My Cousin's Wedding Reception Part 1 | Ammar & Tengku Nurisa FarraHaida

11:05


Assalamualaikum kesayangansss #muahciked..
Bulan Mei nie memang bulan pilihan orang yg nak melangsungkan perkahwinan kan..rasanya semua pakat nak kawin sebelum bulan puasa kot.. sebab nanti boleh lah puasa together2.. raya together2 kan...same goes to my cousins..3 orang sekali naik pelamin dalam bulan yang sama..hehehe..best kot!!! best sebab setiap minggu Farah sekeluarga asyik jenjalan jer kekdahnya.. dari utara ke selatan ke pantai timur...tapi yang ke pantai timur tue Farah tak pergi la sebab ada hal yang tak dapat dielakkan..tapi kalau dapat pergi kan best..sebab dah lama tak jenjalan kat tempat cik siti wan kembang tue.. huhuhu..ermmm maybe next time...

Okey back to story..cousin Farah yang kawin dulu nama dia Ammar.. anak sulung Caca a.k.a Uncle Farah..gadis yg menjadi pilihan dia adalah kerabat diraja orang Kelantan..Eh nampaknya bertambah la lagi seorang cousin Farah yang pilih orang kelantan sebagai calon isteri..hehehe..yer la orang kelantan nie kan comey2 belaka...hehehe...majlis resepsi side perempuan di Kelantan Farah tak dapat pergi.. so Farah pergi yang side lelaki.. uncle Farah buat majlis resepsi di Hotel Bangi-Putrajaya dan Alhamdulillah majlis berjalan dengan lancar sekali..Okey lah tak mau cakap banyak2.. meh layan gambar2 yang ada na...chekadaut!

pakaian haruslah formal kan.. dah nama pun buat dekat hotel.. Emir memang Farah tak pakaikan baju Melayu sebab tahu jer la budak tecik manjer tue lasaknya mcmne..takut kang dia rimas pulak.. =D

kami yang paling awal sampai.. so tunggu dekat waiting room dulu..sebab registration counter pun belum ada orang lagi masa tue..


Nasib baik la dapat duduk dalam waiting room nie.. sebab Emir kannn...MasyaAllah Ya Ampun.. jenuh melayan kelasakan dia.. asyik berlari jer dia..tak mahu duduk diam langsung! pitam Mama nak oiiii.. majlis tak start lagi tapi ketiaq habis berlecak..hahaha.

Pelamin yang dihias indah.. 

Photobooth Corner.. simple jer kan.. 

ketibaan pasangan pengantin..


marilah bergambar dulu.. hehehe

sama cantik sama padan.. Tahniah Ammar!

nak bergerak masuk ke dewan dah.. 

suka tengok pengantin baru nie.. 

sebab boleh nampak cahaya kebahagian yang terpancar di raut wajah masing-masing.. tertiba teringat balik time Farah kawin dulu...hehehe

Majlis dimulakan dengan bacaan doa.. 

kemudian ke upacara merenjis kedua mempelai..


yang tengah merenjis nie la Caca & Mami Farah..mesti happy dapat menantu kan.. InsyaAllah lepas nie dapat cucu pulak..kih..kih..kih..

Juara Kilauan Emas musim ke-2 menyerikan lagi majlis pada malam tue..meremang bulu roma dengar dia menyanyi.. power gila suara dia!! mula tue Farah tak berapa kenal siapa mamat nie..sekali dia kenalkan diri baru lah tahu siapa dia.. ermmm patut la pun suara merdu sangat..=D

Upacara memotong kek bertingket-tingket..


Time kami pulak alas perut.. 

Sedap oiii... 


Dessert pun sedap.. 


sebelum balik bergambar kenangan dengan mempelai dua sejoli..=D
p/s:-Buat Ammar & Nurisa, Kak Farah doakan semoga bahagia awak berdua sentiasa bahagia till jannah and cepat2 dapat baby tau!

My Next Cousin's Wedding Reception-Lumut-Perak-stay-tuned-

Love,
Farah

You Might Also Like

17 comments

  1. wah..besar-besran tu farah..mesti meriah kan...

    BalasPadam
  2. dah nama pun buat kat hotel.. haruslah sedap foods dia kann,.. hehe
    nway congrats to your cousin.. camtik & handsome perantin baru tu :)

    BalasPadam
  3. tahniah ..selamat penganti baru buat cousin farah...:)

    sama cantik sama padan..:)

    BalasPadam
  4. tahniah pengantin
    cantik betul pengantin...
    majlis pun smooth aje..
    semoga berkekalan hendaknya

    BalasPadam
  5. hasihh seronok nyer tgk org kawin... ;)

    BalasPadam
  6. Sepadan la pasngan tu. semoga kekal smpai syurga. AMinnn.

    BalasPadam
  7. Emir, sama geng dengan abg Qi tau...sama2 aktif kalau pi event apa pun hehehhehe...comey kedua mempelai, farah pun lawa pakai baju kenan corak farah tu...semaoga berbahagia hendaknya aminnnn

    BalasPadam
  8. Assalam farah,
    laaamaaaanya iols tak terjah sini he3
    sat2
    nak komen bertingkek2 macam kek tu jugaks he3

    BalasPadam
  9. Barakallahulakuma... alfun mabruk!

    BalasPadam
  10. a great wedding...
    wajib la mengimbau kenangan wedding sendiri time tgk org kawin hi hi hi :)

    BalasPadam
  11. wah pengantin comelnya!
    sama cantik, sama padan lah =)

    BalasPadam
  12. Selamat pengantin baru buat mereka.

    BalasPadam
  13. Amboi dear, padanler dok cari kat Penang nnu xdaq noo rupanya ke KL kite. HAHAHA ape pon tahniah ye buat pasangan pengantin...utk Farah, sila bagi adik pasal little boy tu. HEHEHE time to play with adik le tuh.

    BalasPadam
  14. ehehh..muke pengantin pmpuan mcm yana samsudin la..
    semoga bahagia hingga ke akhir hayat utk cousin farah ni ;)

    BalasPadam
  15. Lawalah pelamin tu..dessert tu pun nampak mengancam..

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||