Beginilah Ragam Muhammad Emir Daniyal!

13:47




Assalamualaikum..
Terjumpa gambar nie kat Facebook.. terus rasa nak share dekat blog..sebab sebijik sama dengan perangai Muhammad Emir Daniyal! lebih-lebih lagi tang gambar yang no 2&3 tue..macam tue la Muhammad Emir Daniyal selalu buat time Farah dok solat..hehehe..apa dia ingat Mama dia nie papan gelungsor ka....aduhai la anak!!!...pleaseee jangan besar cepat sangat.. huhuhu

U all pun pernah rasai pengalaman macamni tak?? walaubagaimana sekalipun sikap anak2 kita.. as parents, kita kena bersabar, jangan pernah rasa jemu untuk mendidik dan sentiasa berdoa yang baik-baik saja untuk anak2 kita ok.. InsyaAllah natijahnya amat luar biasa!


رَبِّ اجْعَلْنِي مُقِيمَ الصَّلاَةِ وَمِن ذُرِّيَّتِي رَبَّنَا وَتَقَبَّلْ دُعَاء

"Wahai Tuhanku! Jadikanlah daku orang yang mendirikan sembahyang dan demikianlah juga zuriat keturunanku. Wahai Tuhan kami, perkenankanlah doa permohonanku."
 (Surah Ibrahim: 40)


You Might Also Like

28 comments

  1. buat masa ni kalau solat,selalunya bergantian dengan babahnya la..kalau tak,maunya awfiyah pun macm ni jugak..hehehe..alahai emir..takpe..tak lama lagi dh boleh jadi imam ye..

    BalasPadam
  2. akak pun kongsikan gambar ni di IG akak, he he he, memang Ash pun begini sekarang ni... In Shaa Allah, sama-sama kita doa agar anak kita terus baik...

    BalasPadam
  3. Sama2 berdoa utk anak2 kita ... semoga mereka menjadi anak yang soleh dan solehah ... amin

    BalasPadam
  4. alhamdulilah jumaat berkat ni akak berkongsi cerita faedah. best2 tq kak

    BalasPadam
  5. Ragam ank2 begitu la tu kan sis,

    BalasPadam
  6. Tetiba rindu kat adik ahaks .. Yeah they learn from us too right .. Nice post

    BalasPadam
  7. Biasa la tu, dorang kecil lagi... Zumal terjah dari #bloggerutara

    BalasPadam
  8. Tak dak anak lagi...

    One day, in sha allah...

    Tapi, kids memang cam tu kan... ^_^

    Wondering macam mana lah masa kecik2 dulu.. heee #bloggerutara

    BalasPadam
  9. dulu selalu buat kat mak and ayah macam tu..kengkadang siap panjat mak lagi..laa ni anak pulak buat kat kita.. hahaha

    BalasPadam
  10. HIHI... SHOMEL JER... nak anak jugakkk .. uwaaaaa... selamat berhujung minggu kak farah

    BalasPadam
  11. Sama ja anak saya pun farah. Macam ni juga. Tapi bila dah lama dia dah jemu kot tak kacau dah

    BalasPadam
  12. Comel tengok gambar tu... Nakal gak anak kak farah ea.. Hahaha...

    Ekin belum rezeki.ada baby xdapat nak.mengalami.perkara mcm.tu...

    Singgah.BW #bloggerutara

    BalasPadam
  13. mcm ank buah saya suka dok depan tgk kita

    BalasPadam
  14. amiin....

    tak ada anak lagi.. dah ada anak nnti, merasa la kot.. hehhe

    singgah blogwalking sini pelan-pelan dari geng blogger utara...

    BalasPadam
  15. Sama la farah.tp saya lg berganda sebab ank dh dua.dua2 pun kecik lg...time solat maghrib paling kritikal.atok opah achu pun nk bersolat jugak.x boleh nk tinggal kat deorang time saya nk bersolat.sudahnyer jd mcm gambar ni lah. adik panjat badan bila saya sujud...abang pulak sibuk nk bersolat tp berdirinya kt tempat saya nk sujud.x apa lah...at least ank2 saya tau ala itu solat.

    BalasPadam
  16. hehe.. ada lagi, di tidur dekat tempat sejadah tu sambil minum susu..
    salam perkenalan..

    blogwalking sini..

    BLOGAHBAR

    BalasPadam
  17. kesian mama.. harap2 emir tak nakal2 dlm hotel. hehee
    #blogger utara

    BalasPadam
  18. itulah cabarannya dengan anak kecil..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cabaran makan pun sama kan kak eyda
      #BloggerUtara

      Padam
  19. penah...time solat la anak sua botol susu suruh bncuh pstu siap duduk kt depan sejadah lg....aduhai

    #BloggerUtara

    BalasPadam
    Balasan
    1. Anak saya cik Puteri pun sama ja. Siap baring lagi

      Padam
  20. same laa farah....same sgt...mase dayyan kecik2 dulu...tapi sejak dah sekolah cic tade dah....kat sekolah pun di ajar solat jemaah so die paham dah time solat takleh buat bising n main....

    BalasPadam
  21. even Rasulullah SAW pun mengalami perkara yg sm ;-)

    BalasPadam
  22. Samalah kita.. Kadang2 tu sajer jer dia.. hehehe..

    BalasPadam
  23. ragam cni la yg kite akan rindu klu dorg dh bsr nnt..sobs!

    BalasPadam
  24. dulu2 haikalayuwani mmg mcm ni..tapi syamimi ni elok jer diam kalau mak dia solat..dia perhati jer

    BalasPadam
  25. Assalam Farah,
    he3
    alahai anak kan3

    Pstttt: Fayyadh dedolu buat hat no 1 & #, tapi sekarang kalo solat memang iols bentang sejadah dia asing kat sebelah. So dah dah kaco la he3

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||