HOMESTAY @ MELOR APARTMENT SEKSYEN 5, BANDAR BARU BANGI | REVIEW BY FARAH

10:50

HOMESTAY @ MELOR APARTMENT SEKSYEN 5, BANDAR BARU BANGI | REVIEW BY FARAH
Assalamualaikum...
Memandangkan kami pergi ramai so homestay adalah pilihan yg terbaik utk berjimat..hehehe...so hari nie meh Farah nak review tentang homestay yang Farah sekeluarga stay sewaktu menghadiri majlis resepsi cousin Farah tempoh hari...saja nak tolong promote ikhlas.. mana la tahu dapat membantu memberi info kepada u all yang tercari2 homestay yang bagus dekat area sana..=D

Ok dalam banyak2 homestay yang Farah google akhirnya Farah memilih Homestay@Melor Apartment yang terletak di Seksyen 5, Bandar Baru Bangi..homestay nie memenuhi segala kriteria yang Farah nak..maklum ler Farah nie fussy sikit..sebab pernah terkena dah.. dalam gambar kemain cantik bersih kebabommm.. tapi hakikat sebenarnya hampeh!!! nak pijak lantai pun geli..bilik air pun berkulat tak dicuci...aduhaiii sedeyyy! tue pun jangan...orang lain buat business homestay dia pun sibuk nak buat jugak.. tapi kualiti tak nak jaga...tak baik lah macam tue kan..buat business nie kena ikhlas..baru rezeki yang dapat tue berkat..faham..ekekeke..opss terlebih sudah.. *peace

Berbalik kepada review...melalut lebih pulak....agagaga...ok FYI, salah satu sebab Farah pilih Homestay@Melor Apartment nie adalah kerana jarak dia memang dekat sangat dengan hotel yang kami nak pergi tue..dalam 7 km jer..senang tak payah risau nak kena hadap jalan jammed ke apa...homestay nie jugak masih baru lagi..ada 24hrs security dan satu parking berbumbung..selain tue tempat makan pun berdekatan.. yang best lagi dekat jugak dengan uptown bangi.. hehehe...

Meh checkadaut ruang dalam homestay nie.. Farah copy gambar2 nie dari blog owner.. sebab sama jer..macam mana rupa dalam gambar macam tue la rupa sebenarnya..kualiti macam nie la kita nak..tak over jika Farah katakan kualiti yang disediakan oleh Homestay nie setanding kualiti hotel! *thumbs up! 

Bilik utama..-aircond-..ok satu sebab lagi yang buat Farah jatuh hati dengan homestay nie sebab owner dia pandai deco setiap ruang yang ada..simple tetapi sangat menarik! 

Bilik kedua-ceiling fan-...see menarik bukan.. kalah hotel bajet...hehehe

Bilik ke-3-ceiling fan... nice....blue color...

Ruang tamu yang menarik..

Bersih dan tersusun kemas...tv flat screen yer..hehehe

Ruang dining dan kitchen..semua kelengkapan yang disediakan lengkap dan bersih.. terbaik lah!!! 

Bathroom pun terbaik!!! siap disediakan towel untuk kita okey..mana ada homestay yang sediakan towel and sabun untuk kita weiii!!!!! and lagi satu masa serah kunci Farah dapat complimentary lotion tangan Crabtree & Evelyn Landon lagi u all.. kelasss!!! memang berpuas hati sangat.. homestay cantik dan berkualiti macam nie la yang kita nak.. betul tak.. 

Overall Farah bagi 5 bintang!!! Homestay terbaik yang pernah Farah stay.. InsyaAllah next visit pasti akan stay kat sini lagi.. >__<

Di sini Farah kongsikan sedikit info yer.. if u all berminat boleh la hubungi owner sendiri.. 
Room Features:
1 covered parking
Master bedroom with air cond (Queen bed)
2nd bedroom with fan ( 2 single bed )
2 toilets
Sofa
32 " LCD TV
Dining (4 seater)
Iron facilities
Cofffee & Tea Maker
Mini bar
Location :
Seksyen 5 Bandar Baru Bangi 
Near to :
UKM, GMI , MFI, INSPEN, UNITEN, KLIUC, BAnking Training Center, Putrajaya, ILKAP, KWSP, KTM UKM, Hentian KAjang, Bangi Golf Resort, Danau Golf Resort (UKM)
Shopping :
PKNS, Bangi Gateway, Metro Kajang, Downtown Jalan Reko, Alamanda, Kompleks Diomand ,
 IOI City Mall
Rate :
RM200/day (weekday)
RM250/day (weekend)
Deposit : 
RM100 
Call/whatsapp :
012-604 6419 (Fiza)
017-303 8568 (Zul)

Love,
Farah

You Might Also Like

16 comments

  1. tengok pun menarik dalaman homestay ni farah..puas hati la kalau nak menginap kat sini

    BalasPadam
  2. nampak cantik & selesa, farah :)
    tq for sharing...
    a great review...

    BalasPadam
  3. Assalam farah
    cantek laaaa rumah dia

    p/s: iols tak pernah lagi duduk homestay tau3

    BalasPadam
  4. Wah...Memang cantik dan kemas susun aturnya. Kita dok seksyen 7 bangi ☺

    BalasPadam
  5. wah...saya tengok gambar pun terus terjatuh hati farah!
    memang nampak cantiklah
    harga pun boleh tahan affordable juga tu kan

    BalasPadam
  6. #ehhh memang bagus sangatttt homestay ni, nampak pun memang selesa jerrrr.... awat tak habaq??? kalau tak boleh turun bangi sana tu... hik hik hik, nak jumpa dak emirrrr...rindu bangat deh sama emir...

    BalasPadam
  7. fuyooo..festime tgk homestay hebak lawa gini..dekorasi dia WIN

    BalasPadam
  8. Assalamua'alaykum dan salam ukhwah!!!

    is folo di #962

    BalasPadam
  9. wah! next time bercuti area sana leh try homestay ni... cantik, kemas dan menarik (^___^)

    BalasPadam
  10. ye lah farah...mmg puas ati kalo lieya pun...serba serbi bersih dan lengkap...simple je tak sarat tapi cukup...... puas ati kalo gini.....lieya setuju dgn farah bg 5 bintang tuuu heheeheheh....

    BalasPadam
  11. cantikkkkk sgt..bersih je..ni dh mcm hotel 5* ni..murah plak tu..

    BalasPadam
  12. Ya Allah, lawa sungguh homestay ni, kalah tgk rumah sendiri hehehhe, lawa la...simple dan least perabot pun dah cukup menawan...pandai lah owner dia deko...salute

    BalasPadam
  13. Ya Allah.. Cntik sungguh. Mcm hotel kut. Mmng terbaikkkkk la..

    BalasPadam
  14. Lawanya bilik yg warna biru tu..menaikkan mood tido..

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||