Percutian Farah ke Medan, Indonesia 2015 | Last Part - Shopping Time!

10:26


Assalamualaikum...
Percutian Farah ke Medan, Indonesia 2015 | Last Part - Shopping Time! - Haloooo kesayangans...hari nie Farah nak habiskan story percutian Farah ke Medan nie..adoiiiii la...makan bulan jugak nak habiskan...hahaha.. bertabahlah yer..


[CLICK]

Entri kali nie pendek jer..sebab banyak tempat menarik di Medan yang kami skip.. sebab tak cukup masa nak cover semua.hohoho...so kami just fokus kat shopping jer..ok meh layan gambar2 jer la ek..=D

Tempat pertama yang kami stop adalah di Kedai Bika Ambun Hajjah Zulaikha.. ada satu tempat lagi yang sedap jugak katanya.. tapi kami tak nak ke situ..kami mintak Pak Regar bawa kami ke sini sebab kat sini lebih terkenal gitu tempatnya..hahaha..

Dan memang tepat pilihan kami..Bika Ambun dan kek lapis kat sini memang marvelous.. harga pun sangat berpatutan.. 

Seterusnya kami singgah pula di Pajak Ikan.. tempat nie memang top-top meletop di Medan..tempat wajib singgah!!.macam2 ada.. like..kain sut..jubah..langsir..baju-bajan.. eh pendek kata semua ada lah..semua murah2.. dah la murah kalau pandai bargain lagi bertambah murah lah.. 


Tujuan utama ke sini of coz la nak shopping kain sut untuk raya kan.. rambang mata oiiii.. murah gila!!! yang macam dalam gambar nie harga baru IDR180 jer.. tapi Farah tak ambik yang nie pun..hahaha.. sebab tahun 2015 tema color pastel yer kawan-kawan..so yang blink2 harus ditolak ke tepi.. =D


Okey tak payah berahsia sangat la kan.. kain yang menjadi pilihan Farah untuk raya nanti tue hahh yang tengah tue..combination color oren dan hijau..pastel sangat kan..hahaha

yang nie pilihan kawan Farah.. dia kirim Farah beli..tema merah dia tahun nie..cantik kan.. 

Actually banyak lagi corak yg cantik2 ada kat sini...tapi disebabkan kami mengejar masa so tak sempat nak snap gambar banyak2.. tapi apa yang boleh Farah katakan kat sini memang syurga untuk shopping kain pasang/lace..so make sure u all sila sediakan rupiah banyak2 yer kalau ke sini.. 

Hajat nak beli kain langsir untuk raya pun tak kesampaian.. seriussss memang masa memang tak cukup!!!! dapat ushar dari luar kedai jer...Uwaaaaaaa


kat Pajak Ikan nie juga ada satu kedai yang menjual pelbagai handbag inspired dari jenama terkenal... kat sini pun rambang mata..rasa macam nak borong semua sebab tersangatttttttttttttt la murah! kualiti pun bagus..tak seperti yang di padang besar yer.. Farah sempat grab sebijik...hubs sebijik....kalau la rupiah masih berbaki banyak hari tue confirm angkat 2-3 bijik kot...hahaha..


Settle shopping terus ke sini pulak untuk makan tengahari.. Restoran Ayam Penyet Cindelaras.. nasi ayam penyet tersedap di dunia!!! hahhh ambik ko..rating world class sangat..hahaha..

tapi serius nasi ayam penyet ter-paling-sedap yang pernah Farah makan.. sambal dia perghhh..pedas tapi surrr...ayam goreng dia secukup rasa.. memang terbaik lah!!! 

kalau ditanya satu sebab kenapa harus datang kembali ke Medan lagi..jawapanya adalah sebab Farah nak singgah makan nasi ayam penyet kat sini lagi!!! hahaha.. dah macam kena jampi pulak kan..balik Penang sampai teringat2...apakah???...hohoho

Lebih kurang pukul 8.25mlm kami selamat tiba di Penang Airport walaupun ada gegar2 sikit sebab langgar awan..hahaha..


Overall percutian Farah ke Medan, Indonesia nie telah meninggalkan seribu kenangan manis yang sukar untuk dilupakan.. masih terbayang-banyang keindahan tasik danau toba yang terbentang luar di depan mata, pelayaran di perkampungan batak yang sangat unik.. kemerduan air terjun si piso-piso yang mengalir deres.. kesejukan di berastagi dan keselesaan bermalam di hotel bertaraf 5 bintang! InsyaAllah jika dimurahkan rezeki pasti akan kembali ke sini lagi!!! =D

Tamat sudah travelogue Farah ke Medan.. Tunggu our next vacation ya..*****!!!!!!!! yeayyyy

Love, 
Farah

[Entri Berkaitan -CLICK LINK]



You Might Also Like

22 comments

  1. Terliur tgk farah makan ayam penyet...perghh pedas tu yg best...Pajak Ikan hebat betul, syurga kain lawa2...perghhhhhhhh pitam tgk...lawa sungguh kain pilihan farah, cun habis raya nanti...julia gak tak beli baju raya lagi hahahhaha jenis beli hat siap kikiki ...seronok tgk farah pi medan...leh jadi rujukan nanti kalau ju nak ke sana nanti...TQ dear...best review

    BalasPadam
  2. wah..percutian lagi ye farah...mesti banyak borong kat sana kan...bestnya

    BalasPadam
  3. Apasal nmpk sdp sgt ayam penyet tu sis aduhhh memg rambg mata d buatnya

    BalasPadam
  4. shopping, mkn2... part2 plg heaven utk org pompuan ;-)

    BalasPadam
  5. bestnyaa...bole la cadang nak backpacking ke sana ni hehe

    BalasPadam
  6. wah..syoknya bercuti..:)

    BalasPadam
  7. seyes..cantik fara punya lace tu...haihla..nasib akk tak minat sangat lace

    BalasPadam
  8. Akak bajet asyik larikkk je tak dapat nak terbang2 setahun dua ni...sabo jerklah...

    BalasPadam
  9. medan !!!
    wajib la gi ni hu hu hu...

    BalasPadam
  10. Assalam farah,
    nengokkan bika ambon itu iols sebak tau3
    iols pulun beli dolu tapi bila balik malaysia iols tinggai utk kakak iols dlm 2 kotak
    tak boh dlm fide sebab takut dia keraih
    tup2 lepaih 2 hari busuk dah
    pehtu baru iols terbaca ada dalam satu blog tu kata takpa boh dlm fridge
    nanti bila nak mkn blh kukuskan
    n akan jadik lembut n sedap balik
    boleh tahan samapi seminggu lebeh hokeyh
    sob3

    BalasPadam
  11. cantiknyaa lace merah + biru tuuu.. match laa combination warna tuu..

    BalasPadam
  12. mmg wajib beli kek2 jenis gitu utk bawak balik kan farah...ole2 gitu...lieya penah try gak member beli tapi takleh lawan laa kek n brownies kat kartika sari bandung.....wahhh ini mcm sah2 baju raye tahun ni dah ade yek heheheehehe...rambang mate kan tgk lawo2 semua.....

    BalasPadam
  13. nasi tu nampak mengiurkan.. bulat cantik putih.. lapar pulak jadinye..

    BalasPadam
  14. Salam .Hee seronoknya ke medan ;p

    BalasPadam
  15. sedap sungguh lah tu dah sampai tahap terpaling sedap...hehe

    BalasPadam
  16. akak pi jakarta pun tergoda ngan lace...kat sana memang murah2...nanti nak pi medan plak cari untuk hantaran nikah tahun depan...

    BalasPadam
  17. Sedap plak tg ayam penyet. Cantiknya kain lace tu.

    BalasPadam
  18. hah?abis dah?puas bace spi abis..fara mesti dah lupe fara ade utang citer xabis..ke ila yg ter'miss'?xaci ni..citer psl sejarah danau toba tuuu..huhu..nak tauuuuu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaha..alamak kantoi la dalila ingat pasal citer tue..hehehe,, okok,,,nnti farah sambung kat entri tue jugak la na.. hehehe...thanks dear sbb ingatkan..=D

      Padam
  19. adusss ayam penyet.. heheh ke indonesia x sah laaa x shopping kan.. setiap ceruk shoppping best katanya.. duduk penang area mana ? hihi..

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||