PATUTKAH DITANGGUHKAN PERCUTIAN NIE ATAU TERUSKAN JER?????????????

16:09

PATUTKAH DITANGGUHKAN PERCUTIAN NIE ATAU TERUSKAN JER?????????????

Assalamualaikum...
Hai! lebih kurang seminggu jer lagi Farah nak pergi bercuti ke Sarawak..last balik sana 2 tahun lepas.. masa tue Muhammad Emir Daniyal pun masih kecik lagi..6 bulan kot kalau tak silap..nampak tak, dah berapa lama kami tak balik sana..hubs pun hari2 dok bunyi, dia rindu sangat nak balik kg halaman dia..so dah alang2 nak balik sana, kami pilih pergi pada tarikh anniversary kami yang ke-13! dan Alhamdulillah urusan permohonan waran kapal terbang hubs dipermudahkan.. =D.. 

Memandangkan plan nak celebrate anniversary sekali dekat sana..jadi tempat yang kami nak stay kena la yang best sikit kan...so kami decide nak stay dekat satu resort nie..resort apa dan dimana nanti la Farah review kemudian yer..tak surprise la kalau nak reveal awal-awal..hehehe..tapi buat yang dah tahu tue..sshhhh simpan rahsia na...

btw nak tahu tak, sebelum Farah dapat tempah resort nie...punya la stress ya ampunnn..mana kan tak..masa dok buat survey dekat agoda.com dan booking.com, tarikh yang Farah nak stay tue, bilik semua dah penuh.. Uwaaaa! hampir nak menangis rasa..sebab dah la baru dok fefeeling nak romantic de amor dekat tepian pantai bersama dua orang kesayangan i..tiba-tiba penuh pulak..i kalau boleh tak nak stay area town..sebab dah pernah stay area sana sebelum nie..so kali nie memang target nak cari tempat yang boleh relax.. dan resort nie memang menepati kriteria yang i nak.. habis dah nama pun nak celebrate anniversary kan..so mestilah nak stay di hotel/resort yang boleh memberikan ketenangan dan jauh dari kesibukan kota..=D

Walaupun semua sumber yang i survey menunjukkan resort nie memang tak ada bilik yang available untuk tarikh yang i nak tue..tapi i tak berputus asa..i cuba pula call direct resort nie untuk buat reservation...dengan harapan kot2 la masih ada lagi room yang available..tapi jawapan yang i terima sangat mendukacitakan..tarikh yang i nak tue hanya tinggal bilik jenis suite sahaja!! Omaiii tak mampu aihhh nak dok bilik tue..harga semalam RM900 ok! kalau 2 mlm?? haaa silalah kira sendiri yer..hehehe..

Kemudian entah macam mana..ada la satu hari nie Farah saja lah buka website resort nie..*nampak sangat bersungguh-sungguh nak stay kat sini jugak kan..heee....then ternampak kat situ ada button menu 'Online Resevation'..so Farah try la select tarikh yang nak pi.. tengok2, ehhhhhh bilik yang Farah nak tue masih available la pulak..haaa apa lagi.. terus booking la..lepas booking, terus call resort untuk sahkan tempahan.. dan ya memang ada tempahan yang Farah buat tue.. Ya Allah..gembira tak terkata.. macam impian jadi kenyataan pulak...hehehe..ada jugak rezeki nak ber-honeymoon kat sini..heeee


Pemandangan indah dari resort yang akan Farah stay nanti..=D
itu semua perancangan sebelum nie..Tapiiiiiiii hari nie lain pula citernya..tak tahu kenapa hati dok rasa berbelah-bagi lagi samaada nak teruskan atau tidak bercuti ke sana..kalau nak diikutkan semuanya dah ready...tinggal tunggu masa nak fly jer..tapi bila dok tengok keadaan cuaca yang masih berjerebu teruk nie, semangat nak pi honeymoon tue terbantut sudah! bertambah down lagi bila Farah call pagi tadi, pihak resort bagi tahu kat sana masih berjerebu..laut pun tak nampak dah...putih jer semua katanya..Uwaaaaa!!!!!!!!!!! stress..jammed terus kepala otak.. nak pergi ke tidak nie.. ke nak postpone..kalau postpone..bila pulak nak pergi..macam mana nak celebrate anniversary nie..aduhai!!!! serius buntu!...PATUTKAH FARAH TANGGUHKAN PERCUTIAN NIE ATAU TERUSKAN JER????????????? T__T

With Love,
Farah

You Might Also Like

25 comments

  1. rasa memang patut farah tangguhkan memandangkan bawa emir kan dan keadaan berjerebu..tapi bukan kesihatan emir je kena jaga,mak pak dia pun kena jaga jugak.jerebu sekarang lebih bahaya farah...

    BalasPadam
  2. teruskan je sbb kita x tau dlm tempoh semggu ni langit dah clear atau sblk nye

    BalasPadam
  3. semua dah plan...just proceed!have a good holiday
    souvenir tuk cheq jangan lupa taw
    :)

    BalasPadam
  4. kalau nk difikirkan jerebu mmg dicadangkan cancel..tapi kita pun taktahu mungkin jerebu akan berkurang nanti...lagipun planning dah lama mcm syg pulak kalau cancel..

    BalasPadam
  5. Better Farah tanya hubby Farah..biarlah dia yang buat keputusan,Apa2 pun taklah kita terkilan nanti :)

    BalasPadam
  6. pergi ja la Farah...
    peluang yg sama takkan datang kali kedua..insya Allah jerebu berkurangan nanti..

    BalasPadam
  7. yang ke 13 ..? homaiii... lamanya..

    tunggulah sikit lagi... kalau surut jerebu, go on...

    BalasPadam
  8. just proceed dear, selebihnya kita serah kpd Allah
    Happay holiday..yeyyyy

    BalasPadam
  9. just proceed dear, selebihnya kita serah kpd Allah
    Happay holiday..yeyyyy

    BalasPadam
  10. InsyaAllah..jerebu akan pergi buat selamanya...aamiin

    BalasPadam
  11. Akk celebrate ke 13. Sy yng kedua. Trikh kita anniversary sama kn. Hehe..
    Klau masih jerebu, then merisaukan nti keadaan emir, mngkin akk kna postpone. Tp kna bncng dgn suami la kak. Putuskn pndapat bersama.

    BalasPadam
  12. Insha Allah pada masa Farah pergi tu dah tak jerebu lagi... Semoga dipermudahkan yer ^-^

    BalasPadam
  13. mana tau kak kot p t jerbu sdh kurg..

    BalasPadam
  14. alamakkk..cmtu pulakkk..
    xpe la farah..postpone dl pun xpe..wat masa ni mmg cuaca xbape sesuai sgt utk holiday..

    BalasPadam
  15. Sekarang dah hujan kan farah, rasanya ikut firasat mesti nak pi kan...cantiknya gambar tu farah terbaiklah....tak sabar nak baca review

    BalasPadam
  16. Farah teruskan je.. Sebab langit pun nampak macam dah makin ok..

    BalasPadam
  17. Salam kak. Lama x singgah sini. Jaga diri jerebu ni

    BalasPadam
  18. jerebu makin baik, boleh agaknya meneruskan percutian kat sana..

    BalasPadam
  19. Kalau fiza.. klu dah plan, proceed jer.. tak sabar kot nak bcuti.. huhu

    BalasPadam
  20. jerebu oh jerebu ujian sungguh kamu ye....

    BalasPadam
  21. Farah dah pergi ke honeymoon tu

    BalasPadam
  22. kalau tengah berjeru elok tangguhkan dulu.. tapi keadaan cuaca sekarang dah ok..

    BalasPadam
  23. hapdet trip Sarawak pulak Kak Farah ehehe..

    BalasPadam
  24. yeahhh finally sampai juga sana.. dimanakah entri. haha

    BalasPadam
  25. Bl entri nk kuar ni....hihihi

    BalasPadam

Google+ Followers

Like me on Facebook

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping

New Complexion 6 Premium Skin Whitening Dripping
|||| Click Banner For Details ||||