Tema Sambutan Hari Pelancongan Dunia 2015 | ' 1 Billion Tourists, 1 Billion Opportunities'

09:27

Tema Sambutan Hari Pelancongan Dunia 2015 | ' 1 Billion Tourists, 1 Billion Opportunities'

Assalamualaikum..
Hai..u all tahu tak, negara kita menyambut Hari  Pelancongan Dunia pada setiap 27 September setiap tahun..dan tahun ini sambutannya bertemakan    "1 Billion Tourists, 1 Billion Opportunities' yang mana ia bertujuan untuk memupuk semangat kesedaran tentang kepentingan pelancongan dan sumbangannya kepada sosial, budaya, nilai politik dan ekonomi..

Justeru itu, bagi memeriahkan lagi sambutan Hari Pelancongan Dunia 2015, Kementerian Pelancongan dan Kebudayaan Malaysia melalui Pusat Pelancongan Malaysia (MaTiC) akan menganjurkan program #Kolektif1 yang mana ia merupakan satu pameran fotografi yang terdiri daripada sejumlah 78 keping gambar-gambar menarik yang telah diambil oleh 28 orang jurugambar profesional tempatan...Pameran ini bermula dari 26 September sehingga 30 Oktober 2015.

Selain itu, terdapat beberapa aktiviti-aktiviti menarik lain yang turut akan memeriahkan lagi sambutan ini antaranya Fuji Global Photo Walk, Hop on Hop Off (HOHO) dan juga Media City Tour. Diharap dengan adanya aktiviti-aktiviti sebegini akan dapat menyokong lagi industri pelancongan tempatan negara kita..

Oleh itu, marilah kita bersama-sama membantu menjayakan sambutan ini dengan berkongsi gambar-gambar percutian kita ke mana-mana destinasi pelancongan tempatan dan jangan lupa untuk hashtag, #MYWorldTourismDay, #1billiontourists dan #WTD2015 dalam media sosial kita..

psst:- InsyaAllah dalam masa terdekat nie Farah akan bercuti ke Langkawi dan Sarawak.. so tunggu Farah akan banjirkan gambar-gambar percutian Farah nanti dengan hashtag tersebut...Jom cuti-cuti Malaysia!!! 

Love,
Farah


You Might Also Like

12 comments

  1. Selamat Hari Pelancongan Dunia... Selamat bercuti yer Farah ^-^

    BalasPadam
  2. bestnyew srwk!!!

    nk ikut;)hee

    BalasPadam
  3. selamat bercuti farah.. :)

    BalasPadam
  4. selamat bercuti farah..take care..pergi serawak bw mask banyak2 ya kalau masih jerebu..kikiki

    BalasPadam
  5. selamat bercuti farah..btw, yg throwback bole x?hihi

    BalasPadam
  6. hehe nasib baik dunia.. kalo malaysia nye macam tak proper je tourist dtg skarang ehe..

    BalasPadam
  7. Perghhhh sarawak dan langkawi hebat farah kita ni tau...juju kena limitkan berjalan sebab kerja semakin membukit di parlimen tak lam alagi nak bersidang...takpa leh tgk farah berjalan sungguh2 syok

    BalasPadam
  8. Ada jugak hari pelancongan sedunia yerp. Best nya nak gi cuti2.

    BalasPadam
  9. Kite ni je yg x g berjln2 waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    BalasPadam
  10. suka bila tgk org dapat melancong..hohohoho

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||