Bawa Muhammad Emir Daniyal Jumpa Ultraman Live In Genting 2015

14:13


Assalamualaikum...

Kabus tebal semasa nak naik ke Genting Highlands tempoh hari..
Ultraman Live In Genting 2015 - Lama sangat dah kepam citer nie kan..so hari nie meh la cepat2 kita update.. jangan risau tak ada part by part untuk entri ini sebab pergi ke Genting Highlands sehari jer pun! so sekali harung jer citer...senang sikit yer dak...

Okey demi menggembirakan anak tercinta Muhammad Emir Daniyal *cewahhhh ayat kemain!!! hahaha..Emir nie memang minat citer otomen sampai dah tahap fanatik...siang malam mengadap tv asyik nak tengok citer otomen jer..siap semua orang dalam rumah kena paksa tengok dengan dia sekali.. aduhaiiiiiii! naik cemuih dah dok ulang2 citer yang sama...pfftt-tapi sesekali layan jugakkkk..hahaha

So bila dapat tahu ada road tour Ultraman yang buat pertama kalinya datang ke Malaysia.. so apa salahnya bawa Emir ke sana.. lagipun dah lama tak naik ke Genting Highlands..sejak2  kat atas tue dok renovate tak habis2 lagi..dengarnya 2016 nanti outdoor theme park dia akan dibuka dah untuk public yang berkonsepkan New 20th Century Fox World Genting dan yang pertama di Asia okey! tarikan terbaru itu nanti based on films and franchises - Rio, Ice Age, Life of Pi, Night at the Museum, Planet of the Apes, Alien vs Predator and Titanic.. Fuh gempak kan!!! tak sabar nak tunggu siap sepenuhnya 2016 nanti..wajib nak terjah!

Okey back to the story..Farah pergi Genting 29 Mac 2015..hari Ahad.. so dapat la booking bilik di First World Hotel dengan harga RM50.00nett..-Room Only.. okey la tue kan.. nak tido semalam jer..bilik dia pun so far so good.. berbaloi la dengan harganya.. Jom checkadaut!


Bilik standard tak la besar sangat.. tapi still okey la untuk kami 3 beranak.. katil tue gabung jer jadi satu.. besar la sikit...


Bilik air dia agak kecik sikit.. tapi still okey..water pressure kuat.. puas hati la..



Seperti biasa..hotel di tanah tinggi selalunya tak ada aircond yer..dah ada aircond semulajadi.. kipas ada..tapi kami tak on pun.. sebab dah cukup sejuk...kalau pasang kipas lagi, mau menggigil kot..




nampak Muhammad Emir Daniyal dah start nk jadi otomen dah.. agagaga..



Ha kan.. over la Muhammad Emir Daniyal.. tak sabar la tue nak jumpa otomen.. =D



turun ke bawah nak pergi cari kaunter nak redeem tiket Ultraman.. sekali nak jenjalan sekitar..




Indoor Theme Park dia still sama..tak ada yang berubah pun...tapi orang still ramai jugak datang sini walaupun outdoor tak ada..



Yeyyy suka tak Emir??? Oh ya Harga tiket untuk show Ultraman RM61.00 seorang.. dewasa or budak harga sama..




Sabar ek.. show pukul 9.00mlm nanti yer Emir..



Selepas redeem tiket terus ke McD... lapar.. so makan fast food jer senang..cuaca sejuk2 pekena moi panas2 sedap oii...selepas makan terus ke naik bilik..selepas maghrib baru kami turun balik..


Sebelum masuk beli aiskrim otomen untuk Emir..harga mahal nak meninggal.. RM7 kot untuk sebatang aiskrim kepala otomen..


nasib baik sedap kan Emir.. kalau tak rugi duit jer beli..


Show dah start.. tapi malangnya tak boleh ambik gambar masa show sedang berlangsung.. 



So Farah capture guna camera hp jer la.. sebab tue kualiti tak berapa nak cun.. tapi layankan jer la ek..


seronok tengok otomen beraksi live depan mata.. selalu tengok kat tv jer kan..


Overall puas hati la.. show dia happening dan tak membosankan.. segala adik-beradik otomen dan raksasa ada.. Best!



Dah habis show beli tapau makanan untuk makan dekat bilik.. terus Zzzzzzzz!




Keesokkannya after check-out bawak Emir pusing2 sekejap untuk sekian kalinya.. semalam tak sempat nak naik buaian gantung nie...so hari nie bagi la dia merasa naik...


Harga token RM8 sahaja untuk seorang.. total damage RM16.. Emir free...



Dapat naik bukan reti nak duduk diam2.. adoiii la Emir.. risau Mama.. dok panjat sana sini.. takut terjatuh jer.. huhuhu




Okey nak balik dah...


Bye-bye Genting Highlands...



InsyaAllah tahun depan kami datang lagi yer!


Gambar kenangan dengan otomen.. sekeping RM35! pfftt.. dah selamat gantung dekat bilik Emir..


Yang ini pun beli jugak.. satu untuk Emir..satu untuk Irfan dan satu hadiahkan untuk Mayesa sempena Birthday dia.. ini Projector Watch tau..ada gambar otomen dengan raksasa.. hehehe.. 

Tamat sudah percutian singkat kami ke Genting Highlands! Bye

Love,
Farah

You Might Also Like

12 comments

  1. emir n otomenny..yeayy..:)

    BalasPadam
  2. Kemain sronok erkk ya sis, bestnya..klau lya pun pasti truja kot..lma x brkunjung ke cne huhu

    BalasPadam
  3. mesti emir puas hati tengok otomen live kan..isk...makin comel dia..hehe

    BalasPadam
  4. kalu irfan ada sekali mmg havoc kan farah ;-)

    BalasPadam
  5. seronoknya emir.. kecik2 dah dpt ngk ultraman live..

    BalasPadam
  6. wahh,.. suka dia ek dapat jumpe ultraman..

    BalasPadam
  7. seronok la emir tuu..danish suke jgk ultraman tp xpenah bwk lg tgk live..mesti die teruja klu bwk..

    BalasPadam
  8. Bestnya emir dpt tgk ultraman...kerlasss!!!
    Ank akk yaya yg suka sgt ultraman...hahahah

    BalasPadam
  9. Bestlah emir dapat jumpa otomen.

    BalasPadam
  10. Assalam farah,
    he3
    fanatik sungguh no emir dengan otomen :)

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||