Buffet Ramadhan 2015 Di Park Avenue Hotel Bertemakan "ROAD TO THE DESERT" | ReviewByFarah

13:19


Assalamualaikum kesayanganssss...
Sekejap jer kita dah masuk Ramadhan ke-6 kan..puasa u all macamne ok x??? bagi Farah so far so good..jiwa ini masih kental untuk tidak memboros di bazar ramadhan...actually serik nak membeli di bazar ramadhan nie..kadang2 tue rupa jer nampak macam sedap...tapi rasa dia hampeh!.. last2 ke tong sampah jua tempatnya.. kan dan jadi membazir tue..huhuhu...so untuk tidak menyakitkan hati, sebab tue Farah lebih suka masak sendiri jer.. tak kisah la walaupun tak sehebat dan segempak menu2 orang lain tapi yang penting dapat berjimat di zaman serba gst nie..huhuhu...

Tapi sesekali tue, tekak nie terasa gatal jugak nak merasa juadah di luar.. nak2 lagi buffet ramadhan di Hotel Park Avenue..tempat wajib terjah ok! masuk nie dah kali ke-4 kot Farah buat review tentang buffet Ramadhan mereka..tempat nie always menjadi tempat favorite Farah sekeluarga sebab setiap tahun pihak hotel pasti akan memberikan kelainan dari segi tema/konsep yang membuatkan kita tak jemu untuk menjamu selera di sini..

Pada tahun ini, sekali lagi Farah dijemput oleh pihak Hotel Park Avenue untuk review Buffet Ramadhan mereka yang bertemakan "ROAD TO THE DESERT"..Fuh! kemain gempak temanya kan..sebab tue lah semasa Farah melangkah masuk jer ke dalam hotel Farah terus terkesima dengan hiasannya yg indah dan berwarna-warni..sangat memikat pandangan mata..terasa seolah2 berada di padang pasir pulak kekdahnya..siap ada unta lagi u all..hehehe

FYI, Buffet Ramadhan di Hotel Park Avenue tahun ini menyediakan lebih 300 jenis juadah dan menu akan bertukar setiap hari..dalam banyak2 menu, yang paling 'hot' sekali yg terdapat di sini of coz la 'Kambing Bakar'! terbaik kot!!! dan dijamin semua juadah yang disediakan akan membangkitkan selera u all untuk berbuka.. kalau tak percaya ok meh layan gambar2 yang Farah share nie.#checkadaut

Main Dishes
Di sudut buffet utama terdapat lebih kurang 10 jenis menu yang terdiri daripada masakan typical Malay Food dan Muhibah food..

Nasi ada 2 pilihan, nasi putih dan nasi minyak.. yang menjadi pilihan Farah of coz la nasi minyak kan.. nasi putih tue selalu dok dok makan dah..agagaga..

Peramusaji pun comey sangat aihhh.hehehe..*hai Shena..

Eh tuan tanah kedauang pun nak posing jugekkkkk!!! agagaga


soup corner.. 


menu utama kat sini ada 2 section.. so sila jangan berebut tau.. tak habis makanan dikejar..sebab chef akan refill balik menu yang dah habis..=D

"Steamboat Corner"
sudut celup2 nie memang always menjadi pilihan Farah.. 

The Food Stalls
Buffet Ramadhan tahun ini masih lagi berkonsepkan stalls.. cuma tahun nie stalls mereka dicat dengan color yang berwarna-warni..nice!!! =D
"Goreng-Goreng Kak Yah" hehehe.. kat stall nie ada goreng2 seperti cucur ubi dan goreng pisang..

antara stalls yang terdapat kat sini..tahun nie ada stall pasta tau.must try ok! 

setiap menu yang ada di stalls ini pastinya menggiurkan dan akan membuka selera u all..

Park Avenue
pilih jer ikut selera masing-masing..

Beverage Corner
Wajib try air cendol nie.. sedap okey.. lemak berkrim..hehehe

Ada lebih kurang 10 jenis air minuman untuk menghilangkan dahaga u all yang seharian penat berpuasa..

tak lupa ada jugak Teh Tarik yang tersedap di dunia..hahaha..Eh betul nie..tak tipu..ngeeeeee..terbaik la adik nie kan..baik punya tarik..hehehe

kat luar pun ada stalls jugak.. nampak tak meja makan sampai ke luar u all...memang selalu full house tau kat sini..

"Kambing Bakar" yang tidak pernah mendukacitakan.. sedapppppppp sangat2...

Selain stall 'kambing bakar' ada jugak stalls lain yang u all boleh terjah..

like..stall kebab...stall ikan bakar.. stall otak2..stall nasi arab, stall ayam panggang dah banyak lagi la...

semua items fresh2 tau..


Dessert
macam2 ada kat sudut nie.. kalau nak list satu2 sampai esok pun tak habis..so u all tengok la sendiri yer...hehehe
ABC Corner - ada lebih kurang 100 jenis ingredients..aiskrim pun ada.. 

Pau dan puding roti dia so marveloussssssss

kuih-muih pembuka selera..

dalam bakul yang seperti "merry-go-round" nie ada kuih-muih tradisonal yang sangat2 sedap!!! 

buah-buahan untuk pencuci mulut selepas berbuka..

Special performance By Zatul Mentor & Team


Cakkk.. mana boleh lepaskan peluang bergambar dengan Zatul kan.. =D

Husband and adik Ikmal Farah pun ikut sekali..

Sorry Muhammad Emir Daniyal kena tinggal kat rumah.. Papa & Mama nak dating jap..hehehe

Bukan Farah jer yang datang untuk review hari tue.. tapi ada jugak blogger lain yang terlibat.. kenalkan..cewahhhh..
Dari kanan Husna, Azizah (kawan husna), Farah dan kiri sekali Kak Sha..btw terima kasih juga kepada En.Azmi, GM hotel ini yang sudi menjemput kami semua untuk mencuba buffet ramadhan ini..=D

Ok dah puas terliur tengok menu yang Farah kongsikan..meh nak kongsikan harganya pulak..jangan risau harga sangat affordable..
Walk in
Adult : RM65.00 +
Child : RM45.00 +

Voucher 
Adult : RM60.00 +
Child : RM35.00 +

Nampak tak perbezaan harga di atas..so kalau u all nak jimat, Farah suggest better u all beli melalui voucher berbanding walk in.. lagi pun kalau u all pergi secara walk-in nie belum tentu u all boleh dapat meja..sebab tempat nie memang selalu full-house..so bagi menggelakkan u all tak dapat meja pi cepat hubungi mereka ini untuk pembelian voucher:-

Yeo : 016-4192915
Shahrul : 016-4192926
Haizard : 016-4192945
Catherine : 016-4180094
Nur Asmani : 016-4192944

Buffet ramadhan di Hotel Park Avenue ini, mula dari 19hb Jun 2015 sehingga 17hb Julai 2015, dari jam 7.00 malam sehingga 10.00 sahaja.. so jangan lepaskan peluang membawa keluarga u all untuk menikmati buffet ramadhan yang terbaik di Sungai Petani ini okey!


Love,
Farah


You Might Also Like

21 comments

  1. Pengsan tgk makanan banyak sgt... kalau saya join aritu, mau pening kepala xtau nk mkn yg mana satu.. hahhah

    BalasPadam
  2. fuhhh..makanan meriah sangat
    akk memang tak dpt la nk berbyuffet bila bln pose sbb aanak2 dh besar..
    tak mampu!!!

    BalasPadam
  3. perghhh banyak nau pilihan makanan kat sini ...terlarat ke nak masuk semua dalam perut ni hehehee :D

    BalasPadam
  4. uwa....x ajak eirna pun join sama....

    BalasPadam
  5. amboi..banyak menu memikat selera semuanya..:)

    BalasPadam
  6. Looks yummy .. Nice one :)

    BalasPadam
  7. alhamdulillah..pihak hotel masih beri sepenuh kepercayaan kt farah utk review buffet ramadhan dorg..rezeki ramadhan tu..makanan sume nmpk sedap..

    BalasPadam
  8. alhamdulillah dasatnyeee akak siap dpt review lagi. ddah jadi blog gempak da ni :)

    BalasPadam
  9. aiyak... bersungguh2 Nur gugel nak cari tempat ni kat mano... tengok2 kek SP
    frust menonggeng... terliur tgk aneka pilihan untuk ABC tu...

    BalasPadam
  10. pergh..pakkallah jauh!terliur tengok, terutama kat part ABC yang warna-warni tu!rare sangat.selamat berpuasa untuk Farah dan family ;)

    patut tema dessert kenalah pakai tema Arab..hihi

    BalasPadam
  11. Meriahnya menu..btw, very nice blog..singgah follow #966

    BalasPadam
  12. Alahaiiii...kambing tu ☺

    BalasPadam
  13. ni makan...mau pengsan kekenyangan ;-)

    BalasPadam
  14. Assalam farah,
    uawawawawwaa
    tengok semuaaaa foods ni macam nak pi lagi laaaaaa farah
    banyak yang tak sempat merasa malam tu sob3

    pssstt : ghasernya kalo pi lagi dpt diskaun tak??? he3 :P

    BalasPadam
  15. Menu memang menarik dan untung kalau guna voucher

    Buffet Ramadhan best kalau chef tambah lauk

    BalasPadam
  16. Fuh. tengok pun dah jadi tak keruan.. Memang nampak terbaik, cuma mahal skit la kan..huhu

    BalasPadam
  17. Tanpa NamaJun 29, 2015

    Penjualan baucer masih dibuka ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yes.. Masih dibuka.. U boleh contact sales person yg i list kat atas utk pembelian ok... :)

      Padam
  18. Wow..meriahnya..yg paling menawan tetap kambing tu..

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||