THE CLASSIC POMPADOUR | NEW HAIRSTYLE MUHAMMAD EMIR DANIYAL

19:01

THE CLASSIC POMPADOUR | NEW HAIRSTYLE MUHAMMAD EMIR DANIYAL

Assalamualaikum....
Sempena Hari Raya AidilAdha yang bakal tiba tak beberapa hari lagi nie, Farah bawa Muhammad Emir Daniyal pi kasik trim sikit rambut dia..sakit dah bijik mata i tengok rambut berkepok2 dia tue..hehehe

Kebiasaannya Farah akan bawa Emir pi gunting rambut dekat kedai baiya jer.. tapi kali nie tidak, sebab Farah nak try satu tempat nie..dengarnya tempat nie tengah dok TOP dekat SP .sebab hairstylist dia pandai buat style rambut yang tengah dok in dikalangan jejaka-jejaka yang 'ajet ajet macho' yang dikenali sebagai THE CLASSIC POMPADOUR HAIRCUT! u all pernah dengar tak style rambut nie...haaa mesti pernah kannnn...yang tak pernah dengar please google naaa...>_<

Tapi u all tahu tak, nak dapatkan service depa nie kita kena ambik no giliran okeyy!...Ehhh dah macam kat hospital daaa..amboiii hebat sangat ke skills depa sampai begitu sekali kekdahnya! 

kalau nak diikutkan malam sebelumnya lagi Farah ada call nak buat booking , tapi FULLHOUSE! masih dok ada 26 orang lagi tengah dok Q katanyaa...wahhh apakah????????? hebat..hebat...sampai macam tue sekali ekkk..itu yang buat i bertambah berkobar-kobar nak bawak dua cinta hati i datang sini..heee

So around 6.30 petang kami pun sampai kat sini..masuk jer kat dalam kedai, kecewa terus..sebab brother tue bagi tahu yang nombor giliran untuk sesi petang dah FULL! yg tinggal cuma nombor giliran untuk sesi malam sahaja..Uwaaaa!!!! biar betul...tapi nasib baik lah ada sorang nie yg tak sanggup nak tunggu..so no tue dapat la dekat Emir..


tapi nombor giliran tue untuk Emir sorang jer tau..one nombor per customer kekdahnya..jadinya hubs Farah terpaksa lah ambik no giliran yang sesi malam punya..ermmm..bertabah jer la kan..nak raya punya pasal...

okay nie gambar sewaktu rambut Emir belum kena trim lagi..nak tengok hasil selepasnya... jom!!!


Before that...beginilah suasana dalam salon tue yer.. bagi Farah menarik dan mempunyai sentuhan tersendiri.. kemas, bersih dan ada style lah orang kata..double thumb up!!


yang ini pula krim rambut yang tengah dok menjadi kegilaan jejaka-jejaka 'ajet-ajet macho' tue..harganya boleh tahan la jugak tau..tapi apa kisah..nak nampak stylo punya pasal kena lah pejam mata yer dak.. range price from RM40 above...


bersusun customer dia u all...kalau nak datang sini kena bertabahlah la yer.. Oh ya depa cuma limit 25 orang jer per day utk seorang hairstylist..tapi jangan risau kat sini ada 3 orang yer tukang guntingnya.. u all boleh pilih nak yg senior ke yg junior..for me of coz lah nak yg senior! lebih pengalaman gitu... =D


Akhirnya sampai jugak turn budak tecik manjer nie.. mula-mula crancky la jugak dia..maybe sebab dia tak biasa lagi dengan tempat baru nie..tapi nasib baik brother nie pandai memujuk..so ok lah dia.. ater cmne tak ok...dok kena umpan dengan cekelat n kopok kan..hahaha


Muka sposen yang tengah berserah...hahaha


hampir siap....


ok tambah line sikit kat situ...

dan tadaaa....siap sudah!!! Emir dengan rambut rayanya 'THE CLASSIC POMPADOUR'! Ermmmm macam mana comey ke tidak??????? heee... di mata i haruslah comey kan anak teruna i nie...hehehe.. Ok lah.. esok sambung lagi..Bye!!!

psst:- rambut anak bapak sepesenn jer...rambut raya la katakan...tapi rambut Papa tak payah show off kat sini lah yer..itu untuk tatapan mama Emir jer..hehehe..


Love,
Farah


You Might Also Like

15 comments

  1. errr...nak ngorat ni farah...nak kena amik nombor jugak ke???? ;-)

    BalasPadam
  2. Memg smartla sis..wahhh memg ramai peminat2 kedai gunting ni

    BalasPadam
  3. Wow kedai bombastik kena tggu giliran nah

    BalasPadam
  4. auw ~ hensemnya mama.. ehh kak...

    pssttt.. nak booking boleh..? hahahaha

    BalasPadam
  5. ramai nau orang nak menggunakan service kat situ.. siap bernombor..

    kite potong rambut sendiri je... huwaaa ~

    BalasPadam
  6. Anak2 akak biasa pi mamak potong rambut je... Tapi kan Farah minyak rambut tu memang menjadi kegilaan remaja sekarang ni.

    BalasPadam
  7. cantik dia buat rambut tu..

    BalasPadam
  8. Hamboi.. siap amik no.. jenuh nunggu..
    Encem dah emir..

    BalasPadam
  9. Hamboi.. siap amik no.. jenuh nunggu..
    Encem dah emir..

    BalasPadam
  10. wahhh..hensemnye rambut baru emir..stylo..

    BalasPadam
  11. amboi si hensem ni.. amboi amboi diaaa ahaha..
    bagus nya x mragam pun potong rambut..

    BalasPadam
  12. Wahhhh...hensemnya emir dengan rambut baru ☺

    BalasPadam
  13. woiii hemsem + kacak..macam model kanak2 tu..hehehe

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||