Buffet Ramadhan Hotel Equatorial Penang 2015 | Iftar Bersama Family Tersayang!

11:34



Assalamualaikum..
Sebelum ramadhan melabuh tirainya..meh nak update laju laju citer pi buka puasa kat Hotel Equatorial tempoh hari..tapi hari nie Farah malas la nak potpet2 panjang lebar..just share gambar jer la na..heee

Nice decoration.. yang nie dekat area lobby hotel. 

ini budak tecik majer takut sama itu ikan.. apa daaaa Muhammad Emir Daniyal! manja sangat macamni la.. pfftt

table kami hari tue.. simple and nice.. 


mana boleh gambar tuan tanah tak dak kan..so kita selit la sekeping..=D

Nice environments! suka sangat.. 

picture yg ini sahaja credit sini..
antara menu yang ada..

buffet kat sini ada banyak section..so pilih jer yang mana suka..

bun 

assorted kerabu and kepah 


The fruits..


jeruk penang pun ada tau..

udang dia gemok2 weyh..=D



semua fresh2.. 


teh tarik dia marvelous walaupun instant!!

air soya..asam boi & lime..

ais kacang, cendol & aiskrim

suka la tue dapat favorite dia..

kuih-muih tradisional..

the dessert..tak sempat cuba..sobss..

menu kambing nie memang menu wajib ada ek kat mana2 buffet ramadhan..

Assorted tempura.. Farah sempat try prawn tempura jer hari tue..

yang nie kat bahagian luar restoran.. kebanyakan menu kat sini grill punya..selain daripada kambing golek, ada sate..kebab..laksa, tempura dan macam2 lagi.. paling Farah suka yang macam dalam gambar yg kat bawah tue..lupa dah nama menu nie..tapi memang betul2 menyelerakan!!!!


patut la menu dia semuanya boleh dikatakan mewah dan terbaik..tengok la harga tue.. bukan bajet punya na.. Fuh! nasib baik bos belanja voucher.. dapat la jugak merasa makan kat sini..hehehe.. bagi Farah buffet ramadhan kat Hotel Equatorial nie adalah yang terbaik sekali Farah pernah cuba..Farah bagi 5 bintangggg!!!!


psst:-mood kemalasan melanda..maka entri pun jadi tah apa2 tah..hahaha..

Love,
Farah



You Might Also Like

18 comments

  1. rezeki bos blanje voucher ye..tp mmg mhl la buffet ramadhan...mkn tkde la byk sgt pn

    BalasPadam
  2. tudia.. makanan.. patut la sedap2.. 120 sekepala..

    BalasPadam
  3. nyummy....sedapnya. Amboi...behave tau abam comel tu. good boy

    BalasPadam
  4. wahh..rezeki farah...best!!

    BalasPadam
  5. apasai udang gemok sangat..

    geram ~~~

    BalasPadam
  6. tudiaaa udang tu..besar2...

    BalasPadam
  7. alahai..sdapnya...banyak pilihan,...:)

    BalasPadam
  8. Meriahnye dgn makanan kan, tgk je pun boleh kenyang lol
    btw,Selamat Hari Raya saya ucapkan buat sis n family ya ^__^

    BalasPadam
  9. Bila bos belanjer memang wajib pergi.Kalau sendiri pas makan kt sini termenung seminggu tahan lapar..
    Jom g blog saya http://intandayani.blogspot.com

    BalasPadam
  10. memang padan laa dgn harganya ye kak.. sakan gak menu yg disajikan.. hehehe.. terliur dan terbayang2 dah nih..:') hahaha..

    BalasPadam
  11. Sesekali layan bufet kat hotel memang best ar....kalau selalu bosan...

    BalasPadam
  12. Bosss, boleh tak belanje kite jugak..huhu.... Orang belanja memang best sedap pulak tu... jeles..jeles

    BalasPadam
  13. memang nampak menyelerakan..

    BalasPadam
  14. Assalam farah,
    ooohoooiiii
    memang bombastik la kan3

    pssttt : tahun depan kita aim EQ utk review he3 :)

    BalasPadam
  15. Sedap... kenalah dgn harganya..

    BalasPadam
  16. sik baik da x puasa. kalau tak...merembes air liur ;-)

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||