Teater P.Ramlee The Musical 2015 | 'Dari Penang ke Singapura'

10:55

Teater P.Ramlee The Musical 2015 | 'Dari Penang ke Singapura'

Assalamualaikum..
Hai kesayangans..ok hari nie meh nak #Throwback kisah pengalaman Farah pi tengok Teater P.Ramlee The Musical 2015 pada 28.08.2015 tempoh hari yer..=D

Actually, kalau u all nak tahu, plan pi tengok teater ini memang betul2 last minit punya decision..kalau nak diikutkan pada awalnya Farah memang dah plan nak join geng #bloggerutara sebab we all dapat invitation atas tiket media..tapi time tue hubs kata tak payah lah join..sebab esoknya seawal jam 4.00 pagi kami akan bertolak ke Krabi..takut penat pula nanti...so okay i is menurut jer la perintah..redooo walaupun dalam hati memang teringin sangat nak tengok persembahan teater hebat nie..

tapiii..nak jadi rejeki la kot..tertiba pada hari kejadian dapat whatsapp text dari hubs bagi tahu yg dia dapat 2 keping tiket ke preview teater P.Ramlee..terus ajak i pi tengok..siap kata rugilah kalau lepaskan peluang nie.. ecece..kemain yer.. yang sebelum nie banyak benor alasannya tue dah kenapa...hahaha

So di sini lah kami pada malam tue..dengan masih berbaju kerja lagi na..tapi sempat la petang tue i pi tumpang mandi kat rumah member ofis..tidak ler rasa lemau sangat nak layan teater kan..=D

Fyi, ini adalah kali pertama teater yang menangkat kisah kehidupan seorang seniman lagenda negara dipersembahkan di luar KL...jarang sekali tau teater hebat sebegini diadakan di Penang.. dengarnya selepas persembahan di Penang mereka buat road tour ke negeri Melaka dan seterusnya ke Johor..yang bestnya lagi ramai tau pelakon2 hebat yang terlibat di dalam pementasan teater P.Ramlee The Musical nie antaranya Tony Eusoff yang membawa watak P.Ramlee, Tiara sebagai Norizan, Nadia Aqilah Bajuri sebagai biduanita Saloma Datuk Aznil Nawawi memegang watak Daeng Harris dan ramai lagi la..

Ok jom layan gambar2 sepanjang pementasan berlangsung pula yer....semua pic nie credit kepada SitiYgMenaip.. tq siti! muahciked..=D


Overall Farah sangat terhibur menonton Teater P.Ramlee The Musical 2015..plot cerita yang menarik, music arrangement  yang mantap, backdrop dan props yang memukau serta barisan pelakon hebat membuatkan teater ini sangat menarik dan tidak membosankan langsung...sesekali terasa seperti kita pulak yang berada di zaman P.Ramlee..Tahniah diucapkan kepada semua barisan pelakon yang terlibat secara langsung dan tidak langsung di dalam menjayakan pementasan teater P.Ramlee The Musical ini.. diharap selepas nie akan akan ada lebih banyak lagi teater yang hebat begini diadakan di Pulau Pinang... =D


With Love,
Farah






You Might Also Like

22 comments

  1. wow...bestnya tengok teater..lama kot tak tengok teater ni..mesti happening kan farah

    BalasPadam
  2. tetiba terindu pulak time tengok teater ni...

    BalasPadam
  3. xpnh lg ada pglmnt tgk teater.. huhu

    BalasPadam
  4. Blm pernah lg tgk teater yg barisan pelakonnya artis..tp ahkak pnh berlakon teater ms belajar kt Upsi dulu..best!

    BalasPadam
  5. bestnyer..rugi tak dapat pergi haritu

    BalasPadam
  6. Syoknya dapat tgk teater nie... Lama dah x gi tengok teater..

    BalasPadam
  7. ada org kata menonton teater lebih memberi kepuasan berbanding tgnk movie...

    BalasPadam
  8. teater lebih mencabar memang menarik dapat tengok hari tu...

    BalasPadam
  9. farah ikut nari sama x malam tu ekeke

    BalasPadam
  10. tak de rezeki nak join tgk teater muzikal.. huhuhu.. inshaAllah next time plak.. hehehe..

    BalasPadam
  11. best kan kak.. tak ada one moment pun yang bosan..
    music memang super gempak la.. hehehe.. best2..

    BalasPadam
  12. Hari tuu dok tengok jer si Ucopppp promote pasal nie. Hehehe Meriah nampaknya ^^

    BalasPadam
  13. Menarik sungguh!
    Nampak macam heavennya kalau duduk dalam teater tu kan dpt tgk live bagaimana mereka berdrama

    BalasPadam
  14. Bestnya. Dah lama tak tengok teater.

    BalasPadam
  15. best tu.. dah lama kak aiza tak menonton teater..

    BalasPadam
  16. seumur hidup ta pernah tgk teater..btw, nmpk mcm best je..mgkin sy ptt mencuba tgk teater! :)

    BalasPadam
  17. Zumal nie tak pernah tengok teater lagi...

    BalasPadam
  18. Teater p.ramlee jarang menghampakn...

    BalasPadam
  19. Tak.pernah tengok teater gak ni

    BalasPadam
  20. Bestnya..ms ni mokcik malu2 lagi..jual mahal xmau join..loni nyesal..huhuhuhu

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||