kang mummy Emir yang ngadap lebih ni kan haha :D

    BalasPadam
  2. wah...emir dah ada tablet baru..lepas ni taklah usik yang mommy punya kan...

    BalasPadam
  3. good review..:)

    Yg tak best lazada nie tak blh COD lagi..huhu

    BalasPadam
  4. ralit laaa emir lps dpt tablet ni yaaa ;-)

    BalasPadam
  5. Rumah akk ni kalau tab note tu xd internet xdla dia nak main pun..hahahaha..

    BalasPadam
  6. eh murah tu farah....n not bad gak specs die...adik lieya kebetulan nak cari lagi seketul tab tuk anak die...nanti lieya rekemen kat die...

    BalasPadam
  7. wah3...teruja tengok harga murah gitu...wuhu..ok lah nanti boleh terjah lazada kot teringin nak beli jugak..hee

    BalasPadam
  8. Menarik ni. Murah plak tu.

    BalasPadam
  9. AMBOIIII. curlas kecik2 ada tablet. jeles la aunty nanie. hihi

    BalasPadam
  10. Tanpa NamaMac 06, 2015

    salam. saya pun ade beli satu unit tab. tapi dlmnya charger made in china.

    BalasPadam
  11. Tanpa NamaMac 12, 2015

    boleh je COD..baru je beli minggu lepas..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mode payment lazada byk.. ikut kita yg mana lebih senang kan..=D

      Padam
  12. Wahhh..best3..murah..tablet ni pakai sd card x fara?(

    BalasPadam
  13. Tanpa NamaApril 06, 2015

    tumpang tanya, saya kip, saya pn ada tab ni.. apa jadi dgn tab awak ye.. saya ada mslh storage stresss LOL

    BalasPadam
    Balasan
    1. tab anak saya masih in good condition..so far ok jer dok download movie utk dia..tab nie storage dia mmg kecik.. so saya add sd card 8gb..;)

      Padam
  14. Tanpa NamaMei 23, 2015

    Day letak SD card tapi dia masih simpan dlm internal storage..

    BalasPadam
  15. Tanpa NamaMei 28, 2015

    Hi Farah, saya ada beli gak sd card 8gb tapi mcm tak berfungsi pun sd card tu...tak boleh nak transfer apps / file to sd card so now masih bergantung kpd internal storage yang kecil tu...nak minta advice camana u buat tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. hai... ooo saya memang asal dah ada sd card yg saya guna kat note saya..dan dalam sd card tue memang dah ada movie..ok mcmni.. kalau awak tak boleh direct transfer dari tab tue, try guna sd tue dekat device yg lain dan transfer melalui situ.. mesti boleh.. ;)

      Padam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||