Outfit Raya Kedua 2015 | Tema Kecoklatan+Creamy Yummy!

15:19

Outfit Hari Raya Kedua 2015 | Tema - Kecoklatan+Creamy Yummy!

Assalamualaikum....
Aduhhh dah nak masuk minggu ke-3 Syawal tapi kemalasan betul nak up citer raya.. malas nak transfer gambar2 yg banyak dalam kamera..malas nak edit kasik comey2 sikit.. malas nak watermark all the gambar.. Eh pendek kata semua malas la...apa dah jadi nie.. no..no..no... kena cepat2 buang mood tak bagus nie.. minggu nie satu citer pun xdak lagi yg update dekat blog.. mula tue Farah ingat nak ikut susunan hari kejadian la..tapi lagi lambat la jadinya nanti.. so skip dulu citer bbq raya.. terus ke penceritaan hari raya kedua yer...tak kisah la kan jalan citer cacamarba sikit..yang penting update kennnnnnnn!!!! agagagaga

bergaya with my the only budak tecik manjer!

Okey hari raya kedua ada dua buah rumah yang buat open house..rumah aunty & bff Farah.. sorang buat mee hailam..sorang lagi kata buat mee kuah..Uwaaaa apakah??..tema juadah raya kedua semua berpakat buat mee ke???? argghh tak kisah la kan..bedal ajer..janji kenyang sudah.. mula2 kami sekeluarga pi terjah rumah aunty Farah..sebab open house rumah bff Farah malam baru start open-nyerrr..hehehe.. so moh la kita pi try mee kuah yang special katanya....sebab resepi di-courier khas dari Johor u all..siap pesan tak boleh share resepi tue melalui whatsapp lagi..kiranya resepi rahsia gitu la..hehehe...

tapi so sorry disebabkan terlalu lahhhhh sedap sampai lupa nak ambik gambar mee kuah special tue.. hohohoho... tapi memang betul2 'kick' pun.. bertambah sampai dua kali hari tue.. hehehe..memang sedap!!! boleh buat meniaga nie..tapi tue lah resepi rahsia la pulak..hehehe..

selesai menjamu selera...terus buat photoshoot ala2 garden dekat halaman luar rumah aunty Farah..berkenan betul tengok pokok besar tue..apa tah nama pokok nie.. lupa nak tanya..kat rumah Farah pun ada tanam jugak..tapi baby pokok lagi..tak sabar tunggu pokok tue besar mcmni jugak..okey meh la layan gambar syok sendiri kami sekeluarga.. heeeeeee 

acah acah sweet gitu kan...

btw..outfit raya kedua kami nie bertemakan kecoklatan+creamy yummy..untuk baju raya kedua Farah nie masih lagi berkonsepkan dress..actually baju nie Farah tempah untuk raya haji tahun lepas..tapi my personal designer.. wahhh personal designer gitu kan.. Eh tapi betul la setiap design baju yang Farah tempah nie memang kami berdua seat together bincang tau nak buat macam mana..kadang tue sampai nak pecah kepala.. al maklum ler nak design yang acah-acah bombastik kannnn..hehehe..matik la kena kecam!!..hahaha...ok back to story..dipendekkan cerita tailor Farah tak dapat siapkan baju nie untuk raya haji tahun lepas..makanya jadi la baju nie untuk outfit raya kedua Farah tahun nie.. 

Baju hubs pulak..recycle yg tahun-tahun sebelumnya.. tak payah membazir..bukan dok pakai selalu pun kan..asal boleh matchy sudah..yer dak..untuk Muhammad Emir Daniyal, Farah pilih fesyen jubah..tahun nie tengah in dengan design jubah nie..so beli la satu..tapi harga boleh tahan jugak..puas dok menawar.. dapat jugak harga yang Farah mintak..hehehe..




dah settle open house aunty Farah...malam tue kami ke open house my bff pulak.. tapi ampun maaf dipinta sekali lagi gambar makanan tiada untuk ditatap..entah mengapaaaaa...mood bergambar tak mari..huhuhu..seriusss sekeping pun tak dak..sobssss..ruginya rasa sebab tak dapat nak share kat sini mee hailam meletop pop-pop hasil air tangan mak bff i.. huhuhu..

settle citer raya kedua.. nanti i baling belakang citer bbq raya na.. InsyaAllah....memang nak cepat2 update citer raya 2015.. oh ya..tahun nie kami buat photoshoot raya kat white studio.. yang tue nanti Farah citer...ok lah..setakat nie dulu..nanti sambung lagi.. Bye..

Love, 
Farah

You Might Also Like

35 comments

  1. haaaaa siap ada tema gitu.. CT xde pun entry raya sebab raya smpai lepas zohor semua pengsan tido =P

    BalasPadam
  2. amboi...meletop2 bj ry depa

    BalasPadam
  3. amboi meletup kebabuss. cantik la akan pakai bju mcm tu. nak try tapi macam segan. hihi

    BalasPadam
  4. selamat hari raya farah...cantikknya dia:)

    BalasPadam
  5. Cantik ..soft color :)

    BalasPadam
  6. selamat hari raya farah..meletop baju raya farah..cantik..:)

    BalasPadam
  7. WAAA BAJU KAK FARAH lawa . . memang tak rugila ada personal designer kan ! :)

    BalasPadam
  8. kerlas ada personal designer ye...suka style dress gni tp tk smua tailor nk jahit

    BalasPadam
  9. lepas raya memang gitu kak farah., saya pun sama.. hihi.. transition period kata orang.. hihi

    BalasPadam
  10. Argh!! dah start cerita raya gak...ok2, ambil mood aura Farah nak story pasal raya gak ni =)

    BalasPadam
  11. Cantik tema untuk raya kedua Farah ^-^

    BalasPadam
  12. waaahhh..cantiknye farah..ila raya petama je pakai baju raya tu pun bape jam je pakai..pastu salin..panasssss gile kt kampung..

    BalasPadam
  13. tulah cantik baju depa tu..kenan lah cheq hehe
    seronok tgk gambar uols ni..ni barulah raya kan
    papepun selamat hari raya...

    BalasPadam
  14. lawanya baju..
    hmmm.. mood update kelaut dalam.. susah nak terapung.. :)

    BalasPadam
  15. wahhh.. baju lawaaa... pandai tailor tu... design, cutting kena dgn farah....

    BalasPadam
  16. hahaha..aklau tengah layan kuih memnag lupa amik gambar..cantik baju kak farah..

    BalasPadam
  17. patot laa baju lawaa, ada personal designer rupanyaa.. hehehe.. serius raya kali ni husna banyak mkn mknan berat2 jer.. tak tolak langsung.. semua husna sapu ekekekke..

    BalasPadam
  18. cantik baju....

    orang pun cantik....

    BalasPadam
  19. Slmt hari raya sis! Jemput singgah beraya ke blog sis. hahaha :D

    http://santanmanis.blogspot.com/2015/08/raya-bersama-yuna-oh-yeah.html

    BalasPadam
  20. Tema tu mmg creamy yummy, lawa baju dia....;-)

    BalasPadam
  21. selamat hari raya..meriahnyer raya

    BalasPadam
  22. panjangnya rambut mommy..cantik

    BalasPadam
  23. coklat..samalah tema kita!tapi saya raya pertama je baju baru..raya kedua sarung je baju kurung yg dok pakai gi kerja..haha

    BalasPadam
  24. Lawa warna pilihan farah nampak elegan sgt2...

    BalasPadam
  25. Assalam Farah,
    haah laaaaaaaaaa
    satek dress ghayer uols :)

    BalasPadam
  26. Cantik umah farah..
    Farah duk mana??

    BalasPadam
  27. kalau dulu, org cukup seriau nk pakai kaler coklat...la ni...kalu pandai match kaler ni, mmg berseri2 nak2 si pemakainya ;-)

    BalasPadam
  28. cantik menarik tu permandangan indah tu

    BalasPadam
  29. lawa baju raya depa.. hehhee.
    kalau raya memang malas nk update blog

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||