#RayaFarah2015 | Syawal-16 | My BFF Belanja Makan Mee Udang kat Pulau Sayak

10:17


Assalamualaikum
#Throwback Syawal-16, My bff belanja makan mee udang kat Pulau Sayak -kami bertolak ke sana lebih kurang pukul 5.00 ptg...dalam 1/2jam dah sampai..dekat jer pun dengan rumah..tapi percaya tak ini baru pertama kali Farah sampai sana..punya la jakun.. selalu dok lalu pi Pantai Merdeka ja..sebab setahu Farah Pulau Sayak nie selalunya tempat orang pi memancing jer.. tak tahu pulak ada mee udang sedap meleleh kat sini..hahahaha..

My bff, Nadia...siap bagi tahu nak bawa mainan pasir untuk anak2 main pasir nanti.. seriously masa tue tak dapat bayangan lagi macam mana la rupanya kat sini...tapi bila dah sampaiiiii...wah betul2 tepi laut jer...best kot!!!

Sampai2 jer terus budak berdua nie turun ke bawah.. tak sabar nak main pasir dah...


Muhammad Emir Daniyal & Mayesa...Emir tumpang mainan icha jer..sebab mainan Emir yang beli masa kat Teluk Batik hari tue tah mana hilang dah..nasib baik budak berdua nie boleh ngam.. tak berebut pun.. jangan Emir dengan Irfan.. jenuh bertempik la dengan kerenah mereka...=D




melayan anak2 main pasir..

FYI, kat sini tak boleh mandi tau..sebab air laut dia kotor and hitam..maybe dari minyak bot la kot..tapi tak kisah la..datang bukan nak mandi pun kan.. yg penting pasir pantai dia bersih.. itu yang budak berdua nie main sampai tak nak naik atas.. 


memandangkan budak berdua tue main sampai tak nak naik..maka kami berempat dapat la menikmati mee udang kebabommm nie dengan tenang sekali.. hahahaha..sedap weiiiii...gemok2 udang dia..freshh pulak tue..dapat rasa kemanisan udang tue.. 

bagi Farah mee udang kat dari memang WIN la..sedapppp..cuma kuah tue kalau 'kaw' sikit lagi memang perfect!!!


ini satu lagi menu meletopss kat sini...nasi goreng udang..memang sedap..cukup rasa.. actually kami order nasi nie untuk budak berdua tue.. tapi last2 kami yang kena habiskan sorang sikit.. sebab budak berdua tue just makan udang jer..itu pun jenuh paksa suruh naik makan.. hahaha

yang bestnya lagi, petang tue kami semua berpeluang tengok sunset!!!!

Yayy...Sunset di Pulau Sayak...


psst:- Nadia...nanti budak berdua nie dah besar kita tunjuk gambar nie kat depa na..main pasir together2 sambil layan sunset..hehehe

btw kat Pulau Sayak nie ada beberapa kedai makan mee udang lagi.. tapi dalam banyak2 kat sini yg paling WIN la...sebab lokasi dia betul2 mengadap laut...harga pun bagi Farah ok la.. ada sepinggan RM6,RM9,RM12,RM16 & RM22...bergantung kepada udangnya la yer.. 

Tq nadia belanja i makan hari tue.. moga bertambah lagi rezeki u lepas nie...=D


Love,
Farah


You Might Also Like

28 comments

  1. yeee...lieya ingat mee udang farah post kat ig ni laa buat lieya meleleha ailiyo...terbayang2 tgh sedut kepalanyer heheeheheheh....gemok2 kan udangnyer....kalo peminat udang mmg puas laa dpt mkn nieh.....

    BalasPadam
  2. Best nyaaa...nama ja org kedah kan...tp pulau sayak pun kami x smpai lgi...
    Btw salam perkenalan
    Jemput jengah ke blog saya pulak

    BalasPadam
  3. wow! mee udang kat sini memang marvelous! :))

    BalasPadam
  4. Assalam Farah,
    ooohoooiiiiiiiiii
    baru semlm iols & hubby dok bincang topik mee udang pulau sayak hokeyh :)

    BalasPadam
  5. sedappnyer mee udang..tapi akak xsuka mee..jd akak pilih nasi goreng udang laaa..hihihi

    BalasPadam
  6. jenuh Emir pikir macam mana nak buat peace.. haha

    BalasPadam
  7. nti leh rekemen tempat ni kat en. hubby...
    mmg cantik layan sunset situ

    BalasPadam
  8. kak farah tao tak usop mee udang ni bapak kawan muni punya . nama kawan muni tu pon nadia. kami satu teknik n still contact sampai skrg . . so bila muni pegi makan kat sini dapat diskaunla sebab kawan muni tu yg selalu jaga kaunter . hahaha . . :p

    BalasPadam
    Balasan
    1. oooo... ye ke muni..best la boleh dapat diskaun... nak pergi makan ngn muni la..hehehe.. nanti bagi tau kat kawan kuah kasik kaw lagi sikit.. baru umphhhhhhhh!!!! hahahaha

      Padam
  9. Salam singgah sini farah...sedapnya mee udang tu...

    BalasPadam
  10. ok.bereh fara.nti nak pegi pulau sayak ajk hubs..selalu balik penang tp xthu pun ada mee udang sedap kat sini

    BalasPadam
  11. amboi udang dia...dap ngat aih

    BalasPadam
  12. Pergghhhhhh... sedap nya nampak .. kena g try jugak ni bila balik kg nanti :)

    BalasPadam
  13. kalau gi makan kat sini..saya suka makan nasi goreng aje..heheh..
    tapi view sunset tu sangat cantik.

    BalasPadam
  14. last week dah plan dah nak pi Pulau Sayak.. sbb alang2 ade kat area Hasani..
    pastu ttb mak lak ada urusan lain.. kensel..

    BalasPadam
  15. sakan tgk udang tu bersidai.. sabar jelaa..

    BalasPadam
  16. nak makan jugakkkk... nak datang sana jugakkkkk ;-)

    BalasPadam
  17. WAH WAH WAH.. udang dia tu gerammm je rasa.. erm ermm. dapnyeee

    BalasPadam
  18. menangis tgk mee udang tu...menangisssssssssssss oiiiii....farah best yer bawak emir pi main pasir kt pantai hehehhe sure tak mau naik hehhehe

    BalasPadam
  19. omg..bsrnye udang tuuu..byk plak tu..murah laa..

    BalasPadam
  20. wah...sonok emir main pasir ye

    mak ai mee udang tu bikin saya lapo la
    beso2 plak tu, puas makan ni
    boleh suh bff farah tu belanja saya sekali dak...hehe

    BalasPadam
  21. sedapnya mee udang kita duk kedah pun xsampai lg ni

    BalasPadam
  22. Besaqnya udang!puaih aih makan..berbaloi je ahrga dia kan..cuma Pulau Sayak ni je aida tak tau kat mana..hihihi..gambar dua orang budak kecik bawah sunset tu sweet sangattt..

    BalasPadam
  23. bestnya makan tepi laut.. tak perasan pulak kedai ni.. huhu

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||