Review | Penginapan 2H1M di Bilik 'Master Suite' Hotel Park Avenue Sungai Petani

10:35


Assalamualaikum..

#Throwback cerita bulan 3 hari tue..rezeki Farah menang 1st prize lucky draw di New Year's Eve 2015 yang dianjurkan oleh Hotel Park Avenue Sg.Petani....u all boleh baca review tentang event tue di SINI..=D

FYI voucher yg Farah dapat ini adalah voucher complimentary 2D1N stay di bilik suite! bilik nie adalah salah satu bilik yang terbaik di Hotel Park Avenue..aduhai bertuah rasanya dapat peluang untuk stay selama 1 malam di sini kan..walaupun hotel nie dekat jer pun dengan rumah Farah.. tapi Farah tetap tak nak melepaskan peluang untuk merasai sendiri pengalaman bermalam di bilik yang hebat nie.. 

Jom checkadaut apa yang menarik tentang bilik master suite ini okey!

Welcome to our Master Suite Room! bilik nie terletak di penghujung sekali..privacy la sikit kan.. 

 
'Fruits basket'..siap dengan greeting card.. wahhh terharu betul lah dengan layanan seperti vip yang diberikan kepada kami.. memang terbaik lah! thumbs up!

Muhammad Emir Daniyal dah start dah projek dia..

See.. habis dikerjakan..

so sebelum semua buah-buahan tue hancur dikerjakan, cepat2 Farah alih letak di tempat yang lebih tinggi.. sebab selepas selesai letak barang dekat bilik nie kami nak turun ke bawah semula untuk menikmati hi-tea.. 

Bilik Master Suite ini ada 3 ruang utama.. ini adalah ruang yang pertama.. 

yang ini ruang yang kedua..di ruang yg kedua ini juga terdapat satu toilet..

dan yang nie pulak ruang yang ketiga..

Sejadah turut disediakan.. dari segi kelengkapan yang lain sama jer seperti yang terdapat di kebanyakan hotel..

nak tahu apa yang ada disebalik pintu nie.. 

tadaaa! besar betul kan toilet utama nie..

dari sisi yang lain..kebersihan...don't worry..lulus tahap piawan! hehehe

Overall Farah sangat berpuas hati sangat keluasan bilik master suite nie.. interior design juga cukup menarik pada pandangan mata Farah.. cuma ada satu jer yang tak berapa nak menarik.. TV tue hahh.. rasanya dah patut tukar kot..tak sesuai la dengan bilik master suite nie.. sekarang nie hotel bajet pun dah tv flat screen kan.. 

sepatutnya hotel nie dah hebat, semua benda pun kena la hebat.. jangan sampai terlepas pandang benda remeh-temeh macamnie.. sebab apa..kadang2 tue orang yg datang stay di sini bukan untuk tujuan business trip jer..maybe mereka juga datang nak relax..tapi bila mengadap tv yang mcmnie bukannya membantu untuk hilangkan stress tapi akan bertambah stress lagi jadinya...sebab channel tv nie pun tak clear langsung! 

so Farah harap pihak management hotel nie dapat la tukar tv yang lebih baik.. yang lain semua okey dah.. tip top.. tv jer kureng sikit..hehehe.. sorry ek Encik Azmi, GM hotel yang sempoiiii! jangan marah2 tau... teguran untuk kebaikan..=D

Hi-tea time.. 
Antara menu Hi-tea yang disediakan...simple jer.. ada nasi lemak.. goreng pisang cicah kicap dan cucur ubi.. air order ala card.. mengada sikit nak minum jus..sekarang kan cuaca panas..so mesti la nak minum jus yang boleh sejukkan tekak sikit.. hehehe..

Nasi lemak yang simple tapi sedap!!

Aiskrim untuk Muhammad Emir Daniyal..

Ada ka Emir suap Mama aiskrim guna straw..aduhaiii anak.. layan jer la sel2 otak yang sedang berhubung nie.. hehehe

settle makan terus naik lepak di bilik..kalau nak diikutkan plan kami, malam tue after maghrib nak keluar pi main bowling..sebab kat hotel nie juga ada pusat bowling tau..- 'Park Avenue Superbowl' lokasinya dekat sebelah hotel jer.. tapi last2 tak jadi sebab ter-pengsan tido!agagaga..pukul 12.30pg kot baru terjaga.. nak pi main apa lagi dah kan time tue.. last2 keluar pi tapau nasi kandar jer then balik semula bilik..ini baru lah betul2 relax kan orang kata..hahaha

Keesokannya after breakfast, bawa Emir mandi kolam..ada dua buah kolam dekat sini..satu kecik satu besar.. yang kecik tue of coz la untuk budak kan.. 

Layan jer Muhammad Emir Daniyal mandi kolam..Emir sekarang dah tahu kuak lentang sikit2 dah tau..hehehe

Okey tamat sudah percutian kami di tempat sendiri selama 2H1M.. hehehe.. Terima kasih kepada Hotel Park Avenue hotel di atas layanan hebat yang diberikan kepada kami..Farah highly recommended this hotel kalau u all datang berkunjung ke Sungai Petani.. the best hotel in sg.petani town! 

Love,
Farah

You Might Also Like

22 comments

  1. seronok la Emir kan...dapat duk hotel and enjoy the moment...lama x singgah sini...akak bz...huwaaaaa

    BalasPadam
  2. Adezzzz part tv tu mmg x bleh nk elak... nk kekalkn nostalgia kot farah? ;)

    BalasPadam
  3. bestnya penginapan kat sini farah...nampak kemas dan selesa sangat..wah..bebas la emir kesana sini ye

    BalasPadam
  4. tang tv sedih betul.. hehehe overall best kan...

    BalasPadam
  5. wah..beruntung farah..:)

    BalasPadam
  6. hye follow back frozzyicecream.blogspot.com

    BalasPadam
  7. wahhhh seronok emir yer.... tahniah Farah, akak tumpang happy untuk Farah...

    BalasPadam
  8. bagusnya.. jarang ada hotel yg sediakan sejadah kan.. kadang2, arah kiblat pon takde tanda.. part tv tu memg patut pon kena tukar.. dah tak "IN" laa ..mana ada tv tebal gabak macam tu lg.. hiks! nasi lemak tu pon mengancam kacang banyakk

    BalasPadam
  9. terpukau tgk suite farah menang lucky draw ni....cantik sgt2...fruit basket.tu comel....haishhh kalau menang ni mau tak nak . keluar.bilik ni farah hehehe....tahniah dear

    BalasPadam
  10. jarang dapat rasa nasi lemak sedap kat hotel..hihi..lagi2 tang sambalnya......



    Singgah blogwalking...:)
    Nak tahu ade diabetes ke tak?Jom cek kat sini:
    http://blogmummyrifqiy.blogspot.com/2015/05/tanda-tanda-diabetes-yang-anda-mesti.html

    BalasPadam
  11. Nampak best hotel ni..yelar..cuma tv tu je xup to date..dh ketinggalan sgt tuh..huhu

    BalasPadam
  12. bestnyee..bertuahnye farah..cantik sgttt bilik hotel ni..ye la klu dh plg terbaik mesti la cantik kan..
    wahhh..ade abam sepsi berjemur tgh panas laa..peeewiitttt..hhihi

    BalasPadam
  13. salam farah, maaf lama tak singgah sini
    wah, best nyer dapat berjalan
    suka tengok gambo emir, cepat dia dah beso ye =)

    BalasPadam
  14. murah rezeki farah....untung hah...dpt bawak family cuti2 dok hotel best...bilik nampak xklusif....mmg selesa gilerrr laa pada lieya kalo gini hah...emir laa paling syok....dpt mandi pool...budak2 ni senang nak tackle kat farah...bawak tempat yg ade pool sure hepi punyer....

    BalasPadam
  15. Assalam farah,
    iols weekend ni baru nak cotik2 relax macam uols ni kat penang
    kalo cotik2 hotel kat tempat jauh2 mesti tak dapat menikmati sepenuhnya kemudahan hotel kan3
    ater sebok benor nak merayap kekdahnya
    ni duduk penang, pi relax kat hotel penang
    heaven jaaaaaaaaa kan3
    chill n relax konsepnya he3

    BalasPadam
  16. beruntung nya farah...alhamdulillah :)
    now, mostly hotel aida gi da upgrade dgn sediakan sejadah & alquran. arah kiblat pun jelas terpampang. memudahkan kita Muslims, kan...

    BalasPadam
  17. Alhamdulillah...rezeki dapat gi hotel. Bestnya. Seronok lah emir dapat mandi kolam ☺

    BalasPadam
  18. Wow.. Mmng nmpk terbaikkkkk la hotel ni..

    BalasPadam
  19. Wow!!nice..kalau ada rezeki lebih bole g sini..

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||