Family Gathering & Shopping Raya.. Raya..Raya!

10:12


Assalamualaikum..
Habis jer event kat 1 Utama Shopping Centre, terus balik ke condo..mula tue plan nak ke jalan tar lepas habis event.. tapi dah penat sangat so tak jadi..esok jer la ke sana..lagipun kebetulan esok ada family gathering kat rumah uncle Farah di Alam Damai..so sekali jalan la..

Esoknya..after check-out, terus gerak ke jalan tar.. nak sambung shopping raya lagi kekdahnya..ngeee..tapi bila sampai jer kat sana...ya ampunnn jalan jammed gila kot! dengan banyak jalan tutup lagi..terus terbantut semua plan.. dah la kami plan lepas berbuka kat rumah uncle Farah tue nak terus shoot balik sp..dah jadi macam nie bilanya nak shopping!!.. huhuhu...

last2 adik Farah kata nak sponsor stay semalam lagi kat KL..Yayy selesai masalah! so terus pi check-in hotel dulu..relax kejap..solat..then keluar balik.. shopping kat jalan tar kami skip dulu..malam baru nak pi situ.. nak ke Sogo tak sanggup nak hadap traffic jammed lagi.. so kami ke Putra Mall..shopping..shopping..dan shopping..singgah Uni Qlo la.. Padini la.. eh semua kami terjah la.. semua sale gila2! then around pukul 6.30ptg baru gerak ke rumah Uncle Farah.. 

sampai sini pun dah lewat..ada la lagi 15 minit sebelum waktu berbuka..tak sempat nak tolong apa yang patut..hehehe


semua dah siap terhidang dah..

menu semua sempoi2.. 

buah-buahan saja ada 4 jenis..tapi paling WIN buah durian la.. hahaha


 sementara tunggu waktu berbuka..


bersembang2 lah apa lagi..lagipun bukan selalu dapat berkumpul ramai2 macam nie.. time nie la cousin2 semua nak bergosip sakan..citer pasal baju raya la..biskut raya la.. eh macam2 topik lah..=D

Part nak hidang-menghidang serah jer kat adik Farah..
Eh u all jangan terkejut na tengok kami adik-beradik lain sikit..hehehe..orang selalu tak percaya kami nie adik-beradik.. sebab adik Farah nie memang sejak lahir kulit dia memang cerah.. bak kata Mama Farah.. dia lahir time bulan tengah cerah.. Farah lahir time bulan gelap..agagaga..tapi sekarang nie kulit dia bertambah2 cerah tau..sejak2 dia dok ambik produk injenction tue.. kalau nak tahu produk apa meh refer link INI dan INI...ishhh jealous tau tengok kulit dia semakin gebu-gebass dan putih..Farah pun teringin jugak nak inject tapi tengah dok TTC sekarang..terpaksa pendam jer la hasrat tue.. huhuhu


Ada 4 Zone hari tue.. kami di zone 1 iaitu kat sini la..hehehe.


Nie zone ke-2.. yang zone 3&4 tak sempat nak ambik gambar.. sebab time tue dok kalut nak berbuka dah..

 Nie la caca a.k.a uncle Farah...=D


 Humayra & Danish..

Nasib baik la time berbuka hari tue Emir tido..kalau tak jenuh 'mengkelan' la bak kata orang utara.. hehehe...maybe Emir dah letih sama. jalan non stop..main pun non stop....pfftt..


Dari rumah uncle balik ke hotel dulu.. buat apa yang patut then turun balik.. tadi kata nak ke jenjalan kat jalan tar kan.. so let's go!! weeeee


Sampai sana tak la jammed sangat..tapi ya ampunnn lagi sekali..orang ramai gila! nak jalan pun sampai kena kepit2.. huhuhu.. dah pergi kan..redah jer la.. tapi best jugak sebab semua murah gila!! Farah banyak borong kurti blouse hari tue.. harga gila murah.. 19hengget jer.. kat sini mana dapat harga mcm tue.. =D


Orang kalut nak beli baju raya kat dia.. tapi dia sibuk nak belon otomen..


layankan jer la..asal dok diam sudah..hehehe


Settle shopping around pukul 2pagi jugak la.. lepas tue terus balik ke hotel tido.. letih betul..sampai tak terbangun la waktu sahur.. huhuhu..nasib baik dah niat puasa sebulan.. kalau tak uwaaaaaaaa nangis kot..=D

Esok after check-out terus bertolak balik.. tapi bukan balik SP lagi..kami singgah kejap berbuka puasa kat Hotel Equatorial Penang.. yang tue nanti kat next entri Farah story na..ok Bai!

Love, 
Farah


You Might Also Like

19 comments

  1. Perghhh meriah buka puasa dan shoppingnya! Anim dah pergi jalan tar tu tahun lepas ...memang tak bernafas kat dalam tu hahaha. Tahun ni tobat takmo jejak dah pasai dah beli sesiap :D

    BalasPadam
  2. Meriah..wah rambutan gading...roti jala..nikmatnya..

    BalasPadam
  3. kurti 19 hengget?
    uwaaa...hr tu beli kt sini 35 hengget

    BalasPadam
  4. Amboiii...shopping sampai 2 pagi...hehehe...Dah lama tak gi jalan TAR tu.

    Meriahnya berbuka ramai2 macma nih.

    BalasPadam
  5. wah meriah berbuka umh uncle..byk zon ye hehe...kt jln tar better p mlm tp mmg sesak tp mlm sesak bole minum air..kalo siang panassssssssss

    BalasPadam
  6. puyooo soping sakan kak farah ye....

    BalasPadam
  7. mknn tu ya ALLAH terliuq tgkkk... nk p shopping jln tar jgk hjt nya esok lusa ni.. kihkih

    BalasPadam
  8. time ni kalau shopping kt kl memang best la.. hehee

    BalasPadam
  9. meriahnya berbuka ramai2.. shopping kat KL memang happening laa..

    BalasPadam
  10. memang meriah shopping kat KL, lagi-lagi dah hujung ni..hehe

    BalasPadam
  11. awal puasa hari tu pergi jalan tar.. pergi sorang2 je.. siang.. ni dah nak raye.. tak sanggup nak jejak kaki

    BalasPadam
  12. bestnyaa berbuka ramai2 macam tu.. teringin plak.. tak sabaq tunggu raya nanti.. hehehe..

    BalasPadam
  13. Kalau akak jgn harap en abg tu nak pi area jln tar time2 macam ni...masak nak terjah..mmg kena maki je nanti...heheheh

    BalasPadam
  14. Assalam farah,
    samalaaaaaaaaa
    iols dgn my sis pun lahir bulan laen2
    bulan cerah & bulan gelap he3
    sapa cerah sapa gelap sendiri mau tau :P

    BalasPadam
  15. aiyooo emir...time org mkn sedap2 dia plak sedap zzzzzzz ye ;-)

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||