JOM, Pakat Naik! | Perkhidmatan Komuter Dari Gurun>Sg.Petani>Kamunting

15:09

PERKHIDMATAN KOMUTER DARI GURUN<SG.PETANI<KAMUNTING

Assalamualaikum..
Yayy buat pertama kalinya perkhidmatan komuter dah ada kat area Utara sejak 11 Sept yang lalu.. laluan yang terlibat untuk perkhidmatan komuter ini adalah dari Gurun>Sg.Petani>Kamunting dan sebaliknya manakala anggaran perjalanan bagi setiap hentian pula adalah setiap 2 jam sekali..

Ohhhh syukur sangat!! selepas nie Farah tak perlu lagi la stress nak kena drive sendiri ke tempat kerja bila hubs pi outstation..Yayy!!! Selain tu, dengan adanya perkhidmatan komuter nie dapat la Farah berjimat sikit, sebab harga tiket dia tak la mahal sangat...cuma RM3.60 jer bagi perjalanan dari Sg.Petani>Butterworth..harga tiketnya memang jauh lebih murah daripada perkhidmatan bas ok! ngeee..suka!! clap..clap..clap..

So pagi nie memandangkan hubs tinggal motor dia dekat ofis, so kami ambik peluang la menggunakan perkhidmatan komuter ke tempat kerja..lebih kurang pukul 5.20pagi kami dah terpacak dekat depan stesen komuter..suasana pagi tadi masih lengang lagi..maybe awal lagi kot...

FYI, kalau kita masuk dari depan pintu masuk stesen, kita dah boleh nampak kaunter tiket yang terletak di sebelah kanan..kaunter dia tak la besar..sedang2 jer..ok dari segi fasiliti pula, Farah tengok sangat bagus dan mesra pengguna.yang bestnya tempat parking kenderaan pun secara percuma.. tapi tak pasti la percuma tue sampai bila..harap tue sampai bila2 la kan..heee

So far Farah sangat berpuas hati dengan perkhidmatan yang disediakan.. walaupun tempoh perjalanan mengambil masa lebih kurang 40 minit untuk sampai ke stesen butterworth, tapi bagi Farah ia lebih berbaloi sebab no traffic jammed! hehehe..

Ok di sini meh Farah kongsikan sekali info berkaitan perkhidmatan komuter nie untuk makluman u all...

Perjalanan bermula dari Gurun>Sungai Petani>Tasek Gelugor>Bukit Mertajam>Bukit Tengah>Butterworth>Simpang Ampat>Nibong Tebal>Parit Buntar>Bagan Serai>Kamunting

Antara kemudahan yang disediakan di sini..

Jadual perjalanan dan tambang ETS Gurun>Sg.Petani>Kamunting



With Love, 
Farah

You Might Also Like

19 comments

  1. nk jimat mmg ok sgt la kn..bole tdo dlm komuter 40 minit tu..akak skarang opis dh jauh...penat skit...tp ada je komuter cumanye jenuh nk tgu...so drive jugak la

    BalasPadam
  2. senang la kan dah ada komuter ni..uih...paginya farah dah gi kerja..

    BalasPadam
  3. perkhidmatan mcm ne takde kat brunei huhu

    BalasPadam
  4. wah..jimat duit & jimat masa..:)

    BalasPadam
  5. kalau dalam train boleh baca buku atau buat apa yg patut.. kalau stuck dalam traffic jam xleh nak buat ape.. stress ajer

    BalasPadam
  6. ETS dari Utara ke KL Sentral tu dah start kan...

    BalasPadam
  7. wah best tu..one day kena try juga ni

    BalasPadam
  8. terbaik komuter sekarang...

    BalasPadam
  9. Alhamdulillah semakin mudah untuk warga utara... teringat time duk kat klang, boleh kata tetiap hari naik komuter tu...

    BalasPadam
  10. jimat masa jimat belanja..tp kena bgn awal lah kan hehe

    mmg xde stop kat Kuala Kangsar ke kampung eden tu huhu

    BalasPadam
  11. Yang penting jimat..mudah...dan xstress nak hadap jam

    BalasPadam
  12. wahh bestnya bila la nk try ets nie...hmmm

    BalasPadam
  13. jimat byk...nek komuter boleh lena...hihihi

    BalasPadam
  14. cepat dan menjimatkan masa.. tak perlu pening kepala nak kena drive jauh-jauh..

    BalasPadam
  15. pssstttt awat nmpk kurus dgn baju hijau tuuuuuu

    BalasPadam
  16. wahhhh..ila teringin nk naik ets gi padang besaq tauu..ntah bile bole spi ntah..

    BalasPadam
  17. Awalnya best la dah dapat ETS

    BalasPadam
  18. Wah...bagus la mcm ni...xla kena hadap jammed kan

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||