Layan Aiskrim @MAGNUM-PUTRAJAYA, IOI Mall

11:19


Assalamualaikum...
Sambungan dari citer sebelum nie.. keesokannya after check out dari Homestay@Melor Apartment, kami menuju ke IOI Mall, Putrajaya..IOI Mall nie baru jer buka kan.. so saja la bawak family jenjalan sini..mulanya plan nak ke klcc.. tapi disebabkan malas nak hadap jammed.. so ke sini jer la kita..besar juga shopping mall nie yer..hehehe..

Jenjalan kat dalam IOI Mall tanpa motif..just window shopping jer kekdahnya..then naik tingkat atas nampak outlet MAGNUM-PUTRAJAYA...so apa lagi terus buat terjahan...ngeee


Sampai jugak kat sini.. tak silap Farah yg kat IOI Mall nie adalah outlet mereka yang ketiga..lagi dua outlet ada kat Mid Valley & Pavilion... ermm tah bila nak buka kat utara pulak..kan best kalau ada satu outlet kat Penang...mau tiap minggu pi terjah kot..agagaga...

Yang bestnya aiskrim magnum nie bukan lah macam yang kita dok beli kat kedai biasa tue yer.. aiskrim magnum nie special sikit.. kita boleh design sendiri rupa aiskrim magnum mengikut citarasa kita.. topping dia pun banyak pilihan..semua best2 oiii.. tapi lagi banyak topping lagi mahal la harga dia..hahahaha.. 

Farah ambik yang biasa jer.. yang harga RM9.90 satu..boleh pilih 2 topping.. aiskrim pulak boleh pilih nak vanila or coklat..Farah lebih suka coklat..tapi adik Farah kata vanila pun sedap.. alah dah nama pun aiskrim Magnum kan mesti lah semua sedap..

Step seterusnya dia akan shake topping dalam satu bekas khas then tabur pulak kat atas aiskrim kita .. lepas tue pilih la nak celup dengan White Chocolate or Dark Chocolate or Milk Choco.. memandangkan Farah dah pilih aiskrim coklat so Farah celup dengan White Chocolate.. then drizzle dengan dark choc...perghhhhh sedap oiiiiii!


Tadaaaaaa... nie la rupanya.. topping apa yang Farah pilih dah lupa la..agagaga... Farah cuma sempat capture gambar aiskrim Farah jer.. yg lain2 tak sempat..semua dah kemaruk nak makan aiskrim magnum nie..huhuhu.. 


aiskrim memang favorite Muhammad Emir Daniyal lah.. 2 batang dia sorang jer bedal makan..


jangan dok mimpi la kita nak boleh mintak sikit.. booo layan jer dia...huhuhu


Thanks sayangku sepet sebab belanja kami semua makan aiskrim magnum yg sedap nie.. belanja sempena hari Ibu la katakan.. heeeee... #muahciked..

Love,
Farah

You Might Also Like

20 comments

  1. tak penah lagi
    tapi memang feberet eskrim magnum ni

    BalasPadam
  2. wah....best nyer...
    tengok Muhammad Emir Daniyal makan dah terliur aunty kat sini....

    BalasPadam
  3. amboi senyap aiskrim tu..mtk skit..:)

    BalasPadam
  4. salam perkenalan..ziarah sini sambil follow2..feel free to visit mine :)

    BalasPadam
  5. dah tak ramai orang ye..masa awal-awal dulu beratur panjang macam nak beli tiket balik raya..huhu

    BalasPadam
  6. saya tak pernah pergi lagi IOI mall ni k.farah.. dah lalu banyak kali dah tapi xsempat singgah,.. tambahan skrg ni dok kat johor pulak, lagi la xda masa nak pi... dap nya magnum tu yumyum.... ptg ni nak g beli la yg kedai punya nak yang mcm k,farah xdapat.. sedih :(

    BalasPadam
  7. Akk yg dok kl pun blm smpi lg ioi mall...huhuhu

    BalasPadam
  8. lahaiii..farah spi cni?nape xbgtau..klu x blh jumpe..hukhukhuk

    BalasPadam
  9. X pernah tau magnum ada outlet
    tapi tunggu bertahun2 la nk sampai sana sebab hubby kalau kl putrajaya tu memang dia x suka pegi
    kalau area utara ok lg

    BalasPadam
  10. dah 3 kali pegi ioi ni..tp xpernah berkesempatan makan magnum sebab tengok org beratur panjang je dah lemah semangat...haha

    BalasPadam
  11. Wah juhnya perjalanan. Anak anak akk suka la kedau magnum ni. Eskem di byk sgt. X hbs makan

    BalasPadam
  12. Bila farah mai KL ek, tingin nak jumpa heheh, sedap magnum ni, peminat magnum should try, emir pun seronok layan aiskrim sedap kan...meriah

    BalasPadam
  13. aida da lalu kat magnum ioi ni, but masa tu ramai sgt yg beratur.
    sampai ke pintu masuk tu hah!
    x dpt la merasa...
    next time may be...

    BalasPadam
  14. Assalam farah,
    haah kan3
    tak aci laaaaa
    suma bukak kat sana sajork
    mai la bukak kat penang jugaks kan3 :P

    BalasPadam
  15. Wow.. Menggoda la magnum ni.. Nyummmnyummm

    BalasPadam
  16. yg ada kat mid valley pun x dan pergi lg ini kan pula kt IOI... hahaha... tp tresto ni mmg betul2 menggoda jiwa kan?

    p/s amboiii emir... bedal senyap2 je ye ;-)

    BalasPadam
  17. Wow aiskrim sungguh mengoda ku la

    BalasPadam
  18. Da ada 3 cawangan e..sha pun da g mall nie tp masa tu masih ada kedai yg belum buka..magnum nie pun xde lg rasanya..

    BalasPadam
  19. bila lahhh nak ada kt penang !! harap2 menjadi kenyataan
    nina bru up entri aiskrim ni. hehee

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||